maanantai 10. marraskuuta 2008

Kiirettä on pitänyt
Torstaina 6.11. aamulla kävin yhdellä lääkärillä. Sitten tapasin Neulomo-tutun Maaran. Sitten toiselle lääkärille. Pikaisesti kotiin laittautumaan Novitan juhlia varten. Juhliin ja kotiin, eikä se uni tietenkään heti tullut. Perjantaiaamuna oli aikainen herätys: Tallinnaan.

Mimmit Maara ja KristiinaS eivät jättäneet iloittelua torstaisiin Novitan juhliin vaan jatkoivat heti aamutuimaan astumalla laivaan, jonka kokka oli kohti Tallinnaa!
 

Neljän tunnin unien jälkeen meri-ilma piristi sen verran, että koko päivä jaksettiin kaupungilla riekkua. Ensin tietysti pirssillä Karnaluksiin. Kaikenlaisia ostoksia iso kassillinen, kaikkia tilattuja tuotteita en saanut mutta niistä raporttia henk.koht. myöhemmin.


Karnasta kävely Pronski Ateljeehen. Anu oli yhtä herttainen ja ystävällinen kuin aina. Saimme onnittelut nimityksistämme. Ei, huhu ei ollut sinne asti kulkenut vaan näytimme Novita-lehdestä ja Anu totesi, että pitäisikö hänen ottaa nimmmarit meiltä julkkiksilta.
Ostin sieltä pari tilattua kirjaa (pienyrittäjän kannatukseksi sieltä enkä kirjakaupasta). Ja itselleni ostin kaksi vyyhtiä 100% Kashmir-lankaa! Ah, on niin pehmoista ettei sormilla tunnekaan lankaa käsissä olevan. Vyyhti painaa 25 g ja metrejä on 350! Väri on vaalea persikka.
Sitten Kaubamajan Liann Löngadiin. Ei ostoksia. Maaraan iski hetkellinen väsymys. Minä painoin päälle ja kohta olimme Raatihuoneen torilla etsimässä Nukupoodia eli nukketalo-tarvikekauppaa. Kävimme yhdessä kaupassa mutta ei se  voinut olla oikea paikka? Pikatarkastus kartasta osoitti, että olihan se. Pyh, meitä oli petetty, tyhmä kauppa.
Kävelytin Maaran takaisin satamaan outoja katuja ja kujia, taisi luulla jo ettei satamaa enää koskaan näe;).


Sadamarketin II-korrukseen vironvillakauppaan. Musta-harmaata ja punakirjavaa lankaa tilauksesta ja itselle karkkivärinen, varmuuden vuoksi jos jotain tulis mieleen tehdä.
Alakerrasta Kalevin karkkeja, ja vielä Kalevin karkkeja ja ..... Lihatiskiltä possupaisti ja valkosipulijuustoa. Alkoi jo kassit täyttymään ja vetokärry painamaan. Siis laivalle.
Menomatkalla keskenjääneitä neuleita jaksettiin vielä neuloa, Maara osaa sotkea


lankansakin ;)  , mutta huivi valmistui ja lämmitti jo kotimatkallaja väsynyttä matkailijaa. Kävin muuten vielä laivan Tax-Freessä ostamassa vähän . . . . karkkia.
Maaralle kiitos seurasta ja kivasta päivästä.
Kunhan hän pääseen kertomaan oman versionsa niin ehkä kukaan ei enää lähde mun kanssa Tallinnaan kun tuolleen juoksutan koko kaupungin kaupat ja torit.
Ja kiire jatkui: sunnuntaiaamuna taas herätys pirinään ja ELMA-messuille. Monta tuntia siellä kiertelin mutta en ostanut lankaa tms. ainoastaa kuivattuja mansikoita ja inkivääriä. Nam.
KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.