keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Tallinnassa kesän lämmössä


Kun LeaP vihdoin kotiutui stadiin vietettyään ihan koko kesän mökillään niin mehän mentiin heti Tallinnaan. Ei me tolla purjealuksella menty mutta kaunis laiva ja kiva kuva. Aamusumuinen stadi jäi taakse ja Tallinnassa olikin ihan hellepäivä.


Wool&Woollen lankakauppa on muuttanut! Facebookista voit seurata tilannetta, siis milloinka saavat kaupan avattua. Sehän oli Tartu mnt:n varrella pienen pienessä talossa. Nyt se on kadun toisella puolella ja isommassa valoisassa tilassa. Kauppa ei vielä ollut auki mutta sen verran pääsin sisälle piipahtamaan, että sain toivotettua onnea uudelle myymälälle. Kyllä Eve vaikutti tosi iloiselta ja tyytyväiseltä, kunhan vaan kaikki lankakerät löytävät uudet lokeronsa. Tänne on nyt tosi helppo poiketa samalla kun käy Karnassa, ja ehkäpä monet uudetkin asiakkaat nyt löytävät tämän kaupan ja sen ihanat langat.

Kuvassa Lea ja mä W&W:n ikkunassa ja sen takana:)


Energia kohvikissa juotiin perinteiset päiväkahvit leivonnaisineen.


Mä en ollut pitkään aikaan kävellyt Muurivahetta enkä tiennyt onko siellä enää Jolleri-lankakauppaa kun siitä ei oo kukaan puhuntkaan aikoihin. Siispä jokin aika sitten poistin sen Tallinnan lankakaupat sivultani. Mutta Muurivaheella se edelleen on ja lankoja pullollaan.


Mulla on kirjastosta lainassa Tapio Mäkeläisen kirjat Tallinnan keskikaupunki ja Tallinnan vanhakaupunki. Mielenkiintoista luettavaa ja katseltavaa. Mulla oli se vanhakaupunki kirja mukanakin ja muutaman paikan siitä katsoinkin ku kohdalle osuttiin. Muureja tuli sit kuvattua.


Tämä kaunis metsäkauris patsas on kopio alkuperäisestä, joka on nyt museossa, koska se usein yrittettiin varastaa! Kuvanveistäjä Jaan Koort.


Yks' kaks tultiinkin sitten Balti Jaama torille. Oon siellä jo monta kertaa käynyt mutta aina vaan ihailen tuotteiden esillepanoa.


Torilta satamaan kävellessä nähtiin tosi, tosi paksu mustapoppeli.


Oli kiva reissu taas. Tallinna on aina mukava kokemus. Historiaa on joka askeleella. Nyt näitä Tallinna kirjoja selatessa on tullut mieleen, että pitäis varmaan joku kerta olla ihan parikin yötä tuolla ja nähdä monen monta mielenkiintoista paikkaa.

Paluumatka laivassakin sujui erinomaisen nopsaan hyvän ja monipuolisen keskustelun merkeissä vieressä matkustavien kanssa. Historiaa Novgorodista Napoelonin kautta Staliniin ja paljon siltä väliltä. Kirjallisuutta unohtamatta, ja elokuviakin ehdittiin käsitellä. Oli just sellanen keskustelu tuokio mitä mä oon kaivannu, ja kaipaan.
Jossain vaiheessa kuvittelin, että neuletapaamisissakin voitais jotain oikeasti keskustella mutta ei, kyllä ne useimmiten on vaan sellaista pintahöpinää 'mitä lankaa ja montako silmukkaa sulla on'. 

KIITOS Lea matkaseurasta ja allaolevasta päivän liikuntatuloksesta;)
KS

5 kommenttia:

  1. Kiva oli reissu ja jalat toimi ihan hyvin tänäänkin eilisen kävelymäärän jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Onpas ollut taas kiva reissu. Upeita reissukuvia olet ottanut.

    VastaaPoista
  3. Tallinnan kasvot, erilaisuus, kulttuuri ja riennot. Kaipaan.

    VastaaPoista
  4. Tallinna aukeais ihan eri tavalla, kun lukis vähän taustoista ja ois aikaa kierrellä ihmettelemässä.

    VastaaPoista
  5. Tallinna on kohteena parilla seuraavalla reissulla ennen Tukholmaa. Fotografiska pääkohteena.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.