perjantai 18. syyskuuta 2009

Pesukukka kokeilu - epäonnistui


"Edittiä" lopussa

Tämä kuva oli jo tuolla Tallinnan tuliaisissa. Ostin siis Austermann Ciao-lankaa pesukukkia varten. Langan koostumus: 55% puuvilla 45% polyamid.




Virkkasin kukan kutosen koukulla. Kukasta tuli ihan OK ja kaunis. Pesukukan ohje on täällä.




Mutta käytännössä se ei toiminutkaan. Suihkusaippuani, Dove Cream Oil, vaahtosi vain nimeksi. Pesukukka ei pysynyt "ryppyisessä" muodossaan vaan se ikäänkuin aukesi tällaiseksi sileäksi pinnaksi. Se oli siis kuin olisi tavallista pesulappua käyttänyt.




Se tuntui kyllä hyvältä ja pehmeältä mutta siitä puuttui juuri se pikkuisen karkea tunne, josta iho tuntee, että sitä puhdistetaan;) Pitäisikö sitä yrittää jotenkin "sitoa" muotoonsa?

Onko kennelläkään kokemusta tällaisesta? Mikä lanka toimii käytössä? Pitäisikö kokeilla pienemmällä koukulla? Yms. vinkkejä vastaanotan mielelläni.



EDIT:

Kiitos kommenteista, lisääkin saa antaa.

Tein sekoitelangasta, koska ohjeen suunnittelija oli sitä mieltä, että sellainen olisi paras. Pelkkä puuvilla on aika hidas kuivumaan, tämähän on aika paksu kokonaisuus.

Kokonaan keinokuituista en halua tehdä, niitä saa kaupasta, kuten Marsu mainitsee kaupan kukkasten olevan. Ne on kyllä hyviä ja kivoja käytössä. Hamppu ja pellava vois olla kokeilemisen arvoisia lankoja.

Pesukintaita olen tehnyt aiempina vuosina joululahjaksi, Ullan ohjeella, kalalangasta. Halusin siis jotain uutta tänä vuonna. Taijan linkissä on uusi kinnasmalli, sitäkin voisi kokeilla hampulla, pellavalla tms. uudella kuidulla.

KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.