keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Kaunissaaressa

 

Kesän ensimmäinen retki rakkaaseen Kaunissaareen on tehty. Oltiin Marian kanssa yksi yö ja sää suosi. Tätä kirjoittaessa (ke) on todellinen kevätmyrsky merellä, poikkeuksellisesti tuuli käy idästä.

Joku aika sitten oli hyvä tarjous, alan kaupassa, niin ostin pienen pienen teltan itselleni. Noh, on se tosiaan todella pieni. Ehkä seuraavalla retkellä kuitenkin yövyn riippumatossa ja teltta olkoon tavararoiden säilytyspaikka;) Sisäteltta ei vielä ole paikoillaa tuossa kuvassa.Koska henki tahtoo mulla loppua ylämäissä ja kantamusten kanssa (keuhkoahtaumatauti) niin olin virittänyt rinkkani ostoskärryyn. Juu, kulkihan se ihan ok mutta tiukkaa teki kuitenkin, ja kotimatkalla meinasi usko jaksamisesta loppua. Taas vannoin, etten enää mihinkään retkeile mutta katsotaan nyt kun tämä koettelemus unohtuu niin enköhän taas ole menossa. Sisulla. Ja onhan se retkellä oleminen, meri ja metsä, niin palkitsevia että pieni rasitus kannattaa kokea;) 


Saarikävelyn päätteeksi lepohetki riippumatoilla.


Kuusi kukki kauniisti, kuin myös rentukkaa oli rantakosteikot keltaisenaan.


 


Venesatamassa oli paljon veneitä, mastomeri ja suuria moottoriveneitä.

Muutama vanha tuttu oli jo telttansa pystyttänyt uusien telttailusääntöjen puitteissa. Vähissä on kivat paikat, aurinkoisena päivänä kallioilla olevat paikat ovat kyllä aika, sanoisinko, lämpimät. Paljon on ryteikköä valittavana. Mitään rantapaikkoja ei siis enää ole, ei heillekään, jotka niitä aikoinaan kadehtivat. Sallittu telttailualue on merkitty kyltein ja polun varren puissa olevilla sinisillä nauhoilla. Vastaavasti punaisella nauhalla on merkitty kielletty puoli sekä kyltillä. Ja kartassa alue on tummennettu. 

Huomaatko virheen kyltissä?


Saaren metsää on kaadettu ja karsittu niin, ettei siellä enää voi kulkea. Sienet saa mädäntyä jos nekään pystyvät kasvamaan. Sääli, koska metsässä samoilu oli mieluista ajanvietettä. Rumaltakin tuo näyttää kun puuta ja risua on vinksin-vonksin. Alueelle on kyllä tehty suuri Kaunissaaren, Hanskisen ja Eestiluodon hoito-ja kehityssuunnitelma, vastaako nyt tehty työ sitä vaiko ei, on maallikon vaikea sanoa mutta silmää ja ulkoilua tämä ei kyllä miellytä eikä tue.

Kaunissaaren paatti lähtee nyt ihan eri paikasta kuin ennen = Aurinkolahdesta, liikennöitsijäkin on vaihtunut: Portö line.  

Aurinkorannan aukiolla oli lähtöaamuna (lauantai) söpö pulla-auto. Asiakasjono kasvoi pitkäksi sillä aikaa kun myyntitiskiä valmisteltiin. Pullabiili!

Ajatella, kohta on jo kesäkuu! Vaikka olen jo saanut kaksi rokotuspiikkiä niin ei ne mitään olemistani ole helpottanut. Maski naamalla ja etäisyys ihmisiin jatkuu edelleen. Milloin, oi milloin, tämä loppuu??

KS

10 kommenttia:

 1. Ihanaa tuo luonto tähän aikaan.
  Oliko tuo pinkki kahviauto ehkä Pullabiili. Sellainen käy Jätkäsaaressa ja äkkiä on pullat lopussa. Minäkin jäin nuolemaan näppejäni kun ensin menin kauppaan ja sitten vasta autolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Se on Pullabiili. Kiertää näköjään siellä ja täällä. Lisäsin linkin tuohon tekstiin.

   Poista
 2. Ihania nuo kuusen kukat. Kaunissaari on nimensä veroinen,kaunis luonto. Kuvia saaresta olen saanut nähdä, kun tuttuni asuivat Pyhtäällä. Vaikeuksien kautta voittoon,luonto palkitsee ja parantaa 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei ole se Pyhtään Kaunissaari vaan Sipoossa Helsingin kaupungin ulkoilusaari. Kaunissaaria on useita muuallakin pitkin rannikkoa.

   Poista
  2. Pitääpä googlettaa ja tutustua paremmin, kaunis on varmasti tämäkin Kaunissaari. Meidän pohjoinen kesä täällä Perämeren pohjukassa on niin lyhyt, että on mukava katsoa kuvia luonnosta ja lukea kuulumisia sieltä etelästä 🙂

   Poista
 3. Rentukat on minusta hienoja ja jotenkin reippaita kukkia!

  VastaaPoista
 4. Nyt on aivan hurjan kaunista, kun vihreä vyöryy voimalla ja ihana retkeillä.

  VastaaPoista
 5. No kyllä olet reipas, kun nukut teltassa. Minä pelkäisin karhuja ja susia ja kaikki niistä pienempiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Saaressa ei ole karhuja eikä susia. Hirviä ja peuroja saattaa olla, supikoiria on taatusti. Käärmeitä on vain rantakäärmeitä, ei ei vaarallinen. Hämähäkkejä tietysti on ja muurahaisia, myyriä ja hiiriä sekä sisiliskoja. Mitään näistä ei tarvitse pelätä. Eikä pimeätä!

   Poista

Kiitos kommentistasi.