tiistai 10. toukokuuta 2005

Ompelutarvikkeita


HISTORIAN HAVINAA

    Osa 3.

n. 1935-45

Ruuanlaiton lisäksi äiti oli hyvä käsitöissä. Lakanoissa ja tyynyliinoissa oli pitsit ja nimikoinnit. Nimikointi oli myös astiapyyhkeissä ja pöytäliinojen kulmissa. Myös vaatteita äiti ompeli, kuten varmaan useimmat naiset tekivät sota- ja pulavuosina. Taito ei ruostunut parempien aikojen koittaessa vaan minullakin oli usein äidin ompelema vaate vielä teini-iässä. Ei se aina niin mukavaa ollut mutta siinähän opin itsekin ompelemaan.

Vaatteet tietysti korjattiin ja ehkä käännettiinkin. Sukat parsittiin, sekä villasukat että ne paremmat. Silmäpaon takia ei sukkia pois heitetty. Parsimisen apuna käytettiin parsinpuuta, tai sieneksi sitä myös sanottiin muotonsa takia. Kuvassa pari paljon käytettyä ja patinoitunutta apuria.

Ahkerat kädet eivät olleet koskaan laiskana, vaan pitsinvirkkuu oli aina käsilaukussa mukana kätevässä virkkauskotelossa, joka on isän tekemä.

 Pieni nimikointimallikirjanen. Ja tämä pumpulipussi sisältää aarteen  . . . .  .

 


    . . . . ison kasan mitä hienoimpia kirjontamalleja. Ne ovat varmasti kiertäneet naiselta toiselle koska näyttää siltä, että niiden läpi on piirretty monet kerrat.Perhoskuva on pienen "paremman" esiliinan kaavassa.

 

Olisipa vaan aikaa käyttää näitä hyväkseen.

Jatkuu -40 luvun puhdetöillä, joskus . . . .

KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.