perjantai 21. lokakuuta 2022

HämeenlinnassaPistäydyin joutessani Hämeenlinnassa. Kävin Sässynämarkkinoilla - ei ollut mitään mulle.

Wetterhoffin myymälästä ostin Itse tehty-merkkejä, lankoja en ostanut vaikka oli niin kivoja laatuja tarjolla. Hopeaseppä Heidi Pesulta ostin Osterinkuorihelmi-korvikset.


Sieltä kävelin Hämeenlinnan taidemuseoon. Näyttelynä on nyt KÄÄNNEKOHTA – suomalaisia 1950–60-kirjankansia ja ajan innoittamaa kuvataidetta No joo, olihan se kiva nähdä kansien alkutaival ja lopputulos, mutta ei ihan mun juttu.

 

 

 

Museon lipunmyynnistä suositeltiin seuraavaksi kohteeksi Verkatehtaalla oleva Lähellä - näyttelyä. Siellä on esillä Lähi-Tapiolan kokoelmista hieno otos suomalaista taidetta. Näitä maalauksia oli ilo katsella ja keskustella niistä ja vaikutelmista henkilökunnan kanssa.

 "Lähellä-näyttelyssä nähdään harvoin esitettyjä teoksia Suomen taiteen kultakauden tunnetuimmilta tekijöiltä. Nähtävillä on esimerkiksi Albert Edelfeltin, Akseli Gallén-Kallelan, Eero Järnefeltin, Helene Schjerfbeckin ja Ellen Thesleffin teoksia." Näyttelyyn on vapaa pääsy.


 
Verkatehtaan kujalla oli fillareita:

Outo rakennus?


Tykkään tiilitaloista, ja käsinmuuratuista erityisesti. 

Ihan kiva päivä, kohtasin monta mukavaa ihmistä. Menomatkalla junassa oli tosi mainio 'junapoika', olisko ollut 6-7 vuotias?. Hän tiesi junista melkein kaiken, R-junat, IC't , veturit ja ohjausvaunut,  asemien nimiä ja mihin eri junat menee yms. Uskomaton. Se oli kiva kun hän ei ollut lainkaan ns. pikkuvanha tms. vaan ihan tavallinen pikkupoika.

KS

5 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut kiva päivä ja olet käynyt mielenkiintoisissa kohteissa. Nuo Itse tehty -merkit ovat tosi kivoja!

  VastaaPoista
 2. Oletpa ollut reipas matkailija! Ne polkupyörät oli aika kummasti koristeltuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, outoja. Räsy/kangassuikaleita, narua/lankaa ja vikassa nuottisivuja. Siinä on joku 'tekemispaja' niin ehkä tämä oli heidän fillariperfomanssi ;)

   Poista
 3. Kiva ja monipuolinen retki Hämeenlinnaan. Hauskat nuo fillarit; kaikkea ne taitelijat keksivät. Rautatieharrastus on aika jännä ja miksi se innostaa erityisesti poikia? Monethan suunnittelevat "reittejä", osaavat aikatauluja ulkoa jne. Taannoisessa reality-ohjelmassa Radalla (vai-mikä-sen-nimi-nyt-oli) oli juuri tuollainen pieni tietäjä, mumminsa kanssa matkalla Rovaniemelle ja takaisin.

  VastaaPoista
 4. Junalla se on hetki vain, kun pääsee perille. Kivat käyntikohteet ja mainiot kuvat näyttelystä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.