keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Virkattu minikori:)





Nukkekotiblogit on niiiiin ihania. Ei niitä paljoa uskalla katsella kun pelkään koukuttumista.




Nuo puutarhatyökalut ostin jo maaliskuun alussa kun Arjan kanssa käytiin Hobby Pointissa. Halusin kokeilla tehdä niille jonkin astian tai korin. Virkkaus tuli ensiksi mieleen ja kun välineetkin oli jo esillä (pääsiäispyöryläliinojen langat) niin siitä se sitten alkoi. En tiedä onko tuo nyt ollenkaan sopivan kokoinen mihinkään mittakaavaan mutta "minkä tein sen tein". Se on tönkkösokeroitu.




Pitihän puutarhurin saada siemeniäkin. Maustepurkit, leikellyt minigrip-pussit, silitysvehkeet ynnä muuta roinaa oli keittiö täynnä ja poika kysyi: mitä sä oikeen oot touhunnut? Silittelin siemenpusseja!




Nämä on nyt perillä uudessa kodissaan, Terhillä.

KS

tiistai 30. maaliskuuta 2010

Sytomyssyjä on taas saatu



 


 


Laitan linkin Ukkolan Akkojen blogiin ja Leenan kirjoitukseen sytomyssy illasta. Ehdottomasti kannattaa käydä lukemassa. Siinä on paljon hyvää tietoa meille kaikille myssyilijöille.


 


LiisaM Helsingistä vei myssynsä PAG-putiikkiin, jossa siis vastaanotetaan myssyjä.



 


Nämä ovat Eilalta Helsingistä



 


Lohjalta Leila lähetti nämä. Aika näyttää päätyvätkö nämä takaisin Lohjalle;) siis sairaalaan.



 


Tintti ja äitinsä toivat nämä minulle kotiin asti. He ovatkin olleet tosi ahkeria, saimme 2 tusinaa,  ja äiti tekee myssyjä myös Pirkanmaan keräykseen. Kuva kaapattu Tintin luvalla hänen blogistaan, kiitos.



KIITOS, Eila, Leila, Liisa ja Tintti <3


 


Leenallekin on tullut postitse ja noudettuna monen monta myssyä. Kunhan työt vähän hellittävät niin hän kuvaa ne pääsiäisen aikana ja saamme niitä sitten tänne näytille.


EDIT: Jos lanka-arkussasi on myssyihin sopivia lankoja mutta sinulla ei ole aavistustakaan mitä niistä milloinkaan tekisit, niin voit lahjoittaa ne Sytomyssy-kampanjan käyttöön.


KS


 

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Sunnuntaina


Pääsiäistrullien tuloon Ville oli varautunut korillisella nameja. Viisi kertaa ovikello on soinut.




Itse vietin mukavan päivän Veen kanssa kaupungilla kuljeksien. Espalla oli Pääsiäismarkkinat vaan markkinahumusta ei ollut tietoakaan. Pettymys. Poniajelua lapsille


ja nostalgista posetiivin soitantaa.




Kävimme myös katsomassa Sederholmin talossa YÖ-näyttelyn. Se oli kiva, hyvin rakennettu, mielenkiintoinen, yllättävä ja pelottavakin. Suosittelemme.

Kaupoissa näimme monta kivaa mutta ylihintaista pussukkaa = teemme itse.Useita kivoja pikkukasseja oli mutta niissä ei ollut kassinsuunsulkijaa eli vetskaria tms. eli varkaan unelma kasseja. Vakuutusyhtiöt voisivat lisätä siihen pienellä kirjoitettuun pränttiin: pelkällä magneettilla "suljettavista"  kasseista luvattomasti otettuja tavaroita emme korvaa. Löysimme vaatekauppa Auringon, josta saattaa löytyä jotain kivaa kesäksi.

KIITOS VEE kivasta päivästä!

Iltasella sain kaksi vierasta, äidin ja tyttären, jotka toivat tullessaan 2 tusinaa sytomyssyjä! Tästä sitten toisessa postauksessa lisää.

KS

perjantai 26. maaliskuuta 2010

Mun tekemiä sytomyssyjä


Ihan ensiksi: KIITOS kivoista kommenteista Pääsiäispyörylä-kirjoitukseen. Niitä on tullut hurrrjan paljon. Liinoja oli kiva tehdä ja ilo onkin nyt kaksinkertainen kun lukijoillekin tuli piristystä kuvien välityksellä.

