maanantai 29. kesäkuuta 2015

Wau mikä päivä!

Aampäivällä menin H&M:ään vaihtamaan eilen ostamani puseron kokoa pienempään. Hah, se olikin tänään 10 euroa halvempi joten tänään valitsemani 20:n kympin puseron sain kympillä. Hyvä alku päivälle. Niin, ja ekan julkkiksen bongasin metrossa stadiin tullessain: Sinikka Sokka, ihana näyttelijä jolla on upea ääni.

Kampissä treffasin Anittan ja huristettiin dösällä Hernesaaren rantaan missä on just avattu stadin uusin menomesta.

Kuinkas kävikään,  että heti tuli tuttu vastaan: The Teemu! Huh, ihan polvissa nytkähti. Teemu oli just niin ihana ja ystävällinen kuin oon mielikuvan saanut. Koko perheensä ja muutama kaverikin oli paikalla. Pojat siivosivat pöydästä jälkensä roskiin, siis kerta-astiat yms. Ehkäpä olivat tulleet paikalle omalla veneellä?
Kuvan ottaminen oli ihan itsestään selvää ja luonnollista että näin tehdään. Kiitos!


Seuraava tunnistettu henkilö tuli vastaan tuota pikaa, tämän paikan ns. isäntä Sedu Koskinen.

Rantaan on rakennettu konteista kahviloita ja huvilateltta isompaa meininkiä varten.


Rantatuoleja, ja veneellä pääsee ihan tähän viereen. Summa summarum: tuli fiilis ulkomailla olemisesta tai ainakin Hangossa. Eiköhän tästä tule kesän menomesta kunhan kelit paranee.


Rannassa riittää vielä työmaatakin

Stadiin tulevat isot risteilyalukset rantautuvat Hernesaaren toiselle laidalle, nyt on turisteilla hyvä mesta kahvitella tai sushia syödä tms.


Käveltiin sitt mantereelle päin, kaikenlaista nähtävää matkalla olikin.
Pieni punainen mökki ja sen ympärillä viljelyä.


Näiltä main Anittan silmiin osui nelilehtinen apila! Onnen päivä, taas.


Sitten tuli suppalautavuokrauspiste. Mikä ihmeen SUP?. Kaksi rohkeaa lähti kokeilemaan, kolmas on opettaja.


* Pyhän Birgitan puiston kahvilasta oli tänään ollut HS:ssa artikkeli, rakennuksen pinta on jotenkin mustan poltettua kuten Guggenheim suunnitelmassa. Jäi kuvaamatta.
* Helsingin rakennusmestarit ja -insinöörit PDF- julkaisun sivuilla 12-13 on kerrottu alueesta; Eiranrannan uudet puistot palkittiin Ympäristörakenne vuoden 2011 tunnustuksella.

Tässä Harmajan saari horisontissa

ja tuohon kuvaan liittyen seuraavaksi nähtiin Jussi Heikkilän kolmiosainen taideteos Harmaja.
"Jussi Heikkilän teoskokonaisuus sijaitsee Eiranrannassa. Kaksi osaa on sijoitettu Pyhän Birgitan puistoan ja kolmas Pyhiinvaeltajanpuistoon. Haponkestävästä teräksestä muotoiltu kolmeosainen teos perustuu kolmeen Suomenlahden saareen: Harmaja, Tunnholmen ja Sommarn. Saarten muotoisten veistosten pintaan leikattu kuvio viittaa rakkolevään."

Rafael Saifulin´in teos Onni, josta en nyt löytänyt tietoa. Pariskunta tuijottaa merelle.


Aina ei tarvitse olla hiekkaranta tai nurmikkoa auringonottoa varten, käy se näinkin.


Rantaakin on ja Eiranrannan luxustaloista voi ihan vain piipahtaa uimassa.


Rantaan on istutettu kivoja heiniä ja paljon tyrnipensaita, sadonkorjuun aikaan tänne keräämään C-vitamiinit talteen.

Rantakallionpuistossa on komea Koirapuisto, pienille ja isoilla omat osastonsa.


