torstai 11. kesäkuuta 2009

Etana, etana, näytä sarves . . .


. . . tuleeko huomenna pouta?

Kyllähän se ne sarvet näytti mutta en kyllä usko sen pouta ennusteisiin! Kylmää, jäätävän kylmiä öitä, sadetta ja usvaa oli suurimman osan viikon ajasta, jonka saaressa vietin.
Tämähän on Ukkoetana, ilmeisesti "ukot" eivät osaa ennustaa;)
Ilmatieteenlaitoksen määritelmä "pouta"  tarkoittaa nykyään "sateetonta säätä".  Lainaus Kysymyksiä ja vastauksia palstalta:

" Mitä tarkoittavat pouta, heinäpouta ja pilvipouta?


Virallisissa säätiedotuksissa pouta tarkoittaa yksinkertaisesti sateetonta säätä. Länsi-Suomessa puhekielen käsitteeseen pouta liitetään myös auringonpaistetta, kuten heinäpouta, mutta maan itäosissa poudalla tarkoitetaan vain sateetonta säätä. Pilvipoutaisella säällä taivas on pilvinen tai ainakin pilvisyys on pääosin runsasta, mutta on edelleen sateetonta."Kuuset, varsinkin nämä maatamyöten kasvavat, ovat nyt kauneimmillaan kun niissä on nämä kauniit, vaaleanvihreät uudet versot.

Olin suunnitellut tekeväni kuusenkerkistä jotain syötävää mutta taidan jättää tekemättä: mistäs sen maanomistajan luvan hakisi?
Ihmeellinen lentävä "perhonen" tms. viihdytti pari päivää vaappuvalla lennollaan. Otus on noin sentin mittainen mutta sen tuntosarvet ovat noin 4-5 cm pitkät!
Riippuhämähäkki tekee kivaa verkkoa sammalikkoon. Auringonvalossa näky on upea vaan ei sitä valoa pahemmin nyt ollut tarjolla.
Kauppalaiva Christinakin aloitti jälleen käyntinsä saaristossa, aikataulu. Kiva, että vielä viitsivät palvella. Tämähän on Palvelua jos mikä. Artikkeli : Aktiiviloma kauppalaivan kipparina.


KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.