* * *

HUS-alue on saanut paljon myssyjä ja olen esitellyt niitä muiden tekemiä. Nyt on vuorossa muutama kuva minun tekemistä myssyistä (12). Lisää on tekeillä.




EDIT: 6.4.2010:

Nämä kolme myssyä tein TIKATAAN mallimyssyiksi ja näiden ohjeet on saatavana myymälässä.


Lankoina jämiä ja uusia lankoja sekä VV:n Bingoa ja Susielta saatua lankaa. Neulottuja ovat TiiQ:n Tähdellinen ja harmaa sileä myssy omalla "ohjeella". Virkattuna Matleenan perusmyssy, MammaMyyn Minttu, muut omia virkatessa muotoutuneita ja värittyneitä myssyjä.

KS


torstai 25. maaliskuuta 2010

Pääsiäispyörylöitä


Lankakorissani on jokusen viikon ollut herrrrrkullisen värisiä Nika ja Maxi virkkauslankoja, 15 cm sukkispuikot kokoa 2.25 mm, virkkuukoukku 1.50 mm ja ohje Ditte I, kirjasta Knitted Lace.




Monen monta ruttua on valmistunut.




Ja rutut on viimeistelty pistelemällä nuppineuloja pahville, sormi hellänä.




Valmistakin on tullut ihan kiitettävästi.




Tuumailin, että näillä voi värittää pääsiäisen ajan kattauksia vaikkapa mukitabletteina.




Tai ihan oikeiden ja kauniiden kuppien alustana.




Hyvää ja rauhaisaa pääsiäisen odotusta!

KS

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Hauska ja kätevä vempain


Eilinen oli oikea seikkailupäivä. Ajelin Espooseen broidia treffaamaan. Käytii skruudaamassa Olarin kappelilla diakonialounasta. Olikin kliffa olla itse välillä syömäpuolella, aikoinaan Agricolan kirkolla olin siellä keittiön puolella. Asiakaskunta oli Olarissa ja Agricolassa oli kyllä ihan toistensa ääripäät;)

Sitt systerille kotivahdin ominaisuudessa postit sun muut tsekkaamaan. Ja sieltä sitt Vantaan puolelle, olisko Myyrmäki tmv. Piipahdin neuleystävä Jatan luona pikaisesti myssyasioissa. Jatta sitt ojensi mulle pussukan, sanoen: tässä on sulle tämmönen nokkahuilu! Tais mun ilme olla vähän hoomoilanen ja kun meinasin avata pussin niin sen saikin avata vasta kotona.

Jännitys oli suuri, mitä täältä paljastuisi?


Tämmösiä 2 kpl:




En oo ikinä kuullu enkä nähny VARVASPYYHETTÄ!


Design: Eeva Liisa Pajari. Idea on palkittu kilpailussa:

Arjen apuvälineet, Ray 2006 Keksijä esiin, Reuma-Liitto 2006

Onpas hauska väline ja ihan varmasti kätevä ja tarpeellinen.

Ja tuo pussi on niin nätti, että otan sen kesällä saareen mukaan. Siinä voi säilyttää vaikka mitä tarpeellista ja mä tykkään ku on kavereitten tekemiä ja antamia juttuja messissä siellä. Onhan ne tääll himassaki kliffoi mutt siell joteski nauttii kaikista tämmösistä ku ehtii niitä käyttään ja pitää tarpeellisina.

Mä ajan aika vähän ku ei oo omaa bilikaa. Kyll mä ajaa osaan mutt noi tiet muuttuu jatkuvasti ja tulee uusii mestoi mist ei oo kuullukaan. Ja sitt mä ajan harhaan ku opasteet tulee liian myöhään, en mä ehdi enää vaihtaa kaistaa vaan on sitt skujattava sinne minne tie vie. Ja kaikki katunimikyltit on niiiiiiin pientä pränttiä ja likasia ja vinossa ja vaikka mitä feelua, ettei niitä ehdi lukemaan tai näkemään ja sitt taas menee risteyksen ohi. Edellisviikolla mä olin IHAN lähellä Lilan himaa mutt en vaan löytänyt tienpätkää mist sinne olis pitäny kääntyy. Ja toiset bilikat on peffassa kiinni nii ettei uskalla edes hidastaa saatika pysähtyä lukemaan kylttei tai karttaa. Himaan mä kyll löydän ku tiedän, ett jos jos kyltis lukee Itään tai Pietari 390 km niin sinne päin, kyll sielt jostain sitt tulee kärrytie tännekin päin.

