perjantai 10. heinäkuuta 2015

Ystävä kylässä

Jee, tänään saareen tuli eka rohkea ystävä käymään: Katju! Kiitos käynnistä ja herkuista.


Tänne kulkee nyt tämä isompi paatti Marival II. Sen kiinnittyminen laituriin on usein pieni näytelmä, niin tänäänkin. Millään ei meinaa kulkuportti sattua laiturin rappujen kohdalle. Köysien kanssa oli erityisen hankala päivä, naapuritelttailija auttoi reippaasti laivan reelingillä taiteillen. Aplodit!


Tuliaispaketti oli tietysti kiedottu vihreällä nauhalla;) Vihreänkirjava "paketointikangas" on pyyheliina, käytän sitä vihannesten kuivaamiseen; äidin vanhat pyyhkeet ovatkin jo melkein kaikki puhkikulutetut. Ihanan pehmeätä lupiinilla värjättyä lankaa, kämmekkäät varmaankin teen itselleni, namia mulle ja Uskolle.


Katju saikin Uskosta kaverin herkkua syöttämällä. Usko namit säilytetään nyt tässä kivassa kissanherkkupurkissa. Usko kiittää.


Katju oli rohkea ja pulahti 15 asteisessa meressä, mä en uskaltanut.
Uintireissun jälkeen oli vuorossa herkkulounas: raclettea.


Mä sain joululahjaksi oman retkiracletten ja Katju oli ottanut omansa mukaan. Juuston lisäksi oli retiisiä, kukkakaalia ja paprikaa sekä hyviä leipiä: kauralimppua ja sekahiivaleipää.


Täällä kuluu aika tosi nopsaan ja just kun olemisen ja neulomisen alkuun päästiin niin olikin jo lähdön aika. Taas piti köysissä jeesata, mäkin alan jo tietää mitä milloinkin pitää tehdä.

Rohkaistukaa nyt muutkin tulemaan merelle.
KS

6 kommenttia:

 1. Kiva päivä oli, tykkäsin käydä. Tuun sit uudestaan elokuun helteillä? Haaveilen jo olohuoneen sileistä kallioista ja pulahduksista mereen. Upea mesta sulla.

  VastaaPoista
 2. Oi, olette käyneet ulkona syömässä oikean gourmet-aterian!!
  Raclette on iiiiiih-hah-haa-ihanaa! Tuollaista retkimallia ennen nähnyt, tosi näppärä! Ihan tuli nyt kauhea hinku picnicille...

  VastaaPoista
 3. Voi kun pääsisikin käymään! Terkkuja!

  VastaaPoista
 4. Teilläpä on ollut kiva päivä. Kauniit tuliaiset ja ei voi kuin ihailla tuota lupiinilla värjättyä lankaa. Todella kaunis sävy. Melkeinpä alan uskoa, että siitä karmeesta rikkaruohosta jotkut hyötyvätkin. Vähissä taitavat olla vain ne, jotka kasviväreillä värjäilevät villaa. itse olen ajatellut mennä joskus kurssille, tarttisi vaan sen verta kerätä tietoa, että sais sammaleet, sun muut kerättyä etukäteen.

  Nyt sais kelit vähäsen parantuu, niin ois sullakin mukavampi saaressa. Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
 5. Mitä! Retkiraglettepannu!!!! Mistä niitä saa? Aivan mahtava vaihtoehto ainaiselle makkaran tai lettujen paistamiselle.

  VastaaPoista
 6. Katju on tuonut tän mulle Sveitsistä, ja omansa on sieltä saanut.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.