sunnuntai 23. maaliskuuta 2008

Rapusukat
Jokin aika sitten sain Arjalta ja Tirlittanilta messutuliaisena Tofutsies-sukkalankakerän. Jännä lanka piti heti neuloa pois kuleksimasta.
Olipas riittoisaa lankaa, ihan polvisukat tuli ja lankaa jäi noin 5 grammaa!
Ehkä olisikin kannattanut tehdä nilkkasukat ja sniikkerit?

Langan koostumus on mielenkiintoinen: 50% Superwash Wool, 25% Soysilk Fibers, 22.5% Cotton, ja 2,5% Chitin = kitiiniä rapujen kuorista. Lankaa voi ostaa  Titityy:ltä
Langasta lisää Ullan artikkelissa: Ruokaa lautasella.


Lanka: Tofutsies, 100 gr
Puikko: Addi-pyörö 2.5
Ohjeet:
* Aloituksen tein tällä kerralla Knittyn Magic cast-on for toe-up socks -ohjeella. Tuli oikein hyvä. Tätä aloitusta käytän toistekin.
* Kantapään lähestyessä otin käyttöön jälleen Knittyn ohjeen, tällä kerralla Baudelaire-sukasta  kiilalisäykset ja kantapää.
Kantapäästä tuli todella hyvä ja istuva. Se neuloutui ihankuin itsestään, hups ykskaks oli kaunis kantapää valmis. Myös tätä käytän ehdottomasti jatkossakin. Ellen nyt sitten opi jotain vielä parempaa kantapäätä.
Neulominen alkoi tällä kerralla puolittamalla lankakerä. Otin kerän sisältä reilun nöttösen lankaa, punnitsin puolikkaat ja pikkusen jouduin säätämään, että tuli samanpainoiset kerät.Ja neuloin jo hyväksi havaitulla Magic Loop -tekniikalla molemmat sukat kerralla.


Yhdellä pyöröllä sukka-ohjeita löytyy aika paljon Google-haulla Two socks on one circular needle.
Ja oma yritykseni selittää tätä on sivupalkissa Ohjeet 1 -otsikon alla (hattujen jälkeen).

KSEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.