perjantai 1. heinäkuuta 2011

Saaressa KIPpailltiin ja aluksia vieraili

Viime kesänä aloitettiin ja nyt jatkettiin niin eiköhän tämä ole kohta perinne, että Kaunissaaressakin vietetään KIP-päivää. Sää suosi ja paikalla oli muutama neuloja olemassa ja useita kävi katsomassa ja kyselemässä. LeaP:kin olisi ihan kaupungista asti tullut mutta kun KIP-tapahtuma olisi ollut jo loppunut vuoroveneen saapuessa niin hän siirsi tulonsa toiseen kertaan. Lauantaisin on kaikenlaista menoa saaressa niin neulonta-aika on aika rajallinen; vuorovene tulee, kauppalaivakin on samoihin aikoihin ja yhdeltä alkaa naisten saunavuoro.
* * *

No mutta kun kävelin tuosta Huvilalle niin tiellä tuli vastaan tutunnäköinen mies, ja lapsia ja perässä nainen. Tämä seurue olikin sitten Lilan perhe, joka oli tullut kalliorannalle omalla veneellään. Olipas kiva yllätys. Lilan kanssa neulottiin ja juotiin kaffet. Lapsille ja miähälle tuli nälkä ja eväsmakkarat grillattiin. Jospa Leakin olis vaan tullut niin meillähän olis ollu hieno oma Kippaus.

Lähdössä . . .
. . . ankkuri ylös . . .

. . . ja sinne ne hävis . . .

. . . suuntana Söderskärin majakkasaaret, kuvia sieltä on Lilan blogissa.

KIITOS vierailustanne!
* * *

Muitakin vieraita aluksia saaren tuntumassa oli: Puolustusvoimien sotaharjoitus toi aluksen pariksi yöksi puksuttamaan saaren eteen. Ja kävi niitä sotilaita ihan maissakin mutta se oli kyllä jo touokuussa merisotakoulun harjoitukset. Oli se hurjan näköistä kun soltut kiväärit kainalossa kulki saarella ja toiset oli mukamas piilossa;)* * *

Sitten oli tämä purjealus, jonka nimeä en nyt millään muista. Huviretkellä se oli. Tullessaan rysäytti laituriin niin, että juuri edellisellä viikolla korjattu törmäysparru laituristamme hajosi: paksu parru murtui räks päks! Lähtiessään sillä jäi kiinnitysköysi pollariin lenkille kiinni niin, että se piti laivasta katkaista jotta saivat köyden vedettyä irti ja laivaan. Huh huh, olikohan ne merimiehiä vaiko erimiehiä?


KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.