Siell broidin luona kaupan kulmalla oli skoudet paikalla, pysäyttivät mutkin ja ekan kerran elämässäni jouduin puhaltaan niiden mittariin. Kaikkea siis tapahtuu ku lähtee vieraille seuduille:)

KS


sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Jättipläjäys sytomyssykuvia!


Leenah:n bloggaus:

Hyvät ystävät!  Kiitos kärsivällisyydestä. Tässä viimeinkin kahden viikon saldo.
Mutta miten mahtava!!! Tekisi ihan mieli heittäytyä ääneen selostamaan...
Suurkiitos teille kaikille, Marjatalle, molemmille Liisoille ja Tuulalle.

Marjatta oli kokeilunhalusta tehnyt myös muutaman perinnehuivin/säpsän, jotka, kuten kuvasta näette, onnistuivat hyvin.



Tosin mallille, äidilleni, huivit olivat hiukka pienet, mutta varmaankin suurimmalle osalle naisista ne sopivat ja istuvat täydellisesti.



Ja Marjatan myssyt ovat jo tuttua tyylikästä laatua, iki-ihanat kukat koruineen on taas tehnyt Pirjo.
Osa vaaleanpunaisista sekä vaaleanvihreät myssyt ovat Lankamaailma Nordian lahjoittamista Merinovilloista.




Marjatta kirjoittaa myös innolla osallistuvansa loppukiriin, kunhan deadline lähestyy....sitä saa mitä tilaa, hän kirjoittaa.



Nämä Vantaa tytöt näyttävät olevan tosissaan, kiitos siitä  :-)



Liisa Kirkkonummelta oli laittanut mukaan herttaisen kortin ja toivottaa parasta mahdollista vointia kaikille myssyjä tarvitseville!
Hän oli tehnyt myssyjä myös Novitan Palmasta, näyttää toimivan tosi hyvin, ihanan pehmeää ihoa vasten. Hyvä idea Liisa!



Tuula Helsingistä on tehnyt ihanat myssynsä hieman kiiltelevästä bambu-puuvillasekoitelangasta.
Suuret helmet kukkien keskellä tuovat lisää luksusta, upeaa Tuula!




Liisa Helsingistä on myös vanha konkari myssyjen teossa, (uskallan näin nimitellä, olemmehan ystäviä monen vuoden takaa. :-))
Liisan myssyt jatkavat hänen iloisten ja värikkäiden myssyjensä sarjaa ja lisää on luvassa. Kiitos Liisa.




Sitten on allekirjoittaneen myssyt.

Vaaleanvihreä on virkattu Lankamaailma Nordian merino-lahjalangasta, tummanruskeaan on OnLinen puuvillalangan lahjoittanut Vihreä Vyyhti.Turkoosinvihertävänrudehtavan myssyn tein pehmeästä alpakasta, tuntuu sekin sopivan tarkoitukseen.





Näihin on virkattu reunus vain eteen. Myssyt ovat siis sivuttain. :-)



Innokkain terveisin leenah
muistakaa: yksikin myssy riittää tekemään yhden ihmisen iloiseksi!


p.s. taidankin levitellä kaikki myssyt tuohon sohvalle ja katsella niitä koko yön...


lauantai 20. maaliskuuta 2010

Myssyjä HUS:ille



Ogelin LankaMaailma Nordian neuletapaamisessa oli taas paljon neulojia. Monen moni blogituttu sai nyt kasvot, jee, oli kiva tavata livenä *vilkutus*. Ja Vee oli myös taksipalvelulla tullut paikalle. Saimme puhuttua hänet yli: ei ostanut sitä lankaa mikä ei niin kovasti kiljunut päästä täyttämään Veen lanka-arkkua.

Myssyjä sain ISON kasan:




LEA P:ltä neljä myssyä, joista yksi on neulottu, yksi on Minttu-myssy MammaMyyn ohjeella ja pari perusmyssyä rimpsureunalla.




ANITTALTA yhteensä 16 myssyä perusmallilla. On tainnut Priiman lahjoituslangat saada kyytiä;)





Tämän ensimmäisen myssynsä OUTI H antoi jo alkuviikolla kun vein hänelle Vihreän Vyyhdin lahjoituslankoja. Lisää myssyjä on siis tiedossa.




