maanantai 31. joulukuuta 2012

Ryijy nro 2

Jo keväällä ompelin toisen ryijyn samalla mallilla (tietysti) kuin aiemmin systerin miehelle. Valmistuttuaan en voinut tätä blogiin laittaa kun saajan 50-v synttäreihin oli vielä aikaa ja ehkä vaimonsa käy täällä joskus. Noh, tuli kesä ja syksy ja tämä talvikin ja ryijykuva aina vaan roikkui blogiin laitettavien kansiossa. Tässä se nyt sitt tulee:
Tämä oli jo helpompi tehdä kun malli oli suunniteltu ja langat valittu yms. perustyöt tehtynä. Keltaisen värin jouduin muuttamaan hieman toiseksi ja tähän tein pyöristetyn alareunan. Vähän huonosti se tuli tehtyä mutta ehkä kolmas onnistuu siltäkin osin paremmin. Heti tammikuussa alan sitä ompelemaan niin että valmistuu ajoissa;)

Tässä nro 1 ja 2 yhteiskuvassa (ensimmäisen ryijyn suunnittelu- ja valmistumiskuvat ovat vielä kadoksissa, ne kyllä pitäisi löytyä arkistostani.
KS

17 kommenttia:

 1. Wau. Ryijynteko on minulla vielä kokeilematta. Ihanaa Alkavaa Vuotta Sinulle

  VastaaPoista
 2. Komeita ryijyjä!

  Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihanat ryijyt. Minulle niiden tekeminen on ihan hebreaa. Minäkin olen houkutellut tuttavaani tekemään ryijyn minun nukkekotiin. Ei oikein intoutunut vaan toivon jos.... Onnellista uutta vuotta sinulle ♥

  VastaaPoista
 4. Upeat ryijyt, hienot lahjat.

  Hyvää uutta vuotta myös sinulle.

  VastaaPoista
 5. Upeita ryijyjä!
  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 6. Hienot ryijyt olet tehnyt.
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Upeat ryijyt!
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 8. Komiat on ryijyt ja 2-ryijy hienompi. Hyvin olet onnistunut.
  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 9. Kaunista kädenjälkeä. Onnea ja hyvää oloa uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
 10. Hienoja! Minusta täydellistä työtä. Onnea Uuteen Vuoteen!

  VastaaPoista
 11. Hienot! Siis itse suunnittelit? Mikä vaakuna toi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ite suunnittelin ja silleen, ku vaan löytäisin ne kuvat siitä projektista. Tuo on systerin miehen sukuvaakuna. Harmaa olis hopeaa ja keltainen kulta, mutta ku semmosia lankoja ei oo niin laitoin noihin sekaan ohutta hopea- ja kultalankaa niin ne aikas kivasti siftaa niitä.
   Alhaalla tuo kuvatus on granaattiomena ja ylhäällä simpukka, semmonen shell-mallinen. Vaikea niitä on ommella ryijyyn.

   Poista
 12. Mua kiinnostaisi ryijyn teko eikä se vaikealta näyttänyt kun Meri teki omaansa, mutta ei taida aika riittää, ehkä sit eläkkeellä... Ne on kyllä kivoja, mullakin yks iso ryijy seinällä jonka lapsena jo sain äidiltä. Hyvää alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
 13. Mun mielestä noi on kanssa todella hienoja ryijyjä. Oon joskus niitä itsekin tehnyt, mutta en pitkään aikaan, isällä on veneen koristuksena yksi pieni tekeleeni. Mieluiten kuitenkin tekisin valmiiseen pohjaan, en usko, että mulla riittäis intoa oman kuvion suunnitteluun.

  Oslo oli hintansa puolesta se paras matkakohde. Lisäksi minilomalla lentoaikataulut ja lennon pituus vaikuttaa paljon. Tuo oli kaikkien niiden kautta peilattuna paras valinta. Lisäksi hotelli oli hieno eikä maksanut paljoa, siellä oli hurja ale, koska matkaajia oli niin vähän. Norja taas maana on meille molemmille mieluisa. 2009 oltiin siellä oikein pidemmällä reissulla. Oslo jäi silloin vähemmälle ja nyt erhdittiin käydä sellasissa paikoissa joihin ei sillon ehditty. Ihan sinänsä onnistunut reissu vaikka kaupunki onkin ruma, sekin oli tosin jo etukäteen tiedossa...

  VastaaPoista
 14. Ei voi muuta sanoa kuin, että hienot ovat. Ryijyissä on ihan hirmuinen työ. Olen katsellut kun kutomapiirissä ovat muutamat tehneet kangaspuilla ihan sellaisia miniryijyjä ja niissä on ainakin ihan mieltön työ - siis minun mielestäni. Eipä se ommeltuna varmastikaan ole yhtään sen vähätöisempi. Ryijyt ovat kyllä kauniita. Meillä roikkuu olkkarissa yksi perintöryijy. Jännä juttu, että minä tykkään ryijyistä ja täkänöistä, mutta monet raanut sen sijaan eivät innosta. No joka tapauksessa nuo ryijyt ovat hienoja. M-L

  VastaaPoista
 15. Komioita Ryijyjä! Ryijyt ovat kuulema taas muodissa. Käyppä katsomassa blogiani, siellä on postia sinulle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.