keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Ruuasta ja vähän muustakin


Miercoles


Yhden kerran olen syönyt ns. ulkona, Calpessa kahvilassa kanasalaatin joka oli hyvä. Pitäisi varmaan mennä jotain paikallista syömään jonnekin, sillä täällä kotona en ole onnistunut laittamaan mitään oikein hyvää ruokaa.


Lohi on taattua tavaraa, siitä tulee aina hyvää mutta sitähän saa kotonakin. Kanan liha on myös turvallista, sitä ei voi pilata ja se on suht´edullista täällä. Kokonaiset kanat ovat isompia kuin meikäläiset broilerit ja kaikki linnunliha on joko kanaa tai kalkkunaa. Täällä ei puhuta mistään broilereista, en sitten tiedä miten nämä linnut täällä kasvatetaan. Kanojen grillauslaitteita on jopa torilla ja ravintoloiden edessä, siitä voi ostaa kotiin uunituoreen lämpimän kanan. Marioituja fileretaleita täällä ei ole myynnissä.


Lehmän lihaa olen ostanut kaksi kertaa, yhden pihvin ja lihapaloja pataan. Juu, ei ollut hyvää kumpikaan. Possupihvejä olen kerran laittanut, ei ollut hyvää. Molemmat lihalajit olivat sitkeitä, patakin hauduttamisesta huolimatta. Ja niissä on outo perusmaku, jotenkin hapanimelä tms., ei sovi mun makumaailmaan. Lammasta on hyvin saatavilla mutta en ole kokeillut.


Säilykelihapullat olivat ihan ok. Koostumus oli samanlainen kuin kotimaisissakin. Kastikkeessa oli herneitä. 


Ostin lihasäilykepurkin. Saattaa olla makuelämys, kun sanakirjasta noin ronskilla kädellä kääntää niin tämä on "Madridilaisia känsiä" ja sisältää: lehmän känsää, sian käpälää ja makkaraa, jossa on sianmössöä ja lehmän lihaa. Lämmitysohjeena on, että purkki laitetaan avaamattomana kattilaan ja annetaan sen lämmetä hyvin kiehuvassa vedessä noin 15 minuuttia, sitten vasta avataan roiskeita varoen ja annetaan vielä vetäytyä 3 minuuttia. 


Tänään Benitachellin kauppahallissa oli myytävänä paikallista herkkua: Merisiili. Sen voi syödä raakana tai keitettynä, piikkejä ei syödä;) On kuulemma erityisen ravitsevaa ja ties mitä. 


Täällä myydään ihan siivoukseen tarkoitettua etikkaa ja se on edullista. Vesihän on tosi kalkkista niin tällä saa kalkkisaostumat hyvin pois. Ja Maijalle tiedoksi: juu, en loiskuttele marmorille.


 


 


Olis muuten mulle sopiva aurinkovarjon jalka;) 


Pari päivää sitten ovien pieliin oli ilmestynyt rosvojen koodimerkkejä! Hennolla kasvivihreällä on merkattu asuntoja, mitä nyt mikin merkki tarkoittaa, esim.: yksi asukas, tyhjillään, vihainen vahtikoira, varashälytin taikka ei, ynnä muuta tuollaista. Lehdissä on näistä joskus kerrottu mutta ehkä koodit vaihtuvat varkaiden myötä. Nyt sitten tarkkaillaan jokaista outoa kulkijaa. Marjut kommentissa kysyi niin vastaan: Juu, merkit pyyhittiin pois heti kun ne havaittiin.
 


Tämmöstä tänään. Nyt rupeen virkkaamaan kun sain aika nopeasti Novitalta korjaukset virheelliseen ohjeeseen. Että piti taas sattua kohdalle tuollainen, monta virhettä ja mä tietysti kiehuin ja kirosin taas kerran N-sanan.


KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.