torstai 24. tammikuuta 2008

Ekoteko-haasteTaijaK haastoi minut tähän. Ekoteko on niin hyvä juttu, että poikkeuksellisesti otan tämän vastaan ja jatkan sitä.

"
Ottamalla nämä ruusut vastaan Sinut on haastettu
"Ekoteko-päivässä" kampanjaan.
Lähetä
tämä ruusukimppu vähintään viidelle blogi-ystävällesi tai sähköpostilla
ystävillesi! Mainitse oma päivän ekotekosi ja pyydä vastaanottajaa
mainitsemaan oma ekotekonsa uusien haasteiden yhteydessä.
"


Ekotekoni tänään on se, että vien lasikeräyslaatikkoon muutaman lasipullon, joita ei voi kauppaan palauttaa, esim. yskänlääkepullo.

* lehdet ja pahvit lajittelen aina, ja tietysti laitan ne oikeisiin keräyslaatikoihin. Turhan usein joku laittaa vääriin laatikoihin. Ei ole iso vaiva katsoa, että avaa oikean laatikon kannen.

* biojätteet hoidan asiallisesti. Hedelmätiskeillä alkaa olla  myös paperipusseja, ne pääsevät jatkokäyttöön bioroskapusseina.

* en ole pitkään aikaan ostanut yhtään muovikassia. Oma kauppakassi on aina mukana. Kassalla sanon heti: ei pussia, kiitos. Tahtovat aina laittaa pikkupussiin jo monessa kääreessä olevat tavarat.

* kierrätän lahjoittamalla tarpeettoman (yleensä Fidalle) ja ostan kirppiksiltä. Käyttökelvottomasta vaatteesta otan napit, vetskarit yms. talteen.

Ja niin edelleen. Paljon kaikenlaista pientä tulee tehtyä.
Juuri uutisissa oli, että sademetsiä on taas hakattu ennätysmäärä. Täällä me yritämme pienillä teoilla pitää jotakin pystyssä ja kunnossa, toisaalla surutta tehdään päinvastoin.Haastan: SibyllaArska, Ultimecia ja Kuttu, anNu.

KS
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.