sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Sitä sun tätä, taas kerran

Aika usein tulee tuota otsikkoa käytettyä kun en muuta keksi tällaisille kirjoituksille, joissa kaikkea sekalaista asiaa.
Jouluaattona sain avata kaksi pakettia, jotka olin säästänyt. Niissä aiemmin avatuissa kun ei lukenut ettei saisi avata kun vasta jouluna;) Toisen olin tietysti arvannut, Anittalta kaffetreffeillä saatu, eihän Fazerin suklaalevystä voi erehtyä. Toinen oli sitten Susin tuoma paketti, joka pelasti jouluaaton: suklaakonvehteja! Niitä olin unohtanut ostaa, täytyyhän jouluyönä kirjan kanssa olla konvehteja naposteltavaksi! Joulun saunakahvit keitin tuosta Pähkinänsärkijän kahvista, nam. (Kauppa: Töölöntorinkatu 4, Hki 26)

Joulupäivänä Ville tuli tuomaan lahjansa (mä en antanut sille mitään :( ) Jee! Sain ne pakolliset marsipaanipossut, kuvaan ei yksi ehtinyt säästyä;) Namutonttu saa vielä hetken seurustella tonttupariskunnan kanssa. Tämä pariskunta on monet vuodet kuulunut joulukattauksessa lautasen viereen.

Isossa painavassa paketissa oli tämä rautaenkeli. Lähiseudun seppä on sen tehnyt,  RAUTION AIKA.

X X X

Vihdoinkin sain viestin, että tilaamani keittiönlamppu on noudettavissa! Ajatelkaas, kaupat on täynnä tavaraa mutta mä onnistuin valitsemaan juuri sen tavaran - lampun - jota ei kaupassa ollutkaan heti saatavilla. Arrggh. Noh ei se mitään, hyvää kannatti odottaa. Tää on just kiva ja sellainen kuin sen kotona kuvittelin olevankin.

Tämä on Avainlippu-tuote. Suunnittelija Elizabeth Salonen, Mottoform. Valmistaja Keraplast Oy.

Lämmintä valoa jouluun on tuonut Havin  kruunu- ja pöytäkynttilät, niillä on hyvä sydän:) Siitä olen kyllä pahoillani, että Havi ei enää valmista joulunvihreätä kruunukynttilää, värinä on nyt niin muodikas Oliivi, pyh. Onneksi varastostani löytyi vielä kolme joulunvihreää (olisko se väri Havu tms.?)

X X X

Kotimaisesta lampusta, kynttilöistä ja sepän taonnasta johtui mieleeni silmätä ympärille kodissani ja huomata kuinka paljon täällä on kotimaisia tuotteita. Jees, paljon on, tosi paljon, oon ylpeä. Astiasto, ruokailuvälineet, huonekalut, verho, räsymatot, itselleni nyt ostamat lapaspaketit yms. yms. Ehkä olen omalta osaltani yhden työpaikan säilyttänyt? Muinoinen kampanja "Suosi suomalaista" on ainakin muhun iskostunut ja mielessä pysynyt. Noh okei, myönnän lähiaikoina ostaneeni Ikeasta jotain pientä sälää, mm. 3 pallia joissa hinta-laatusuhde on hyvä, 3.99 euroa/kpl.

X X X

Käsityölipastoni tason lasin alle laitoin nyt monta kivaa korttia, joita olen vuosien mittaan neuleystäviltä saanut. Kiitos teille. Joku näistä on ollut mukanani saaressa ja jopa Espanjassa viime talven. On siellä se ainoa eläkekorttikin! Arjalta sen sain e-korttina jonka printtasin.

