sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Sumua ja sadetta

Eilen, Juhannuspäivänä, täällä satoi koko päivän ja sama näyttää jatkuvan. Ehkä en lähdekään Saareen tänään? Ehkä lähdenkin, tämä sisällä olo aika raskasta, siis olo on painava huonosta sisäilmasta, pää on paksu kuin jalkapallo aamuisin herätessä.

Kesäkuussa on merellä ollut tosi paljon sumuisia päiviä. Monena aamuna on herätyksenä ollut Vuosaaren satamaväylää kulkevien laivojen sumusireenien tööttäykset. Teltan oven avatessa vastassa on ollut sakea ja hyytävän kylmä sumu. Välillä se on niin kosteata, että ihan pisarat ropisee katolle. Näkyvyys pahimmillaan on ollut vain noin 100 metriä.

Tässä kuvassa näkyy joten kuten tuo sumuseinämä, paksu ja matala.Samojen rantamaisemien näkymät horisonttiin asti ilman sumua;) *klik* pikkukuvista, niin saat paremmat kuvat näkyviin.

Hienoja hämäkin seittejä näkyi paljon kun kosteus oli niihin tarttunut.

 Sadepäiviä ei ole kovin montaa ollut. Silloin on kiva ihan "luvan kanssa" olla sisällä. Kynttilät ja tuikut hieman tuovat lämpöä, iki-ikivanha radio toimii edelleen, ja kahvia tietysti kuluu. Neulon, kuuntelen äänikirjaa (Missä kuljimme kerran), luen tai selailen luontokirjoja tai vain mietiskelen. Joskus saatan ottaa päivätorkut Sammakon kanssa.Kyllä sateella ulkonakin tulee oltua jos ei ihan kaatamalla sada. Sateen jälkeen on kiva katsella rantakiviä kun ne ovat märkinä niiiin kauniita ja aivan erinäköisiä kuin kuivina.

KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.