sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Pari kuvaa vain

Oltiin viikonvaihde saaressa. Lähdettiin kyll Kreivin aikaan pois puolenpäivän paatilla ja päästiin kuivana kotiin. Iltapaatilla tullessa olis jo kastunut. Ja oisko siihen kyytiin mahtunutkaan kun paatti toi niiiiin paljon päiväkävijöitä, että oli ihan pullollaan.

Piti ottamani kuva kun Hali tarkkailee ympäristöä tähystyspaikaltaan, mutta tietysti se just päätti tulla alas.

Kun valkovuokkojen valkea matto kuihtuu niin tilalle tulevat herkät ketunleivät.

Mikä lie metsänpeikko;)

Lauantain Hesarissa oli pieni juttu Kaunissaaresta. Kyllä mä toimittajan kanssa keskustelin mutta en yhtäkään sellaista lausetta sanonut mitä on kirjoitettu.  Nätisti kerroin asioita positiivisessa hengessä mutta jutusta saa aivan päinvastaisen käsityksen, ehkä tarkoituksellisesti?

Edellisen postauksen lopussa kysyin eläimen jätöksistä. Ne on siis pieniä, eli ei missään tapauksessa oli hirvi, peura tms. Nyt naapuritelttailija sanoi, melko varmaksi, että ne on metsäjäniksen papanoita. Niitähän saaressa on, itsekin näin yhden. Kävin etsimässä mutt en löytäny papanakasaa kuvattavaksi.
KS

perjantai 24. toukokuuta 2013

Neuleliina

Ku kässyinspis on kadoksissa niin neuloin liinan. Tää on taas sama malli mitä oon monen monta tehnyt mutta ku on niin nätti ja kiva neuloa. Mä en opi ohjetta ulkoa niin tää on aina kuin uusi neulottava.
Lankana on Madame Tricote Maxi, väri kaunis vaalea keväänvihreä. Yleensä neulon 2.5 puikolla mutta nyt kokeilin 3.0 ja tulikin jonkin verran suurempi mutta silmukat ei kuitenkaan ole vielä liian harvoja. Ehkä pidän tämän itse tai sitten annan tilaisuuden tullen jollekin.
X X X
Hali oli saaressa taas kuin kotonaan. Ei pelännyt edes ukkosta vaikka yksi jyrinä oli oikein pamaus jossain lähellä. Sadekaan ei haitannut kissaa vaan ihan itse meni sateeseenkin. Ja olihan se ihan pakko katsastaa mikä siellä pihalla kulki: sammakko! Mutta ei Hali sitä yrittänyt pyydystää, nuuski vain ja totesi ruuaksi kelpaamattomaksi tod.näk. rupikonnaksi.
Viime syksynä mulle harmia ja murhetta aiheuttanut naapuriteltan kissa Narri on siellä taas, vapaana. Yks ilta se tuli meidän Suvikoijan taakse mouruamaan. Hali oli ihmeissään mutta osas mouruta takaisin. Mä hätyytin vierailijan pois, se tuli kohta uudestaan ja sitt menin jo ihan ulos asti sen ajamaan huitsin nevadaan. Osais nyt pysyä poissa, enhän mä muuten uskalla jättää Halia yksin teltalle yhtään jos tuo tulee kiusaamaan.
Oli se Narri nyt ihan norjalaisen metsäkissan näköinen; tuuhea turkki ja lihaa luitten ympärillä. Syksyllä se oli tosi surkeassa kunnossa ku karva oli takussa ja katti oli laiha ku mikä.

Eiköhän me taas mennä vaikka vähän huonompaa säätä on luvassa, tosin täsmäsää Kaunissaareen ei näytä ihan niin kurjalta kuin mantereen puolella.

