tiistai 12. kesäkuuta 2018

Helsinki-päivä 2018Kesä eka sade oli onneks yöllä ja aamulla ennenkuin juhlapäivän vietto alkoi. Perinteinen pormestarin aamukahvitarjoilu oli nyt Espalla, kahvia ja raparperipiirakkaa. Tämä oli ehdottomasti parempi paikka kuin Kaupungintalon piha.

Stadin Slangi ry on taas valinnut vuoden Kundin ja Friidun (kuvassa hallituksen jäseniä)Jörn Donner ja Maija Vilkkumaa. Jörn sai isot aplodit.
Kiva mainosnainen näyttelyllä (mikähän se olikaan?)
Lastenteatteria


Erinomaista jäätelöä, jota lokitkin himoitsivat - kuulemma jäätelökupitkin käsistä vievät.


Risteilylaivaturisteilla on nykyään myös mahdollisuus tutustua kaupunkiin pyöräillen/potkulautaillen - tai mikähän tuo menopeli on nimeltään? Joku rohkea liikkuu yksin mutta pääosin kulkevat ryhmissä.Uuden kirjastorakennuksen työmaa, Oodi, alkaa jo olla loppusuoralla, se näyttää häviävän taivaaseen.


Kiasma ja Sanomatalo


Musiikkitalo ja Eduskuntatalo


Kansallismuseo, jossa kesän ajan on Barbie-näyttely.


Myllynkivi, keskellä kaupunkia


Lasipalatsin salava


Stadin uusin veistos, tänään paljastettu Lokki, Villu Jaanisoon.Tämä siis tällainen pienempi musahappening, Kaisaniemenpuistossa esiintyy isot starat.Tyhjin käsin ei kotiin  tarvinnut tulla, mainoksia jaettiin ja esitteitä ihan tarkoituksella hain. Salaattia ja jälkiruuaksi Risifruttia, pikkusuolaisena voi imaista miniputkilon Kallen mätitahnaa ja vesipulloon laittaa kuplajuomakorkin. Välipalaksi nameja.


"Visit Tuusulanjärvi" mainoksen näin jo netissä ja nyt sain ihan paperiesitteen. Tämä on ehdottomasti käytävä kokemassa, vaikka fillarilla. Kuka lähtee messiin?

Kävin taas vastaamassa 30:een kysymykseen Stadin tietovisamestari kisassa. Sain 22 pistettä, joka on tosi hyvä tulos, parhaalla oli 27. Viime vuonna mun virallinen tulos oli 21 mutta oikeesti tiesin 22 mutta laitoin rastin epähuomiossa väärään kohtaan. Noh, jos ensi vuonna sit sai 23 tai mieluusti jo 24 pistettä.

KS

1 kommentti:

  1. Oi että miten tapahtumarikas pääkaupunki. Näkyy, kuuluu, osallistaa ja innostaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.