lauantai 27. kesäkuuta 2015

Neulottua


Kesähuivi itselle valmistui jo toukokuussa mut on jääny laittamatta esille.
Lanka:50 g BC Garn Tussah Tweed, 100% tussahsilke
Puikko: Addi 4.0
Malli: ihan tasapaksu suora pötkö turkkilaista neulosta.


Kirjasta Käsineitä kesästä talveen malli TARJA.
Lanka: BC Garn Semilla grosso, 90 g
Puikot: hiilikuitusukkikset 4.0
Kenelle: jää nähtäväksi sit ku tulee talvikelit, nää on aika paksut. Nyt ilmapuntari näyttää "Vaihtelevaa", eli aika oikeassa on, tänään on satanut ja paistanut ja merellä on ollut kova tuuli.


Samaisesta kirjasta malli HELGA, jonka olen jo kerran tehnyt. Ne annoin ystis-Veelle <3, Nämä saa Erja saaren kylminä öinä pidettäväksi. Kummasti koko keho pysyy lämpimänä kun kädet, etenkin ranteet, on lämmössä.
Lanka: aikoja sitten ostettu Zitron Life Style, 60 grammaa puikoilla 3.25.


Tästä mallistahan peukalon ohje puuttuu kirjasta kokonaan, korjaussivulla se ohje nyt on.


Snurresta huhtikuussa ostetusta lankasatsista on nyt neulomatta enää vihertävä pellava ja TukuWoolit.

KS

6 kommenttia:

 1. Kaunis tuo kesähuivi. Onko turkkilainen neulos vaikeaa. Näyttää ainakin siltä, että jos silmukka tipahtaa, niin sitä ei saa poimittua.

  Oransseissa kynsikkäissä on kivat kuviot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo vaikeeta eikä yleensä tipahda. Vaikkapa Ullan artikkelista selviää hyvin miten tämä kaikessa yksinkertaisuudessaan tehdään.
   http://www.ullaneule.net/0108/artikkelit_turkkilaisneulos.html

   Poista
 2. Voi millaisia hienouksia olet saanut aikaan. Pistin tuon turkkilaisen neuleen heti talteen tuonne neuleohjeisiini ja sitä täytyy koklata, josko onnistuisi. Mainion näköistä ja kämmekkäät ovat molemmat aivan "syötävän" ihania. Terkut Ossilasta ja hyvii Saari-kelejä. Jos ei tuule, niin mikäs siinä on neuloessa ulkosallakin.

  VastaaPoista
 3. Ihanan ilmava ja kuohkea huivi. Nuo vihreät kämmekkäät on aivan superihanat! Taatusti lämpimätkin. Sun "innoittamana" mä ostin viime Tallinnan reissulta kans hiilikuitusukkikset. Olin aika skeptinen niiden suhteen, mut nehän on ihan parhaat! Mua on alkanut nyppiä toi bambujen "kierous".

  VastaaPoista
 4. Ihanan kevyen näköinen huivi ja kauniit kämmekkäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, huivi on kevyt ja ilmava sekä sopivan viileä/lämmin kesäkeleille kun lanka on silkkiä. Tuo takki on niin avara, että siihen tarvii huivin vähän huonommalla säällä.Tää on siis neulottu just määrättyyn tarpeeseen;)

   Poista

Kiitos kommentistasi.