Nämä kauniit myssyt on Sanna vastaanottanut. Sannan sanoin:

"Jutta ei osaa itse virkata taikka neuloa, joten hänkin osallistui värväämällä työkaverinsa mukaan kampanjaan. Susannalla onkin sitten koukut sauhunneet, siitä tuloksena nämä neljä hienoa myssyä."


KIITOS näistä myssyistä: LeaP, Anitta, OutiH, Jutta ja Susanna!



Susun Silmukoista voit käydä katsomassa heidän mahtavan viikkosaaliinsa ja huomata, että Turun Sanomissa on ollut (heistä) myssyasiasta iso artikkeli.

Kalevassa on niin pirteät ja iloiset myssyilijät otsikolla: "Myssykampanja levisi koko maahan"

Keski-Pohjanmaa/Kokkola on uusin mukaan liittynyt keräysalue.



Lahjoituslankoja on vielä saatavana minulta.

KS


torstai 18. maaliskuuta 2010

HUS-alueen sytomyssyuutisia



Kyllä pitää kiirusta tämän myssykampanjan kanssa, vaan ei se mitään, hyvä vaan kun tapahtuu koko ajan ja hienoja asioita tapahtuukin!


Sain juuri mukavan viestin PAG-putiikista Päiviltä ja Elinalta! He osallistuvat kampanjaamme:



  • Valmiita myssyjä voi viedä PAG-putiikkiin meille edelleen toimitettavaksi! Hienoa, kun saimme tällaisen paikan.

  • Putiikissa on myös lankakori Päivin ja Elinan jämälangoilla täytettynä. Korista saa tarvitseva ottaa lankaa myssyjen tekemistä varten. Tämä on kiva tapa auttaa myssyjen tekijöitä.


PAG-putiikin osoite on Mannerheimintie 91


Putiikille on hyvät liikenneyhteydet keskustasta raitiovaunulla numero 10:llä,lukuisilla busseilla ja onpa liikkeemme edustalla Lehtikuusentiellä muutama parkkipaikkakin.


Kun pari viikkoa sitten vein kampanjaesitettämme putiikkiin niin kerkesin hieman silmäillä lankahyllyjä. Valikoima on monipuolinen ja hyviä myssylankoja löytyy jokaisen käsityön tekijän sormille ja koukulle/puikoille sopivaa laatua. Ihania lahjatavatoitakin on moneen makuun.


Valmiita myssyjäkin on tullut:


KirsiT Helsingistä lähetti nämä söpöläiset. Ja Sanna tykkäs kun on vaaleanpunaista;)



 


"Vanhat konkaritekijät" Pike ja Riitta Helsingistä lähettivät taas satsin myssyjä. Pike teki ja Riikka värväsi Piken mukaan, kun omat taidot ovat ruosteessa



KIITOS, KirsiT, Pike ja Riitta!


 


Eilen sain ihanan, mahtavan puhelinsoiton käsityökauppiaalta, joka myös haluaa panostaa tähän kampanjaamme. Hieno asia on tekeillä, mutta kerron siitä tarkemmin kunhan saamme asian hieman enemmän "pakettiin".


KS


 

tiistai 16. maaliskuuta 2010

Hello Kitty ja pari myssyy


Tää kissaväsky on ollut keskentekoisena jo vuoden. Ehkä mä alotin sen synttärilahjaksi viime vuonna. Nyt synttäri on taas ajankohtainen ja duunasin tän valmiiks. Voi mikä reppana luomus, huh. Mä en tajuu miten mä en onnistu tämmösistä saamaan kunnollisiks enkä naamaa osaa oikein, tai kivasti, laittaa. Edellinenki on aika hmm .. miten sen nyt sanois. Nyt tää on matkalla Englantiin Taralle, sisäll on sitt vielä muumisukat. En viitsiny Kitty sukkia ostaa ettei oo liikaa samaa naamaa.


Sininen takapuoli on vähä snygimpi.




Tää myssy lähtee Espanjaan systerille malliks, jos se sais siell paikalliset innostumaan idiksestä. Perästä kuuluu sitt. Tennesseellä tuli aika paksu.




Ja tän mä duunasin sillo ku oltiin jäissä jumissa Suomenlahdella. Tää meni sitt Seijasiskolle ku on valmistunu ennen tätä omaa keruuta.




Koko ajan koukku vispaa ja puikot suihkaa. Myssyjä valmistuu mutt laitan kuvia sitt vasta joskus ku huvittaa fotata ne ja puikoiltakin tulee koko ajan valmista mutt niit voi esitellä sitt vasta ku koko satsi on valmis.

KS