maanantai 14. kesäkuuta 2021

Risteilyllä!


 Siellä se on! Tallinna! Pitkästä aikaa. 

Oltiin Virpin ja Erjan kanssa erikoisella risteilyllä: Helsinki-Tallinna-Hanko-Helsinki. Tallinnassa ei päästy maihin mutta tyhjä satama nähtiin laivan kannelta ja kaupunkia oli kiva kiikaroida;) ja oltiinhan kuitenkin ulkomailla!


Satama-altaan yli on rakennettu kääntösilta! Sehän lyhentää huomattavasti matkaa toiselle puolelle kaupoille. Se ei ehkä ihan valmis vielä ollut mutta hieno uudistus!

 

Matka jatkui kohti Hankoa sateisessa säässä mutta matka meni hujauksessa laivalla shoppaillessa ja neuloessa. Aurinkokansi jäi siis kokematta:(


Ja kas-kas, luotsi tuli laivaan opastamaan meidät turvallisesti Hangon satamaan. Sieltä oli non-stop shuttle-kuljetus kaupunkiin ja takaisin. Laivasta poistuttiin autokannen kautta ja tuli nähtyä rullaportaatkin laivalla!


Onhan siellä myös:

Kauppakatu katsastettiin, käveltiin rantamakasiineille ja valittiin ruokapaikaksi Makana. Vanhaa lautaa ja terva tuoksui. Ruoka oli hyvää, pitkästä aikaa söin grillipihvin. Namskis. Eikä Virpin lohikaan pahalta näyttänyt, kuulemma oli maukas.Ja sitten tapahtui tämä: Tapaus Maitokahvi! Siinä kadunlaidassa oli tämmöinen tölkki, siis ehjä vielä nähdessäni, ja kuinkas sitten päätin ns. pelästyttää seuralaiseni pienellä pamauksella. Tiedättehän, että kun mehu- tms tölkin polkaisee niin se kivasti pamahtaa.

 


Mutta ei tämä, ehei! Se purskautti sisältää ruskeaa makealle tuoksuvaa maitojuomaa!! Sitä oli sitten mun jaloissa, Virpin takilla ja jaloilla ja kuulemma korvassakin. Sekä siinä pysäköidyssä auton konepellillä ja kyljessä.

Ensi hämmästyksestä: "mitä tapahtui??" selvittyämme me naurettiin. Me naurettiin niin, että katu raikui ja pissa meinas tulla housuihin. Ihan räkätettiin. Nauru raikui eikä loppua meinannut tulla. Onneksi oli kosteuspyyhkeitä mukana niin saatiin pahimmat pyyhittyä pois. Ja matka jatkui: nauraen. 

Vastaan tuli aikas kiva vaatepuoti. Kivoja myyjiä ja ostettiinhan me sieltä sitten mekot. Mulle tämmönen turkoosisävyinen pellavainen ja silkkiä helmassa ja hihoissa. Virpille kiva vihreä ja Erjalle tietysti vaaleanpunainen!


Hangosta matka jatkui Helsinkiin. Se sujui taas nopsaan. Ohjelmassa oli  yhden miehen Drag-show: Divet Show by Marko Vainio. Oli muuten nopsa vaihtamaan asua ja hahmoa, hahmoina oli sekä nais- että mieslaulajia. 


Ja illan päätteeksi Jiri NikkinenThe Beatles Tribute Band! Mä olin varustautunut mun Beatles Weekend paidalla ja maskilla, tietysti. Virpi jaksoi tanssia Kaikki biisit, mä tanssin sen minkä keuhkot antoi myöden, aika paljon kuiteskin.Tämä oli kyllä niin hieno reissu ettei sanat riitä. Mahtava, kiva, antoisa yms. KIITOS kivasta seurasta Erja ja Virpi! Ja kiitos Eckerö Line tällaisesta uudesta mukavasta risteilyreitistä. 

KS

9 kommenttia:

 1. Kiva reissu teillä on ollut ja hauskaa! Nauru pidentää ikää! Mulle yksi lapsista olisi sanonut tuossa tetran rikkomistilanteessa; aikuistu! :D Suuri kiusaus olisi ollut tehdä samalla lailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan kannata aikuistua! Olis jääny hyvät naurut kokematta ja kiva muisto muistelematta kiikkustuolissa.

   Poista
 2. Joo, hauskaa oli!! Kiitos seurasta! Ja seuraava reissu jo nurkan takana, jeeee!!! T: Virpi

  VastaaPoista
 3. Voi kun on ikävä risteilylle! Pitääkin laittaa korvan taakse tuo vaihtoehto. Melkein kuin ulkomailla olisi, ja onhan sitä.

  VastaaPoista
 4. Hieno reissu teillä! Ja kyllä täällä nauran minäkin vedet silmissä...

  VastaaPoista
 5. Hieno reissu ollut teillä. Laivaristeilyt on kyllä kivoja hyvässä seurassa.

  VastaaPoista
 6. Kesämielellä kohti uusia kokemuksia. Matka uusine kokemuksieen piristää arkea.

  VastaaPoista
 7. No onpas ollut risteily! Tuollaisesta reitistä en ole ennen kuullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo ennen ollutkaan, tämä oli ensimmäinen laatuaan. Vielä niitä tehdään lauantaisin heinakuussakin.

   Poista

Kiitos kommentistasi.