Turun filharmonisen ohjelmistoa lukiessani huomasin 6.2. konsertissa soitettavan W.A. Mozartin Konsertto huilulle ja harpulle C-duuri K.299. Siis ihanat soittimet. Lippu heti ostoon. Kirkko oli täynnä, varmaankin loppuunmyyty.
Kyllä olikin ihana tuo kappale. Oikein korvakarkkia! Sitä olisi kuunnellut vaikka toisenkin satsin. Kyllä muukin osa konsertista oli hyvää musaa paitsi Sofie Gubaiulinan Meditaatiosta en tykännyt. Liian moderni ja kummallisia "sointuja".
Meriheini Luodon kantaesitys ja tilausteos Kriu Krau oli hauska mutta tosi lyhyt. Se on sävelletty alkusoitoksi Beethovenin Pastoraalisinfonialle, joka siis kuultiinkin tämän jälkeen. Nimi viittaa keväisiin kurkiin.
Kuvia kirkon yhden sivuoven eteisestä
Torstai päivä oli oikein kaunis ja aurinkoinen. Mutta sitä mukaa kun aurinko painui alemmas niin sumu lisääntyi. Illalla oli jo ihan sankka sumu, koti-ikkunasta ei näkynyt Linnaa! Herrat Agricola ja Brahe sumussa kuitenkin patsastelivat.
Jostain tuli valo sopivasti niin oman varjonkin kuvasin.
Keskiviikkona Yliopistokadulla kulkiessa vihdoinkin muistin ottaa kuvan tästä Bryggman'sin Pusupenkistä, joka on tässä ollut jo koko 'talven'. Jos siinä päivän istuisin niin saisinko yhden pusun?
Tulppaaniaika on jälleen täällä. Muistakaa ostaa kotimaisia tulpaaneja!.
KS
Varmasti hieno konsertti. Hieno paikka kuunnella ja myös soittaa.
VastaaPoistaVarmasti ihana ja juhlallinen konsertti.
VastaaPoistaUpealta kuulostaa konsertti ja näkyy olevan paljon väkeä.
VastaaPoistaHelppo on herrojen paistatella sumussakin, kun näkyvät olevan oikein lampuilla valaistuja.
Per Brahe on kököttänyt siinä 1888 lähtien kesät talvet, Agricola vasta 1952 lähtien. Hyvä että edes lamput lämmittää. H.G. Porthan on siinä Uudenmaankadun toisella puolella, omassa puistossaan istunut vuodesta 1864.
PoistaTurkuhan oli Suomen pääkaupunki, suurin kaupunki 1840-luvulle asti. Sieltä sivistys lähti ja levisi Suomeen. Eikä tullut takaisin, sanoo åborginaali.
1812 tsaari Aleksanteri I siirsi pääkaupungin Helsingforsiin, joka oli lähempänä Pietaria ja kauempana Tukholmasta.
Turku täyttää 800 vuotta 2029, mutta se on vain spekulaatio paavi Gregorius IX vuoden 1229 kirjeen perusteella. Turkua ei koskaan virallisesti perustettu, toisin kuin Hgi. "turku" tarkoittaa vanhassa kielessä kauppapaikkaa, toria (muinaisvenäjän tǔrgǔ)
Siksi esim. joulurauhan julistuksessa puhutaan Suomen Turusta, erotuksena muista toripaikoista.
Kiitos tästä historian pläjäyksestä.Tuoreena turkulaisena kaiken tiedon otan vastaan mielelläni. Paljon tietoa olen hankkinut jo, ja materiaalia on jonossa. Ah, mä oo niin tyytyväinen päätökseeni muuttaa tänne.
Poista