sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Pohjoista viljaa -sukat ja korjatut sukat


Elokuun lopulla menin Snurreen ostamaan sukkalankaa. Piti ostamani valkoista punaisella tai toisinpäin. Semmoista ei ollut mutta kauppaan oli just tullut ihan uutta, käsinvärjättyä lankaa Ruotsista: Limmo design. Uhhuh Mitä Värejä! Kauniita, upeita ja herkullisia. Ensin ajattelin ostaa Suklaata ja mansikoita väriä, eiku sittenkin tätä, ei tää onkin kivempi jne. Väreillä on hauskat nimet mutta lopulta mä ostin ihan vaan Grön-värisen. Hinkuyskäinen kultakala oli kans nätti väri;)


Vihreän kaveriksi CoopKnitsin ärtsy pinkki.


Langat: LIMMO Design väri Grön 53 g, CoopKnits väri pinkki 18 g.
Puikot: 2.75 silmukoiden luonti, 2.50 kirjoneule, 2.25 sileäneule
Malli: Tiina Kuu: Tuhansien villasukkien maa, Pohjoista viljaa

Kantapää on näissä ihan omanlaisensa, kaunis ja istuu hyvin.
Toisaalta ehkä tästä rakenteesta johtuen sukka on tästä kohdasta hieman ahdas mun jalkaan.

 
Kyllä sukat jalkaan menee kun vähän nykii. Muutoin koko on sopiva (M).Sukkalaatikossa lojui tämmöset kulahtaneet, reikiä ja sisäpuolelta huopaantuneet,  sukat. Lankaa oli nöttönen vielä tallessa niin päätin tehdä uudet terät, varsi on vielä aivan kunnossa.

 
Lanka on OnLine Linie joku, en nyt viitsi kaivaa arkistoa ja kantapäät tein KVG:n langalla jota kans oli pikkupallero jäänyt. Siitä oon neulonut pari kämmekkäät. Nyt mulla on taas hyvät sukat.

KS

4 kommenttia:

 1. Oi mikä valikoima värejä. Ymmärrän, jos menee valinta vaikeaksi.
  Hieno väriyhdistelmä sukissa. Uudestaan terätyt sukat, peukku sille.

  VastaaPoista
 2. Rohkeat värit ja kaunis malli upouusissa sukissa. Tuo uudelleenteritys on oiva ekoteko ja antaa tehdylle käsityölle sen ansaitseman arvon ja pidentää sukkien käyttöikää merkittävästi. Ja tuli vielä käyttöä säästetyille pikkukerille!

  VastaaPoista
 3. Voi missä "lankataivaassa" olet ollut! :) Osaisinkohan minä ostaa sieltä mitääm tai sitten kaikkia värejä kerä tai pari. :D
  Minä edelleen kuolaan noiden TiiQ:n sukkaohjeiden perään, mutta en vaan "ehdi" kutomaan niitä, mukamas. Mutta odotahan vaan! :)

  VastaaPoista
 4. Apua mikä määrä herkku-lankoja! Sain uuden lapaskirjan Ruotsin tuliaisena ja kovasti tekisi mieli nyt tehdä kaikki mallit!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.