sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Juhlamekko ja juhlahumua

Pitihän niihin Novitan juhliin saada mekkokin. Kaksi vuotta sitten ompelin Tarjan häihin juhlamekon mutta sehän on pitkä, se ei siis sovellu näihin juhliin.
Ville on tuonut tuliaisena syksyllä 2005 Thai-silkkiä 10 metriä, siitä varmasti saisi hyvän mekon. Entisellä kaavalla mutta polvipituisena, vuorikangas ja vetoketju sekä sopivan väristä ompelulankaa Eurokankaasta ja ompelemaan.

Kankaan kanssa oli ongelmana, että oikean ja nurjan puolen erottaminen oli mahdoton tehtävä. Mutta kun olin Sypressissä ostamassa huivilankaa, niin asia ratkesi hyvin ja nopsaan: omistaja oli juuri palannut Italiasta, jossa hän oli ollut mm. tutustumassa silkin kutomiseen. Hetken näytepalastani katseltuaan hän merkkasi siihen kynällä rastin oikean puolen merkiksi! Jee, olipas se sitten kotona helppo laittaa kangas pöydälle leikkuuta varten ja varmasti oikeinpäin, siis nurinpäin;)


Tästä se alkaa:
Ja tämä oli lopputulos:

Äidille ostamani ja nyt siis perintökorut, ovat sopivan väriset. Kannatti ostaa lämpörullat: kampaus onnistui ja kesti koko illan!

Juhlapaikka, Voimalan kattilasali, oli somistettu teemavärillä


Juhlat olivat oikein mukavat. Muutama puhe pidettiin mutta ne olivat sopivan pituiset ja toivat esille tämän perheyrityksen punaisen langan: perhe on tärkeä. Novitalla on sekä oma perhe että suuri työntekijöiden muodostama perhe, yhtä köyttä vedetään ja tuetaan kaikkia. "Me-henki" on totta tässä yhtiössä.
Kuvassa TJ, sisarukset ja viidennenpolven  pieni edustaja.


Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, santsasimme. Ruokalistasta on hyvä kuva Tulihan tehtyä -blogissa.
Vauhdikas muotinäytös antoi hyvän katsauksen vuosikymmenien neuleisiin alkaen 1920-30 luvuilta päätyen Talvi 2008-lehden neuleisiin sekä näihin Tira Sunnarin suunnittelemiin upeisiin virkattuihin asuihin.

Kiitos Novitalle kutsusta ja onnistuneesta juhlaillasta.

Kiitos kuudelle muulle mukaan kyenneelle "voittaja-Neulomolaiselle" mukavasta seurasta ja oli kiva nähdä kasvot nimimerkkien takana.
KS


3 kommenttia:

 1. Kiva katsella kätevien ihmisten tekemiä käsitöitä ja aikaansaannoksia. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Käthe. Tekeminen on kivaa mutta nykyään ei kärsivällisyys enää tahdo riittää. Hermostun jos menee pieleen ja sitten ei enää tahdo onnistua lainkanaa. Pitää siis tehdä yksinkertaista.

   Poista
 2. Vau, oli varmaan ihanat juhlat! Enpä muista nähneeni tätä postaustasi enkä kuulleeni koko juhlasta mitään. Voi olla, että olin niin uusi bloggaaja, ettemme olleet vielä löytäneet toisiamme. Mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan. 😃

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.