lauantai 16. lokakuuta 2021

Kypärämyssy


Luukin metsästä keskiviikkona otetut mustikanvarvut kiiltävät kauniisti auringonvalossa, ihan valaisevat. Suppilovahveroita sieltä myös toin, ehkä kolme-neljä litraa ja kaverilla Pialla oli melkein yhtä paljon. Työpäivän jälkeen oli aikaa vain pari tuntia koko reissulle, eli paljon sieniä jäi poimimatta, luulen niin.

Noh, sienistä leivoin piirakan, osan laitoi ruusukaalien ja juuston kanssa ruuaksi ja yhden satsin pakastin. Tuotoksista on nyt kuvat mun Insta-sivulla! Se on vähän oudolla nimellä kun sen aikanaan tein vain voidakseni katsoa muutamaa Helsinki-aiheista Insta-tiliä ( esim. tämä on kiva: Jesper von Hertzen  ja sitten tietysti Villen koirat pitää nähdä:  Ranchvaino  ).

Yritin avata tilin ihan omalla nimellä ja tällä blogin nimellä mutta en enää osannut, ei millään onnistunut. Poistin sen. Ehkä jossain vielä seikkailee yksi tili mun nimellä ku en sitä ehkä saanut poistettua. Tämä olemassa oleva tili kuvineen on siis:  Stina Sällström  . Sädevuo oli ennen suomentamista Sällström, siitä siis tuo väärä nimi ja Stina on sille luonnollinen etunimi. Tuo on siis ihan julkinen tili, voi vapaasti seurata.

x x x

Petite Knit´iltä löytyi kiva myssy. Ja Snurresta ihanat langat siihen.


Kuvaaminen ei vaan onnistu omin voimin:











Netissä, ohjeen sivulla, on tosi hyvät videot kohta kohdalta. Katsoin niistä tarkasti miten tehdään ja onnistuin oikein hyvin tekemään tämän. Selotus on kyllä tanskaksi mutta ei sitä tarvitse ymmärtää, kuva kertoo kaiken. Suosittelen.

KS

6 kommenttia:

  1. Kiva myssy ja kaunis malli. Ovatko nuo aikuisten kypärämyssyt tulleet muotiin, kun tuntuu, että ohjeita ja kuvia putkahtelee vähän väliä? Vai kutsuuko myssy minua? Tai ehkä se vaan liittyy vuodenaikaan. Tuo kyllä lämmittää pään lisäksi niskaa ja kaulaa. Tänäänkin on tuullut koko päivän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, en tiedä ovatko tulleet muotiin, ohjeita ei kyllä ole liikkeellä, sain ihan etsimällä etsiä. Tämähän on tällainen malli, joka tarkoituksella ei tule ihan otsalle, on hieman naisellisempi kaupunkimalli.

      Poista
  2. Terveiset sienimetsästä. Pitää vielä tehdä toinen reissu, ku tuli nälkä ja pikkuinen ämpärikin täyteen. Tosiaan illalla pimenee jo aikaisin ja aamulla piti odottaa, että tulee valoisaa ennen kun lähdin mettään.
    Kypärämyssy onkin kiva! Ja Cedro on kans kiva lanka. Siitä oon tikutellu jo kolme pientä paitaa. Tuollaisia sileän langan ja mohairin yhdistelmiä tuntuu olevan nyt paljon.
    Kävin sitten heti hakemassa sun instan, vaikka se ei oo yhtään mun juttu. Käyn ehkä kerran viikossa jos silloinkaan. Varmaan piätäis...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mohairia on nyt joka paikassa. Monta kivaa mallia olis mutta se mohair . . en haluis sitä käyttää ja sehän nostaa hintaa ihan valtavasti. Tämmöstä pientä voi tehdä mutt ei isompaa.

      Poista
  3. Näppärä kypärämyssy, pitää niskan lämpimänä! Nyt ilmojen kylmetessä taas huomaa, miten helposti niska menee jumiin pienestäkin viimasta.
    Mustikanvarvut ovat tosi kauniit, kyllä luonnosta vaan saa ne parhaat koristeet.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.