tiistai 26. toukokuuta 2009

Kesähuvila on pystytetty!


Monet kesät olen Kaunissaaressa (Sipoo) viettänyt, mutta viime kesänä en edes käynyt siellä. Jokunen viikko sitten, pitkän pohdinnan jälkeen, tein päätöksen: menen saareen kesäksi.


Välivuosi oli ilmeisesti paikallaan, koska nyt tuntui hyvältä taas mennä sinne. Viikko sitten sunnuntaina vein jo osan tavaroista ja Helatorstaina vein sitten huvilani ja suurimman osan muusta tarpeellisesta rekvisiitasta. Vielä on tosin paljon kannettavaa mutta niinhän se on aina, että sitten kun leiri on valmis niin onkin jo aika purkaa se.


Löysin oikein mukavan uuden paikan itselleni. Vanha ikiaikainen paikkani meni toisille viime kesänä, enkä siihen enää olisi halunnutkaan mennä. Aikansa kutakin sanoi pässi jne.


 


Tästä se lähtee, onneksi Isoja Kiviä oli paikalla jo valmiiksi. 


Sekalaisen näköinen nyyttikasa, mutta kyllä ne oikeasti oli hyvin pakatut ja järjestyksessä. 


Tässä se sitten on: Kesähuvilani!Laitoin ensin teltan toiseen suuntaan: oviaukon merelle päin. Jotenkin se vain tuntui luonnolliselta, että ovi ja etupiha ovat merelle. Aikani tuumailtuani ja paikkaa "maistellen" tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että ikkuna merelle päin niin saan enemmän valoa sisälle ja etupuoli länsi-lounaaseen niin voin nauttia ilta-auringosta pihallani.


Lauantaina illansuussa sateenripsomisen loputtua ryhdyin tuumasta toimeen ja käänsin teltan. Kova hommahan se oli ja tuli mieleen "Kivenpyörittäjän kylä", nimittäin yhden jos toisenkin kiven jouduin oikeasti pyörittämään uudelle sopivalle paikalleen.


Paikkani on etelärannalla, kuinkas muuten. Moni neuloja onkin ollut innostunut tulemaan saareen ja kallioille neulomaan. Tämän näköistä ja väristä telttaa ei lähimailla ole, joten kyllä Neulootikkojen pitäisi perille löytää. Laitan ehkäpä jonkin Neulegraffitin portilleni. Jos en ole paikalla, niin terveiset voi jättää Vieraskirjaan.


  


Näin huvilani pilkistää polulta päin 


ja näin rannalta 


Rantani on varmasti saaren kuumin paikka. Se on kivikkoa ja kerää lämpöä valtavasti, kuin saunan kiuaskivet. 


Näkymä Rantaterassiltani: aava meri 


Valoa ja varjoa siimeksessä. 


Merimatkalla näkee uuden, uljaan VUosaaren sataman. 


Liikuntaviraston Kaunissaari esite PDF


Liikuntaviraston sivulla perustiedot Kaunissaaresta


Liikennöitsijä Norsölinen sivulla perustiedot Kaunissaaresta


Norsölinen sivulla on kartta yhteysveneen lähtöpaikasta Vuosaaressa. Huom. tällä sivulla oleva aikataulu ei ole ajantasainen vaan:


Aikataulu PDF on oikein.  Katso aikataulusta Reittiliikenne, ei Saaristoristeilyt.


Liikuntaviraston esitteessä Vesiliikenne Helsingissä 2009, on myös Kaunissaaren reitti 15, aikataulu ja saaren kartta.


Kauppavene Christina ilmeisesti käy saaressa myös tänä kesänä, mutta aikataulusta ei ole vielä tietoa.


* * *


Punaisella K:lla on merkitty paikkani. Laivarannasta suoraan saaren läpi, matkalla tulee Y-risteys, siitä oikealle. Jälleen Y-risteys, josta myös oikealle. Sitten tuleekin T-risteys josta myös oikealle sillan yli ja vähän matkaa eteenpäin niin jo pitäisi kohta olla perillä. Kysyvä löytää perille. Y- ja T-risteykset kartassa keltaisella.Kartta Liv:in esitteestä.


 


EDIT: Saaressa puhelimeni on kiinni, mutta tekstiviestit pyrin lukemaan kerran päivässä.


KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.