torstai 8. tammikuuta 2015

LUX Helsinki

Tihkusateisessa illassa oltiin likkojen kanssa opastetulla LUX HELSINKI -kierroksella. Opas oli hyvä, sade ei haitannut koska emme ole sokerista ja saimme hyvän mielen.

Kierros alkoi Finlandia talolta, jossa oli teos nimeltä Anonymous. Interaktiivisen esiintymisen teemana oli anonyymiys netissä (tai jotain sinnepäin) Mäkin kävin esiintymässä, viestini oli että "anonyymit ovat pirullisia, olen joutunut nettikiusaamisen kohteeksi ja se on pirullista". Kuvan muodostumiseen vaikutti sekä liike että ääni ja sehän ei ollutkaan äkkiseltään mitään helppoa. Just ku pääsi juonesta kiinni niin homma oli hoidettu. Heh, kaikkeen sitä pitää osallistua;) Esiintyjä on siis tuossa kopissa ja tulos on tuo punaiselle muodostuva hahmo.


Koko kierrosta en tässä selittele mutt seuraavaksi oli vuorossa Kansallismuseon sisäpihoilla olevat teokset. Visuaalinen labyrintti oli hauska eikä Mandalakaan mikään hullumpi ollut. Siitä yks kuva, diabetestarvikkeista oli tehty erilaisia mandaloita.


Sateesta johtue en kuvannut kaikkia kohteita. Tässä on Topeliassa ollut Lantern Park, lyhtypuisto. Oli todella hauskoja "lyhtyjä".


Senaatintorilla oli Fire Circus Walkean esitys. Huikea. Tällaisia hassuja kuvia kamerallani sain otettua:)

Viimeisenä teoksen katsoimme Torikorttelin sisäpihalla olleen Ville Mäkelän "Vladimir". Esite kertoo tästä: "Venäjä on ollut politiikkansa takia otsikoissa maailmanlaajuisesti jo pitkään. Mielenosoittajat sekä seksuaaliset vähemmistöt ovat saaneet tuntea suurta vastustusta valtion taholta. Teos on vastalause Venäjän politiikan aatteita vastaan." Opas kertoi, että venäläiset vierailijat ovat suhtautuneet tähän teokseen positiivisesti.


Pitihän nämä torinlaidan kauniit talotkin kuvata.
Oli kiva ja antoisa ilta, joka päätettiin syömällä hampurilaiset BK:llä kauniissa Eliel-salissa. Kiitos seurasta Erja ja Tarja.
KS

5 kommenttia:

 1. No teillä on ollut mielenkiintoinen päivä! Kiva kokeilla jotain uutta ja ihmeellistä välillä.

  VastaaPoista
 2. Kaikkea hienoa kierroksellanne näittekin.

  VastaaPoista
 3. Teillä on ollut upea päivä, kiitos kun jaoit sen kanssamme

  VastaaPoista
 4. Onpa upea valoshow. Varmasti ihanaa nähdä kaikki paikan päällä.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 5. Hieno valoshow ja varmaan oli vielä hienompi paikan päällä. Mukavaa viikonlopun jatkoo Ossilasta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.