perjantai 13. toukokuuta 2011

Kesäelo alkakoon!


Ihan vielä en ole lähtenyt, vasta klo 18.00 köydet irtoaa Vuosaaren rannasta! Tänään on perjantai , joka on vain yksi viikonpäivä ja luku 13 on vain numero, jollekin se tosin voi olla onnennumero: Jerikon muurit kaatuivat kun ne oli kierretty 13 kertaa!


Tämmönen kamakasa lähtee mukaan, 7 kassia + ämpäri = 8  ja sitt vielä käsilaukku eli se keväällä kirjovirkattu perhoskassi!


Huom: iso musta jääkiekko-kassi sisältää lankoja, puikkoja, ohjekirjoja ja -kansion ynnä muita käsityötarvikkeita. Pulleaksi sen tekee paksu fleece-takki, huppari ja yks peite. Mutt kyll pitäis kässyjen riittää koko kesäksi!


Uusi vesiämpäri, joka tietysti on täynnä tosi tarpeellisia välineitä, yksi kassi vaatteita, toinen ruokaa, kolmas sekalaista tarviketta, telttakassi, makuupussi ja sisätelttakassi, pöytä+tuolit ja matto, joista kiitos Veelle! Mä en viitsi enkä halua koko kesää kulkea tavarakassien kanssa niin nyt menee oikeastaan kaikki koko kesänä tarpeellinen. Ruokaa sitt vaan täytyy hankkia, ja tupakkaa, ja cocista ja suklaata;) (takana oleva pieni ruudullinen kassi astioineen jää seuraavaan kertaan).Niin, ja tietysti tonttulauma on mukana! 


Laitan tähän parin vuoden takaa muutaman kuvan, että löydätte Huvilalleni sekä aikataulu- yms. tietoja. Jos teksti tuntuu tutulta niin oikeassa lukija on: tämä sama ohjeistus on ollut esillä viime vuonnakin ja ilmeisesti aiemminkin. Mitäs sitä uudestaan kirjoittamaan kun kaikki on ennallaan tai olen korjannut vanhentuneet osat.


Tämännäköinen se Huvilani on. 


Paikkani on etelärannalla, kuinkas muuten. Moni neuloja onkin ollut innostunut tulemaan saareen ja kallioille neulomaan. Tämän näköistä ja väristä telttaa ei lähimailla ole, joten kyllä Neulootikkojen pitäisi perille löytää.  Jos en ole paikalla, niin terveiset voi jättää Vieraskirjaan. TERVETULOA. 


Kun tämä Strutsi on näkyvissä niin olet jo kuuloetäisyydellä, ja näet ihanan kallion, saatan siellä istuksia.Strutsilta näkyy myös Huvilani: 


Näin oranssi pilkottaa rannalta päin. Tuo vino koivu on jo pois maisemasta. Sehän laskeutui arvokkaasti maahan toissa kesänä. 


Rantani on varmasti saaren kuumin paikka. Se on kivikkoa ja kerää lämpöä valtavasti, kuin saunan kiuaskivet, siinä on ns. mikroilmasto. 


Saareen tulee juomavesiputki mantereelta, vettä ei siis tarvitse kantaa mukanaan.


Tutut ovat kaikki tervetulleita kyläilemään, ketään en erikseen kutsu. Saarihan on kaikille avoin ulkoilualue, joten lupaa tulemiseen ei tarvitse keneltäkään kysyä.


Mun luokse yökylään tulevalle voin tarvittaessa pystyttää pienen soputeltta-varahuoneen, muuta ylimääräistä "vierasvaraa" mulla ei ole eli mukaan kaikki omat sään ja henk.tarpeen mukaiset vaatteet ja varusteet. Ruokaa kokkaan todennäköisesti vain iltasella, lounas ja muut välipalasyömiset omatoimisesti, kattlilat ja pannut ovat käytettävissä, samoin tiskipöytä. Kahvipannu kyllä täyttyy talon puolesta tuon tuosta;) Jos tuot evästä mullekin, esim. grillattavaa lihaa niin syön vain ja ainoastaan naturel-lihoja, ei kaupan marinadeja, omat hyvät marinadit käy. Päiväseltään kävijöiden kanssa tietenkin herkutellaan päivälläkin;)


Saaren sauna on erinomainen, yleiset saunavuorot ovat keskiviikkona ja lauantaina.


Liikuntaviraston sivulla perustiedot Kaunissaaresta , tuolla on myös tiedot ja kartat Luontopolusta yms.


Vesiliikennepäivänä 14.5.2011. pääsee Kaunissaareen puoleen hintaan, tarkista paikkatilanne!


 


Liikennöitsijä Norsölinen sivulla perustiedot Kaunissaaresta. Norsölinen etusivulta tulee aina tarkistaa kulloinenkin liikennöintitilanne (esim. jos aikataulussa on muutoksia, vene on täynnä jo ennakkoon tai muuta sellaista). Jos haluaa varmasti päästä kyytiin on ehkä syytä tehdä paikkavaraus. Ja huom! Vene lähtee kun matkustajamäärä on täyttynyt! Voi siis lähteä etuajassakin.


Norsölinen sivulla on karttalinkkiruutu otsikkorivin oikeassa reunassa yhteysveneen lähtöpaikasta Vuosaaressa. Jos tulet autolla rantaan, niin kysy veneen henkilökunnalta mihin pysäköit autosi, heillä on muutama paikka saarikävijöitä varten. Muutoin alueella on pysäköintirajoituksia eli ilmeisesti sakkorysä.


Aikataulu  .


Kauppalaiva Christina ilmeisesti käy saaressa myös tänä kesänä, mutta aikataulusta ei ole vielä tietoa.* * *


 


Punaisella K:lla on merkitty paikkani. Laivarannasta suoraan saaren läpi, matkalla tulee Y-risteys, siitä oikealle. Jälleen Y-risteys, josta myös oikealle. Sitten tuleekin T-risteys josta myös oikealle sillan yli ja vähän matkaa eteenpäin niin jo pitäisi kohta olla perillä. Kysyvä löytää perille. Y- ja T-risteykset kartassa keltaisella. Luontopolkua varten on talven aikana tehty uusi tie, joka ei tässä kartassa näy, tämä kartta on muutenkin hieman vanha. Hoidettuja uimarantoja on vain yksi, etelän ranta on merkitty uimarannaksi mutta sitä se ei ole koska on kovin kivikkoinen.Kartta Liv:in esitteestä.


 


Saaressa puhelimeni on suljettuna: "blaa blaa .. numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä .. blaa blaa". Tekstiviestit näen sitten kun avaan yhteyden, yleensä kauppalaivalla tai vuoroveneellä käydessä. Saaressa Ei ole sähköä eikä mulla siis ole tietsikaa siellä laisinkaan!  "Extreme  - ilman nettiä" kirjoitettiin kommenttilootassani;)


KS


PS Yksi ajastettu päivitys vielä tulee, ehkä Maria siihen sitten sunnuntaina kommenttilootaan laittaa kuulumiset miten leirin pystytys sujui.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.