KYSYMYS: Minkä eläiimen jätös on sellaista pientä papanaa, aivan kuin olis kahvipapuja, "kiiltävä" pintaisia ruskeita, irtonaista papanaa? Mä yritin googlelta kysyä mutta ei tullut vastaan sellaisia. Kuvaa mulla ei ole ku ei ollu kamera kävelyreissulla mukana, jos vielä näen niitä niin kuvan saatte nähtäväksi ensi kerralla.
KS

maanantai 20. toukokuuta 2013

Kotikulmalla tapahtuu

Hali ulkoilee

Vispilä taivaalla - Terhilläkin oli vispilä kuva.

Kotikadulla jokin onnettumuus

Miehiä töissä! Rappujen ikkunat pestään.
 Tämä on ajastettu postsaus, ollaan saaressa.
KS

perjantai 17. toukokuuta 2013

Kirsikapuisto ja parvekekukat

Täällä uudella asuinalueellani on paljon mielenkiintoista, mm. Kirsikkapuisto ja Japanilainen puutarha. Sunnuntaina 19.5. on Hanami-juhla Kirsikkapuistossa. Kannattaa varmasti mennä jos kynnelle kykenee.
Roihuvuoren vesitorni

Kirsikkapuut tiistaina 14.5.2013

Kirsikkapuut torstaina 16.5.

Netissä on tuoreita kuvia kukinnasta.
Puutarhassa en vielä ole käynyt.

Kukkii mun partsillakin. Tämä kesähuone on kyll tosi kiva. Pöytäliinaa olen tuossa nyt neulonut, ku muuhun ei ole inspistä niin liinat on aina mieluisia tehdä.
Eka kuva: sekalainen yleisnäkymä, joulukaktus on päässyt kesäksi ulos
Toka kuva: Englannin pelakuu (myös jalopelargonia), se on tosi nätti.
Kolmas kuva: Tavallisia pelakuita / auringonkukkia - istutuspakkauksen sain Anulta / ruusupegonia / orvokkiamppeli (ne muuten tuoksuu)
Neljäs kuva: Krassit, jotka ite oon kasvattanu, saas nähdä kukkiiko ne, ja sitt keskellä pieni vihreä on kaupan ruukku basilika. Ja se alin "vihreä" on tekoviikuna tms.;)
KS

torstai 16. toukokuuta 2013

Kännypussi

Kyllä mä täällä jotain käsityötäkin teen mutta inspis on kyll kadoksissa. Puhelimelle virkkasin uuden pussin. Ekaks tuollaisen missä on kissakuva mutta siitä tuli liian kapea (ja pitkä). Toinen on sitt ihan tavallinen ja se on hyvän kokoinen. Lanka on 100 % puuvilla Camilla. Nyörin tein nyörihaarukalla.

Nyöri on kulmikasta.
KS

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Hali-kisun kesänaloitus

Nämä ensimmäiset 4 kuvaa, ja viimeisenä oleva puukuva, joissa on päiväys 11/05/2013 ja alakulmassa P., on ottanut saariystävä Pirjo. Lämmin Kiitos näistä upeista kuvista!
Hali saapuu saareen!
Hali pääsee kopasta, valjaat laitetaan. Otin sen ulos sivusta ku ajattelin, jos se siitä etuluukusta vaikka syöksyis heti karkuun ku valjas ei ollu  kopassa vielä päällä.
Jahas, missäs mä nyt oon?
Ja eikun menoks!

