torstai 15. tammikuuta 2015

Vauvahaalari


Jezz, sain Villen ystävältä pyynnön tehdä vauvalle haalari. Pieni ja lämmin, ohut, villainen, vaalea. Terhiltä sain vinkkiä lehdistä, joissa on ohjeita, hänelläkin on vauvaprojektia menossa. Heti kirjastoon ja lehdet lainaksi. Ohjeita on mutta mikään ei oo just semmonen ku haluaisin tehdä tai sitt on liian paksu (Moda 1/2013) tai lanka ei natsaa (Moda 1/2011) kaupasta löytyviin yms. yms.
Noh, Kauneimmat Käsityöt 2/2011 ohje nro 16 sattui aika lähelle tarvittavia speksejä. Siitä otin silmukat ja pituusmitat. Etuosan kuvio on eri, hihat tein raglanina yms. muutoksia. En nyt sitt tiedä tuliko tästä oikean kokoinen leveydessä kun lehdessä ei ole mittakaaviota, vähän vertasin toisiin kaavioihin mutta hermot meni ku kaikki on eri mittaisia.

Väri on vaalea beige, napit vaalean siniset.
Lanka: Viking of Norway Babyull, 100% merino, menekki 130 g
Puikko: 2.5
Koko: 60 cm

Lankaa jäi vielä riittavästi Junasukkiin ja lapasiin.
KS

15 kommenttia:

 1. Hieno! Onneksi neule on joustavaa, mukautuu pienen mittoihin.

  VastaaPoista
 2. Haalari on söötti ja malli oikein kiva.

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja tarpeellinen käyttäjälle.

  VastaaPoista
 4. Kaunis haalari ainakin tuli. Varmaan hyvin lämmittää pienokaista.

  VastaaPoista
 5. Suloinen haalari!
  Saman huomannu, ei sopivaa ohjetta löydy, vaik vauvanvaateohjeita on pöevinaan vaikka kuinka palhon.

  VastaaPoista
 6. Nuo vauvan haalarit on niin suloisia. Niitä voisi katsella vaikkei olisi sisältöäkään.

  VastaaPoista
 7. Tulipa siitä suloinen! Toi raglan jaksaa aina vaan miellyttää mun silmää ja on käytössäkin istuva niin vauvalla kuin aikuisellakin. Niitä malleja on vaan turhan vähän tarjolla.

  VastaaPoista
 8. Voi Kristiina, miten suloinen... Ja setistähän tulee mahtava lapasten ja junasukkien kanssa. :) Hienosti onnistuit. Eihän tässä voi kun kujertaa... ;) Leena (ps. Kiitos! <- tiedät mistä.)

  VastaaPoista
 9. Voi että on söötti haalari. Ihana väriyhdistelmä tuo beigen ruskea ja nuo siniset napit. Ihan syötävän suloinen. Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista
 10. Oletpa sie nopea! Ihana siitä tuli!!!

  VastaaPoista
 11. Onpas nätti ja samaten mie suosisin raglanhihaa, istuu aina! Kiva, että jotkut osaa vielä arvostaa käsinkudottuja. Mulla on ollut vähän toisenlaiset fiilikset nykyäitien mieltymyksistä. Ei mua kovasti harmita, mutta kuitenkin ... kummallekin pojanpojalle olen nättejä tehnyt, enkä usko, että työnjäljessäkään olisi ollut moittimista, mutta enpä ole käytössä nähnyt. Niinpä nyt olenkin päättänyt etten enää tee mitään heille, ehkä synnärille lahjoitettavaksi tai vähävaraisille.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.