Punainen katto, Huvilakatu ja Kapteeninkatu tulivat myös nähdyiksi.


Kun kerran näillä huudeilla oltiin niin eikun Sikalaan syömään silakat. Kreivin aikaan mentiinkin kun nyt alkaa silakanpyyntikieltoaika ja tänään oli vikat silakat tarjolla. Nam nam. Nää on niiiin herkkua että . . .  annoksessa on kuusitoista = 16 silakkaa ja muusia. Kaikki söin ruotoineen ja pyrstöineen.


Korkeavuorenkadulla asuu myös Andy McCoy! Hän toivotti meille stadin friiduille hyvää kesää kun on näin kaunis päiväkin. KIITOS!


Masut pulleina siirryttiin spåralla keskustaan - ehkä nähtiin vielä Pekka Sauri, mutt en oo ihan satavarma havainnostani.

Kiitos Anitta seurasta! Kaksin on niin paljon mukavampi nähdä ja kokea asioita. Ja seurassa ruokakin on kaksinverroin parempaa, tai noh . . . ehkä silakoista ei enää parempia saa;)
KS

16 kommenttia:

 1. Oli kiva ja onnistunut reissu. Kiitos seurasta!

  Ai, ne olikin rakkoleviä eikä harakan/lokin varpaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakkolevää näen joka päivä saaressa mutta ei se mieleen tullut niistä kuvioista, edelleen on jonkun linnun varpaat siinä, meriharakan varpaat vaikkapa kun kivan linnun siihen kuvittelee;)

   Poista
 2. Hieno päivä siis, kaikin puolin. Olen pitkään miettinyt onko Sikala vielä pystyssä, mutta jos te kerta silakoita siellä söitte, ni pakkohan sen on olla toiminnassa:) :) :) Tarttee joskus tehdä retki Sea Horseen, eikö se ole muistaakseni oikea nimi? Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Sea Horse se on ja tuossa kuvassakin merihevosen kuvalla koristeltu vihreä ovi on kutsuvasi auki.

   Poista
 3. Voi kuinka teillä on ollut Anittan kanssa kiva päivä! Monenmoista koettu ja nähty.

  VastaaPoista
 4. Näitä siun Helsinki-juttuja on niin mukavaa lukea, kun itse en osaa isolla kirkolla käydessäni käydä missään Mannerheimintietä kauempana.
  Ihailin myös tuolla aiemmassa postauksessa kaunista huivia ja kämmeköitä ja ties mitä. Mukavaa kesää, lämpimämpää sinne saareen!

  VastaaPoista
 5. On teillä ollut elämyspäivä! :) Monenlaista iloa ja hubaa. Se on ihan totta, mitä kirjoitit, että kaksin tulee koettua erilailla, kuin yksin mennessään. Nyt pitäisikin ottaa edullinen kesäjuna sinne pääkaupunkiin ja kuluttaa päivää siellä. Joko ensi viikolla ehtisi. On tää lomailu kiireistä...sano. Terkkuja paljon ja vähän päälle, Leenalta :)

  VastaaPoista
 6. Iloa ja elämyksiä. Kesää ja hesaa parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 7. Olipa mukava kun jaoit stadinkierroksen:) Mahoton määrä julkkisia, voe tokkiinsa ihan Teemua myöten. Olikos tuo Andy ihan aito??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan aito Andy se oli. Jokunen vuosi sitten oli paljon puhetta Andyn legoista. Nyt on hienot, pari kultahammastakin vilahti.

   Poista
 8. Onpa tytöillä ollut mahtava päivä ja niin muikeet hymyt Teemun kanssa että!

  VastaaPoista
 9. Kiitos tästä opastetusta stadin kierroksesta! Oletko jo käynyt Fredan kissakahvilassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissakahvila on katsastamatta. Freda kävely on seuraava suunniteltu stadikatselmus, kunhan taas saadaan sovittua päivä Anittan kanssa.

   Poista
 10. Teillä on ollut todella hieno päivä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.