Virolaisesta villalangasta,vahvuus 8/2, (Sadamarket) neulotut ja huovutetu lapaset broidille. Nuottiavaimet on neulahuovutetut. Broidi on siis pianisti.
Lanka: Vironvilla, noin 80 grammaa Puikko: 4.0 bambupyörö 100 cm Ohje: omasta päästä kokeilemalla eli:
66 silmukkaa, rannetta 15 cm, jonka jälkeen 13 silmukkaa apulangalle. Peukkulangan jälkeen 16 cm ennen kärkikavennuksia, normaali sädekavennus.Peukkuun poimittu langalta 13 ja toiset 13 avoimet silmukat, poimittu muutama reiäntorjumissilmukka, jotka sitten kavennettu pois. Pituutta n. 9 cm kavennuksineen.
Huovutettu 40 astetta, kirjopesu 1.30 tuntia. Kovin olivat pienet koneesta tullessaan mutta venyttelyllä tulivat toivottavasti sopivan kokoisiksi. Vari saisi olla pidempi, peukussa ehkä 2 silmukkaa vähemmän. Kärki ehkä sentin pidemmäksi.
Lanka: Katka 100% puuvilla, Karnaluksista edullisesti Puikot: Addin pitsipyöröt helmassa 2.5 ja yläsosassa 2.0 Malli: Idean sain Novitan Muksuekstrasta mutta tässä ei ole siitä enää jäljellä kuin tuo Feather&Fan pitsikuvio, joten eiköhän tämä ole oma malli.
Kukka-asetelma on Palacen kabinetista, jonneka Ville vei minut perjantaina syömään.
Jo pari kuukautta sitten poika sanoi, että 5.12. päivälle en saa sopia mitään menoja. Viikolla asiasta muistutettiin mutta enempää infoa ei herunut.Onneksi sain kuitenkin sen verran tivattua tietoa pukeutumisesta, että hän laittaa puvun ja minä voisin laittaa jotain nättiä. Laitoin siis päälleni sen kauniin mekon, joka oli Novita-juhlissa sekä hiukset kihariksi ja naaman meikkiä.
Paikka oli yllätys ihan viimeiseen asti. Vasta kun talo näkyi Kauppatorin kulmalta, Ville paljasti, että se oli matkamme kohde. Kameraani en ollut ottanut mukaan niinpä nämä ovat pojan kännykkäkuvia.
Nautimme keittiömestari Mika Heiskasen suunnitteleman, seitsemän ruokalajin päivän yllätysmenun kauden parhaista raaka-aineista. Se olikin kiva tunnistaa makuja ja arvailla mitä söi, ja lautasia poiskerätessään tarjoilija sitten kertoi sen. Aika moni arvaus osui oikeaan.
1) Siikatartar, muikunmätimoussea, viiriäisen munan puolikas, jotain hyvää vihreätä tahnaa. Arvaus osui oikeaan, toki muutkin kalat kävivät mielessä ja mätiäkin mietittiin monesta kalasta.
2) Peuraconsommé ja metsäsieniravioli Lautanen tuotiin niin, että siinä oli vain tuo ravioli ja sitten kannusta kaadettiin liemi sen päälle. Raviolin sisällä oli suppilovahveroa. Liemeksi veikkasin viinissä keitettyä tattia, mutta väärin meni. Metsäiselle se kuitenkin maistui, nam.
3) Paahdettua rauskunsiipeä ja kampasimpukkaa Rauskukin tuli mainittua, "lepakkokala", mutta veikkasin jonkinmerkkistä kampelaa ja osteria tai muuta limanuljaskaa. Ei se kampasimpukka kylläkään limainen paahdettuna ollut mutta selvästi se simpukkamainen oli maultaan ja muodoltaan. Tuo oranssi oli paprikapureeta ja se oli tosi hyvää. Rausku oli kovin ruotoinen, mutta ne oli isoja joten ei ollut ongelmia niiden kanssa.
4) Porofileetä ja pippurikastiketta Poroarvaus oli napakymppi ja perunan arvelin olevan "ei ihan tavallinen" eikä se ollutkaan, mutta unohdin jo mikä se oli hienolta nimeltään laitettuna. Kaikki lisukkeet olivat hyviä, maukkaita.
5) Juustolajitelma Hillot: kirsikka, viikuna ja tomaatti. Tomaattihillo oli erityisen hyvää enkä ollut sellaisesta koskaan kuullutkaan. Juustot hyviä mutta unohtui niidenkin nimet. Eihän pikkulaukkuun tullut laitettua kynää ja paperia, vaikka yleensä ne muuten ovat mukana.
6) Karpalolientä ja jugurttisorbettia Ai että oli hyvää. Sorbetin alla oli kakkupohjapala. Liemessä pensasmustikoita ja punaisia viinimarjoja, jotka johdattivat arvaukseni tietysi viinimarjaliemeen. Mutta olihan se selvästi karpalo sitten kun sen kuuli sitä olevan.
7) Mantelivanukas ja moccajäätelöä No mutta miten se viimeinen lautanen jäi kuvaamatta?!! Mantelivanukas oli kuten paahtovanukas, siis kiinteä ja kaksikerroksinen, sitten oli Baileys-"vaahtoa", vatkattua valkuaista sitruunanmakuisena tms., tummasuklaa pisaroita ja vadelmia, jotain aivan väritöntä hunajaa tai siirappia vetäistynä lautasen yli pisaroina niin että sen juuri ja juuri erotti mutta hyvälle sekin maistui (sormenpäähän sen siitä sipaisin ;) )
Ruokailuun kului melkein kolme tuntia. Tarjoilija saattoi olla pettynyt kun hän ei saanut valita viinejä menun läpi. Tyydyimme kivennäisveteen. Sataman iltaliikennettä ja kaupungin valoja oli mukava katsoa. Kauniita joululaulujakin kuulimme muutaman, salissa oli jotkut juhlat ja siellä kuoro laulamassa.
Ilta oli oikein onnistunut ja nyt on pitkästä aikaa hyvä mieli.
Edellliset ns. Peppi-sukat ovat käyneet pieniksi ja tonttu luki pienen toiveen josko saisi uudet. Paljon on kirjavia lankoja mutta raidallisia on vähemmän. Tilasin Filona-sukkalankaa Neuleunelmista.
Lanka: Filona-sukkalanka, 90 grammaa Puikko: Addi-pyörö nro 2.5 Malli: vähän sieltä ja täältä vinkkejä mittohin ja mittanauhan kanssa neulottu, oletettavasti ja toivottavasti on sopiva, jalan koko 30. Tupsut: Tupsulaitteella tehty, olipas kätevää Nauha: Karnaluksin edullista polyesterinauhaa
Novitaklubin Neulomossa järjestettiin Joulukoristevaihto.
Minä sain monta kivaa koristetta. Perinteiset neulotut joulukellot tuovat mieleen lapsuuden, taitaa yksi vanha kellokin olla tallella. Lasinalusliinoja, ristipistelty tulitikkurasia ja joulutonttu. Tontun selässä olevasta repusta löytyi vielä koristeomena. Olihan se hyvä, että tontulla oli evästä mukana jos vaikka olisi Itellan Gustav polkenut hitaammin perille.
Minä tein vaihtoon neuleliinan, jonka kuvio muistuttaa Joulukukkaa.
Lanka: Nika-virkkauslanka Puikko: 2.0 Ohje: Knitted Lace kirjasta "Lerke II"