lauantai 1. tammikuuta 2011

Calpe - kaupunkikuvia


Domingo

Kuvakertomus Calpesta jatkuu
Pursiseura on ihan toista kaliiperia kuin oma ex-seurani Lauttasaaressa.


Jo alkoi pikkasen huikoa ja tuo näytti olevan ihan kiva kahvila. Sinne siis ja ihan ekaks Cocista, ihana pieni söpö pullo. Niitä oli ennen Suomessakin ihan kaupasta ostettavissa. Söin oikein herkullisen kanasalaatin ja jälkkäriksi yhden pallon suklaajäätelöä kahvin kera.

Sitten hyppäsin kuumaan autoon ja jonkun matkaa ajettuani pääsin kuin pääsinkin kaupunkikaduille. Auto parkkiin ekaan vapaaseen paikkaan. Täällä on kaikkialla paljon yksisuuntaisia katuja, kapeita kun ovat, niin olen todennut parhaaksi tyytyä ekaan mahdolliseen parkkipaikkaan. Kerran-pari erehdyin etsimään mukamas lähempää paikkaa ja siinä menee kyll metsään ja umpikujiin yms.Katu taisi jopa olla ns. pääkatu, ainakin siinä oli myymälöitä vieri vieressä. Kauniita juhlapukuja oli monta kaupallista, kenkiä, koruja, urheilivaatteita yms. MUTTA: oli tietysti siestan aika ja kaikki kaupat suljettu! Jatkuvasti ihmettelen, miten on mahdollista pitää kaupat suljettuina monta tuntia? Maan työttömyys on n. 23% , työttömiä n. 5 milj.!  (29.1. korjattu työttömyysluku, kiitos Nunnu).Jos kaupat olisivat auki niin kai siinä muutama työllistyisikin ja raha liikkuisi? En tiedä? Siestan jälkeen kaupat aukeavat oman aikataulunsa mukaan, jos aukeavat. Kiinalaiset pitävät kauppansa auki koko päivän ja joka päivä.


Kaupungin ns. vanhassa osassa on niin paljon seinämaalauksia, mosaiikki- ja kaakelikuvia, että oli ihan pakko kulkea monen ohi kuvaamatta niitä. Kauniita ovat kaikki, ja puhtaina pysyneet - ei ole graffiteilla tmv. sotkettu, tai sitten ne on heti puhdistettu.


Nämä varmaankin ovat "espanjalaiset portaat";)Tämä on kokonainen talon pääty! Maalaus on tosi iso.Parvekkeiden "pohja" on useimmiten kaunista kaakelia.
Tällä kadulla oli autolla ajo kielletty ja ilmiselvästi siksi istutuksia oli paljon. Muutama mukavan näköinen baarikin oli tällä kadulla. Joka kadullahan niitä on mutta tässä oli siis mukavan näköisiä.
Olin nähnyt vilahduksen kirkontornista ja monen mutkan kautta osuinkin kirkolle. Ensin kyllä vähän epäilin kun tuli tämä muuri eteen mutta kyllä siellä kirkkokin on. Nyt en osaa tarkemmin kirkosta kertoa, menin ihan sekaisin kun lähekkäin on ilmeisesti kaksi kirkkoa. Mutta toisessa, siis tässä, on kaksi kirkkoa sisäkkäin!

Tämä on rakennettu vanhan paikalle ja päälle ja vanhaa kirkkoa on osa jäljellä. Voisiko tuon nyt vaikeammin enää selittää. Historia olisi kyllä ihan kiva tietää tarkemmin, ja kertoa, löytyyhän tietoa netistä mutta kun en millään jaksa ruveta kääntäjäksi kun en sellainen ole. Ja tietysti: kirkon ovet olivat lukossa!
Ovien yläpuolella taas mosaiikkitaidetta. Ovien molemmin puolin on lasitaidetta. Otin niistä kuvat ihan Terhiä ajatellen, mutta toinen oli niin huonossa valossa, että kuvasta ei saanut mitään selvää. Ei tuo toinenkaan hyvä ole mutta näytän kuitenkin.Sisäpihan porttikin oli lukossa, aidan raosta otin kuitenkin kuvan.


Tässä vähän aivojumppaa;)
Ja koska tämä on käsityöblogi niin päätän kierroksen käsityökaupan ikkunasta otettuun kuvaan. Ei, ei siellä neulelankoja näkynyt. DMC-lankoja kyllä kuten monessa tällaisessa "sekatavarakaupassa". DMC:t eivät ole sellaisessa tornissa kuten ollaan totuttu vaan täällä ne ovat vanhanaikaisesti laatikostossa värijärjestyksessä. Siellähän ne pysyvät ehkä puhtaampinakin eivätkä asiakkaiden helmat pudottele tokkia lattialle kuten standin kanssa usein käy.
Vielä jäi näytettäväksi tältä reissulta muutama maisema- ja merikuva. Huomenna, toivottavasti.

Monet kässäblogit kertovat nyt vuoden töistä ynnä muuta tilastoa. Multa ei tilastoja heru, mutta vuoden käsityöt on nähtävissä Kuvagalleriassani. Sinne pääsee klikkaamalla sivupalkissa olevaa mummoni tekemää neulatyynyhattua!

KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.