Johan tässä nyt oli "sitä sun tätä", täyty vielä laittaa muutama käsityökuva tänä vuonna valmistuneista niin voi sitt aloittaa uuden vuoden puhtaalta pöydältä. Tai sitten ei, kyllä taitaa jotain kuvia jäädä laittamatta. On ollut niin paljon kaikkea ettei millään oo kerinny;)

Tänään oon lisännyt kirjoituksiin tunnisteita, kaikki kirjoituksethan siirtyivät Vuodatuksesta ilman tunnisteita (siellä Kategoria). Huh huh, on siinä hommaa. Ja se jäi sitten kesken kun yhteys rupes tökkimään. Ehkä yritin tehdä liian monta muokkausta kerralla.
Kadonneiden kuvien lisäys on sitten taas ihan oma lukunsa, jos ensi vuonna ehtis siihenkin paneutua.

KS

10 kommenttia:

  1. Ihania tavaroita, kauniita värejä ja onnistunut lamppuostos.

    VastaaPoista
  2. törmäsin ensimmäistä kertaa tummiin alladineihin, ehkä ne punaiset ovat kuitenkin suosikkeja.
    tyylikäs lamppu!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana lamppu.
    Minä lisäilin eilen Vuodatukseen sieltä kadonneita kuvia. Toivottavsti sain nyt kaikki lisättyä. On siinä hommaa, mietin kyllä samalla pitäisikö siirtyä tänne blogspotin puolelle, mutta sittenhän se tietäisi taas lisähommia ;-).

    VastaaPoista
  4. Havin kynttiläkruunu on niin kovin kaunis.

    VastaaPoista
  5. Kiva ja pirteä lamppu, retrohenkinen!

    Tuo suomalaisuus on erittäin tärkeää ja jokaisen pitäisi sitä hieman miettiä kohdallaan kaiken tyrkytetyn krääsän keskellä. Onhan se tietenkin hieman hankalampaa kun kotimainen tuotanto on melko vähäistä menneisiin aikoihin verrattuna, mutta ehkäpä juuri siksi! Kohta on niin, että vain käsityöt ovat kotimaista työtä, vaan entäs niidenkin materiaali.

    Vai että tunnisteita hukassa! Mulla niitä puolestaan tupsahtelee ihan itsellään kun leikin tuon Polyvoren kanssa, yritin poistella, vaan ei onnistu, huhhuh!

    VastaaPoista
  6. Tuo lamppu on hieno ja väri kuin aurinko. Mukavia kertoilit ja ihanat tonttuset. Toivotan sinulle mukavaa vuoden vaihdetta ja ensi vuonna uudet jutut ♥

    VastaaPoista
  7. Kivan näköistä sinulla kotona, lamppu on onnistunut ostos ja kynttiläkruunun kynttilöineen oikein nätti. Mulla oli tänä jouluna kampanja: polta pois vanhoja kynttilöitä ja lahjaksi saatuja. Niinpä en tainnut ostaa kaupasta yhtään sisällä poltettavaa.
    Harmillista kun perinteinen joulunvihreä on poistunut, mutta jospa jo ensi jouluna olisi taas valikoimissa. Minäkin olen vihreän ystävä:)

    VastaaPoista
  8. Kivoja lahjoja olet saanut. Lamppu sopii mainiosti varmaan keittiöösi. Tuota edellisen postauksen neulottua kaitaliinaa olen jo käynyt ihailemassa monta kertaa. Se on niin upea,että kyllä tuolla lahjuksella vois käydä Aniitan luon a kahvilla montakin kertaa:)

    VastaaPoista
  9. Kiva kun se suklaa ja kaffe pelasti sun joulun :) Vaikka en sitä arvannut ostaessani. Mäkään en ostanut suklaata, mutta pari rasiaa tuli sentään, vaikka äiti petti näin monen vuoden jälkeen...missä ne jokavuotiset vihreät kuulat on?!? Kaupassa varmaan :(

    Toi lappu on kiva, sehän on kuin pieni aurinko :)

    VastaaPoista
  10. IHana toi aurinkolamppu! Tulee tosi iloinen valo siitä. Mä en rupee vanhoja kuvia laittelemaan vaikka kyl tuli surullinen olo kun aamusella kävin läpi menneen vuoden kuvattomat postaukset...
    Hyvää alkanutta vuotta 2013!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.