lauantai 15. lokakuuta 2005

Uusi pukuKeittokatoksella tarvitsee aina joskus siivotakin. Niinpä taas eräänä päivänä laitoin käteeni siivousrukkaset ja keräilin roskia, makkaranpaloja,  nuudelipakkausten maustepusseja ym . moskaa  penkkien alta ja nurkista.

Piipun takanakin oli epäjärjestystä ja siinä kolistellessani jotain vilahti karkuun. Kiersin uunin toiselle puolelle nähdäkseni oliko se myyrä. Myyriä ja hiiriä on paljon, ainakin pesäkoloreikien määrästä päätellen.

Eipäs se ollutkaan myyrä, häntä näkyi häipyvän klapikasan alle. Se olikin käärmeen häntä. Yritin napata kiinni siitä nähdäkseni minkä lajin käärme se oli. Vaan enpäs saanut otetta.
Se oli kuitenkin niin utelias, että päätti kurkistaa kuka sitä yritti pyydystää. Näin naamaa sen verran, että totesin sen rantakäärmeeksi. Niitä on aika moni tänä kesänä nähnyt.

Tällä yksilöllä on ollut hyvä paikka lämmitella siellä piipun takana ja ruokaa on varmasti riittänyt, jyrsijät ovat kaiketi käyneet napostelemassa maahan pudonneita herkkupaloja.

Parin viikon kuluttua nurkkaan oli ilmestynyt käärmeennahka. Ystävämme oli vaihtanut numeroa suuremman puvun päälleen. Nahka oli aika pitkä kuten olin arvellut käärmeen olevankin nähdessäni sen.


Ympäristöministeriön asetus
rauhoitettujen eläinten ja kasvien ohjeellisista arvoista, pykälä 4:


Rauhoitettujen matelijoiden ohjeelliset arvot ovat seuraavat:
kangaskäärme (Coronella austriaca) 2523 €
rantakäärme (Natrix natrix) 252 €
sisilisko (Lacerta vivipara) 17 €
vaskitsa (Anguis fragilis) 202 €


Noilla hinnoilla ei käärmettä kannata ottaa hengiltä vaan yrittää elää sovussa sen kanssa, jos se lähistöllä asustelee!


Tässä yön tunteina kirjoituksen aihetta pohtiessani, masentuneeseen mieleeni muistui, että minullahan on kuva käärmeennahasta. Niinpä se sai vuoron esittäytyä nyt.
Lähelleni on tällä viikolla sattunut näitä petollisia käärmeitä. Uudessa työssä olen ollut kaksi viikkoa ja ne ovat olleet henkisesti tosi rankkaa aikaa. Itkua ja hammastenkiristystä on riittänyt. Niinkuin siinä ei olisi ollut tarpeeksi, niin illalla sähköpostiviesti "ystävältä" loukkasi niin että en sanotuksi saa. Siispä käärmeaihe on oikein sopiva tähän yöhön.

KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.