torstai 18. kesäkuuta 2020

Keskikesän käsityöt ja kukkia


Kukkia pitää olla terassilla, tässä putkia ja joku iso ruiskaunokin näköinen. Tienpientareelta kerätty. Ajelin fillarilla varmaan 8 km mutta yhtään lupiinia ei ollut. Kyllä ne siis saa hävitettyä, viime kesänä vielä löysin tästä läheltä kivasti mutta nyt oli vaan tyhjää.

Mikähän tämä kasvi on? Tämän ostin syksyllä talvisomisteeksi ja on koko talven ja kevään ollut hengissä. Nyt kesäksi laitoin kaikki kolme samaan astiaan ja voi kuinka ne kuikoistavat. Mukana olis myös jotain lanka... kukkaa, sitä on vähän tuolla seassa jäljellä myös.


Monessa blogissa on ollut esillä kesän käsitöitä, juhannuslankoja ja neulemaratonia yms. Tässä mun tekeillä olevat työt:
Apilapusero ja Luotolainen

 

Myrskylintu huivi


Valmiiksi olen saanut kesäsormikkaat. Lankana Tynn Line värissä syreeni, 38 grammaa, 2,5 puikoilla, ohjeena teeteen Juhlakäsineet. Varsi on lyhyempi kuin ohjeessa.


Mulla on myös yksi pariton sormikas! Tämä on valkoinen ja pidempi vartinen kuin nuo ohuemmat. Tämä on siis liian paksu, bambu-puuvilla,  ja siksi neuloin ohuemmat.


Toiseen ei lanka riitä, eikä into neuloakaan. Siispä: jos joku tarvitsee vain oikean käden sormikkaan niin  mielelläni tämän annan sitä tarvitsevalle. Kommentilla tai sähköpostilla viestiä niin laitan tulemaan. Jos monta halukasta on niin arvon saajan.

Viime viikolla olin serkun siunaustilaisuudessa, 500-vuotias Espoon tuomiokirkko oli  vihkikirkkoni silloin muinoin;).
Kellotapuli

Muistotilaisuus pidettiin todella kauniissa puutarhassa. Siellä oli myös pari isoa raparperipuskaa, sain luvan ja napsin mukaani piirakan verran rapsuja. Kylläpä tuli maukasta ja mehukasta, ihan eri makua kuin kaupassa pitkään seisoneesta ja mehunsa menettäneestä rapsusta.


Lämpöä riittää kissanluita lämmittämään.


Roihuvuoressa on tehty heinätöitä:) vai onko tämä siitä TV-ohjelmasta?


Mukavaa viikonvaihdetta kaikille!
KS

17 kommenttia:

  1. Kaunis kuvio tuossa apilapuserossa. Meillä päin on tienpientareet täynnä noita putkia, koiran ja vuohen, ja keltaisia leinikkejä. Ja sitten toiset pientareet ja pellon reunat lupiineja pullollaan, kauniita sinisen, violetin ja vaaleanpunaisen sävyjä. Ihanalta ne näyttää, mutta kyllä kotimaiset lajit olisi parempia, tervakukkakin pääsisi runsastumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, hyvä kun lupiinit häipyy, en niitä silleen kaipaa mutta maljakossa kerran kesässä ovat kauniita. Vaan kauniita ovat putketkin, komeitakin.
      Tervakukkaa oli jonkinverran mutta en sitä nyt napsinut ku olis hävinny putkien sekaan.
      Päivänkakkarat ja sinikellot on kans kauniita mutta ei niitä täällä stadissa näy.

      Poista
  2. Monta kivaa juttua. Kauniita kukkia. täällä on joka paikassa lupiineja ja kaupungin hortonomi sanoi joku vuosi sitten kaupungin sivulla, että hävittäkää lupiineja kimppu kerrallaan. Meilläkin on yleensä terassila maljakossa lupiineja ja koiranputkia/mitä putkia lie. Hienot käsineet. Siinä on isot työt kesken, mutta jo hienossa vauhdissa.

    Ihanaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää jussia sinnekin!
      Jep, noita pikkuhiljaa neuloskelen, ei tarvii uutta aloittaa. Ekaks pitäis tuo apilapusero saada valmiiks että ehtis vielä kesäkeleillä käyttämäänkin.

      Poista
  3. Tuo sininen taitaa olla vuorikaunokki. Ihanaa keskikesän juhlaa myös sinulle. Kauniit käsineet, naiselliset.

    VastaaPoista
  4. Oletpa ollut ahkerana, lupiineja on tienvierukset täynnä täällä Kiteen suunnalla, tuonko syksyllä siemeniä niin pääset kylvämään? Omalla tontilla on mies käynyt päivittäin katkomassa kukintoja, saas nähdä montako vuotta menee että ovat nujerrettuja. Ihanaa keskikesän juhlaa sinulle ja Uskolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kivaa jussia sinne itään:)
      Ei siemeniä, ei kiitos. Kyllä kauniita kukkia riittää muitakin.

      Poista
  5. Oho! Olet bongannut Ilkka Alangon ilmielävänä ;D
    Sinulla on kaikenlaista neulosta valmistunut ja meneillään. Sormikkaissa on nätti malli. Isommat työt näyttää mielenkiitoisilta pinnaltaan.
    Mukavaa jussia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just, Ilkkahan se olikin;)
      Sama mallikuvi on molemmissa, valkoisessa ja syreeninvärisissä. Mutta tuo paksumpi valkoinen lanka tuo kuvion paremmin esille.

      Poista
  6. Oikein mukavaa toista juhannuspäivää ja kesän jatkoa sullekin. Ihanat sormikkaat, ihana kisusi ja melkein samanlainen juhannuskukkakimppu pöydällämme. Ekaa kertaa koskaan haistoin että lupiini tuoksuu hyvälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Luonnonkukat on niin kauniita ja monimuotoisia. On mulla kyllä pari kaupan kukkaakin, iso lilja ihan tuoksunsa takia ja sinivalkoinen iris-krysanteemisidos.

      Poista
  7. Kauniita käsitöitä sinulla on!! Lupiinin sinisestä kukasta saa hyviä kukintoja ja väriainetta kasvivärjäykseen, kun niitä käyttää tuoreena. Kävin juuri kasvinvärjäyskurssin, oli mielenkiintoista. Mukavaa kesää ja toista juhannuspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Jep, lupiini on hyvä värjäyskasvi mutta mä en ollenkaan ole värjäämiseen innostunut. Luotan kotimaisten värjärien ammattitaitoon ja tuen heidän työtään ostamall vyyhdin pari, tai ehkä useammankin tarpeen mukaan.

      Poista
  8. Sinä oletkin ahkera neuloja. Minulla on puikot pitkällä kesälomalla ;)
    Nyt on niin kuuma, että kissakaan ei enää tykkää. Toinen kissani häipyi metsän viileyteen jo monta päivää sitten ja toinen makaa lattialla kuin raato. Parempi pysyäkin poissa suorasta auringonpaisteesta meidä ihmistenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä alkaa Uskolleki olla liikaa lämpöä, hakeutuu tuonne saunan pimeään viileään nurkkaan. Itselle tämä on aivan liikaa, onneksi pieni tuulen vire on käynyt.

      Poista
  9. Luonnonkukkakimput ovat ihania, just paras somiste keskikesän juhlaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.