Ou jee jee! Hali on ihan oikea retkeilykissa! Koko reissu meni tosi hienosti, oon ihan ylpeä reippaasta kissastani. Menomatkalla pari kertaa naukausi mutta ei reihunut kopassa eikä ollut moksiskaan merimatkasta. Perillä se pääsi vähän ulos kopasta ja oli heti menossa henkilökunnan talon pihalle, ehkä se luuli ett se on uus kotitalo.
Suvikoijalla se oli heti ku kotonaan. Katseli pihaa, nuuski nurkkia ja tutustui telttaan sisällä ja ulkona. Söi, joi, pissi ja kakki han normaalisti, no problem. Teki tarpeitaan jopa ihan luontoon, ei siis ole hiekkalaatikkosidonnainen;) Nyt tarvii sitt pitää kakkapusseja taskussa.
Nukkumaan mennessä se tuli ekaks mun pään viereen tyynyn ja peitonliepeen lämpöön nukkumaan mutta yöllä se on siirtynyt jalkopäähän. Sillä oli yöllä vain kaulapanta kun totesin, että se tuskin pääsee teltasta itsekseen ulos, on liepeet sen verran tiiviisti kiinni ja oven eteen laitoin yhden laudan tukkeeksi.
Tänään se taas uteliaana seurasi ku mä touhusin kaikenlaista. Kotimatka meni taas hienosti, laivamatkalla se näytti nukkuvan. Metrossa kuunteli niitä ovien plingpling-ääniä. Nyt se on kotona naukunu, ehkä se haluais taas lähteä ulos ja reissuun. Oon niin tyytyväinen ja iloinen. Niin ja se uusi kantokoppa on tosi hyvä.
Tässä sitt mun ottamia kuvia:

Tässä Hali tutustuu Info-katoksen pöllipinoon!
Äitienpäivän valkovuokot piti tsekata.
Hali venematkalla.
Hali metrossa.
Semmonen reipas reissukissa mulla on!

En itse millään ehtinyt katsomaan myrskytuhoa niin tässä vielä Pirjon ottama kuva pohjoisrannan kaatuneiden puiden ryteiköstä. Tietä pitkin ei siis pääse kulkemaan vaan on rangat on kierrettävä ihan rannan kautta. Huh huh. On tässä metsureilla työtä kerrakseen. Kuulemma se oli Antti-myrsky kun nämä kaatoi.
KS

perjantai 10. toukokuuta 2013

Suvikoija on pystytetty

Helatorstaina 9.5.2013 klo 11.00 lähti ensimmäinen vuorovene Sipoon Kaunissaareen. Mä ja Maria oltiin tietysti kyydissä, kuten moni muukin mutta kaikki mahtuivat mukaan tavaranyytteineen.
Mulla olikin tosi vähän tavaraa kun ei tarvinnut koko kesän vaate- ja lankavarastoa ottaa nyt mukaan eikä kuukauden muonia. Ennenhän olen jo nyt jäänyt saareen ja kaikki tarvittavat on pitänyt ekalla kerralla saada mukaan.
Muutama kaatunut puu piti matkalla ylittää. Länteen menevä tie on niin tukossa kaatuneista puista, että sinne menijöiden piti kiertää etelän kautta.
Kaikki tavarat olivat talvehtineet hyvin. Tosin hieman homepölyä oli pinnoilla, liian tiiviisti oli kasani sulkenut. Suvikoija saatiin hyvin näppärästi pystyyn. Tavaroita oli sitt pitkin tannerta ja siihen niitä jäi vielä yöksikin. Ja eikös yöllä ollut satanut. Noh, mitään vahinkoa ei tapahtunut vaikka tavarat hieman kastuivat, kyllähän ne sai kuivattua ja loput kuivuu.

Illalla grillattiin makkaraa ja halloumia, naapurikoijan Erjakin oli mukana kesän ekassa herkkuhetkessä. Masut täysinä käveltiin pieni rundi, eli kroppa lämpimäksi ennen nukkumaan menoa.
Nukkumapaikka valmiina. Hyvin me nukuttiinkin, molemmilla oli jopa tosi lämmin yöllä. Hyvät varusteet on A&O.
Tärkein on tässä, eli sain aamukahvit keitettyä:)
Marian oma pieni retkipesä.

Muutama iso männynoksa oli tupsahtanut alas just mun kotipolulle.
Kovin autiolta näytti kun puissa ei ollut vielä edes viherrystä.
" Pakollinen Taidekuva"
Ihana MERI!

Huomenna, lauantaina, on sitten Halin koettelemuspäivä. Miten mahtaa matka saareen sujua ja miten se siellä osaa olla. Ainakin yksi hoitopaikka sille on siellä jo tiedossa;)
KS