Meninpä Hagiksen torille ostamaan raparpereja. Ensin kuitenkin päiväkahvi ja mini-croisant, jotka maistuivat erityisen hyville torihaitaristin soittaessa Metsäkukkia ja Manzurian kummut.
Raparperit oli komeita. Pitihän se ostaa myös ekat mansikat, nämä Taivassalolaiset on aina olleet parhaimman makuisia.
No niin, ja ostin vielä varhaisperunoita puoli litraa, Annabella-lajiketta. Niiden seuraksi hain hallista Camembert-juustoa ( mä en silliä syö). Se maistuu myös mansikoiden kanssa.
Rapsupiirakan tein ihan uudella reseptillä, Raparperikeikaus.
Uunista tullut saa hetken asettua vuuassa.
Sitten se keikautetaan ympäri
Joo, hyvää on mutta julmetun makeata, uhhuh. Jos joskus vielä teen niin jätän fariinisokerin pois, tai tavallista sokrua vähemmän. Tähän laitettiin myös mantelimassaa, ja sitä mulla olikin kun Maija-systeri toi espanjan tuliaisena. Ehkä sitäkään ei välttämättä tarvitse laittaa. Noh, jos noin paljon on reseptiä aikomus muuttaa niin ehkä teen kokonaan toisenlaisen piirakan. Ja pienemmän, tässä on ihan liikaa yhden syödä.
Siis raparperinippu olis tullut huomattavasti edullisemmaksi lähikaupasta ostettuna;) Toisaalta nyt kaikki herkut oli just tuoreita, kauniisti esillepantuja ja pienkauppiaalta ostettuja. Hyvä mieli kaikilla, eiks jeh.
KS