lauantai 5. maaliskuuta 2016

EI kellojen siirrolle ja valmistunut UFO

Aika kuluu nopsaa ja pian on taas aika siirtää kellojen viisareita.
Tämän päivä Iltasanomissa on artikkeli aiheesta, siis sen haitoista,"Kellojen siirto nostaa aivoinfarktiriskiä", Klik tästä.
Myös aloitteen perustelut on hyvä lukea.
Olen jo muutaman kerran linkannut aiheesta tehtyyn Kansalaisaloitteeseen. Nyt on kuukausi aikaa ottaa todellinen allekirjoitusten loppukiri, jotta asia saadaan eduskunnan käsittelyyn. Ainakin voidaan yrittää vaikuttaa asiaan. Kunhan kellojen viisarit on taas siirretty niin kyllä vali-vali-valittajia löytyy kasapäin.
Artikkeli "Huippuasiantuntijat ensimmäistä kertaa mukana: Kesäaika tulisi poistaa", tästä Klik, juuri nuo asiantuntijat ovat myös kansalaisaloitteen takana.

Kansalaisaloite:Yhteiskunnan rasitteet kesä-talviaika pois: Voimaa, terveyttä työpäivään ja elämään Keski-Eurooppalaisella aikavyöhykkeellä.

Hus hus allekirjoittamaan, klik tästä

EDIT: Nyt haetaan allekirjoituksia nimenomaan viralliseen Kansalaisaloitteeseen, ei tavalliseen adressiin (Adressit com), huomaan, että sinnekin on nyt tullut allekirjoituksia.

X X X

Kevään keskeneräisiin olen tarttunut tosissani. 

Peittoon on yksi pala valmis ja toinen tekeillä, Multnomah-huivista purettu ne pari riviä miksi se jäi kesken ja neulotto jo pari mallikertaa, kirjovirkatun lapasen kärki on virkattu, peukalosta pitäisi jatkaa ja saada toinen allulle.

Valmiiksi olen saanut neuleliinan, joka on ollut keskentekoinen jo pari kesää (ja talvea). Se jäi kesken siksi, että en saanut kahta liinaa yhdistettyä! Tämähän on tehty kahdesta neliönmuotoisesta neuleliinasta. Noh, nyt selätin tämän ja liina on valmis siirtymään uuteen kotiinsa Erjalle. Hän on varmaan jo unohtanut, että tämmöisestä on ollut puhetta.
Lanka on jotain tuntematonta jostain saatua tosi ohutta, eli puikoilla 2.0 olen tämän tehnyt.

HYVÄ MINÄ!

X X X
Uskosta ei ole pitkää aikaan ollut mitään, tässä pari kuvaa kun katti nauttii aurigosta, joka onkin kiitettävästo paistellut.
X X X
Ensi viikon loppupuolella Maija-systerin pitäisi tulla kotiin sieltä Tyynenmeren saarelta, FIdziltä.
Viimeksi olen kuullut, siis saanut lyhyen tekstarin 26.2.16 "Sahko viela poissa. internet out.jos tarkeaainfoa niin smsaa. en voi nahda emailia."
Arrgh, eiks nyt jossain lähistöllä olis joku paikka missä sähköä olis niin ett vois laittaa viestiä tänne.
Tällaiset katastrofit todennäköisesti lisääntyy kun on tämä ilmastonmuutos. Mä kyllä miettisin kaks kertaa, ehkä yks kertakin riittäis, että onko mitään mieltä asua tuolla kun muuallakin olis mahdollista asua.
Uutisten mukaan on pikkuhiljaa saatu sähköä jonnekin mutta minne. Miten siellä syödään mitään ku ei oo kylmäsäilytystä ku ei oo sähköä?Puhdasta vettä ei taida olla. Iso avustuslaiva tuli Australiasta ja Uudesta Seelannista apua menee. Yksi saari ehkä tyhjenetään vähistä asukkaistaan ja laitetaan pariksi vuodeksi karanteeniin tautien leviämisen ehkäisemiseksi - ei voida puhdistaa eläintenraatoja ynnä muita kun niitä on niin paljon.
ABC.net.au. news KLIK tästä

X X X
Maanantaina "PPP" neulottiin porukalla täällä ja keskiviikkona Perobassa. Siellä oli 25 neulojaa eli aikas paljon porukkaa. Äänitaso nousee välillä niin että se hermostuttaa mua, tulen ärtyisäksi. Ehkä jätän seuraavan kerran väliin.
Tässähän tätä tekstiä taas tuli. 
Mukavaa maaliskuuta kaikille
KS

14 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä/kutsusta, annoin heti ääneni! Siis sanon ei kellojen siirrolle. :)

  VastaaPoista
 2. Kävin kannattamassa Ei kellojen siirrolle. Oikein hienoa, että se vaati kunnon varmennuksen. Olen nimittäin kerran googlannut mieheni nimen ja löytyi se monestakin paikasta. Muun muassa sellaisesta addressista, jota hän ei ikinä kannattaisi. Jos olisin oman nimeni löytänyt sieltä, olisin mennyt tekemään asiasta rikosilmoituksen, mutta miehellä oli ilmeisesti muita asioita silloin ajateltavana. Valitettavasti tuo ajansiirto on sellainen juttu, että siihen sitten pitäisi mennä koko Euroopan yhtä aikaa. Muuten se tulee aiheuttamaan niin paljon käytännön ongelmia, että niitä ei heti tule ajatelleeksikaan.

  On aivan ihanaa, kuinka nuo eläimet osaavat ottaa ilot irti pienistä asioista, Tai no, ei tuo auringon paiste nyt mikään pieni juttu ole.

  Ihana liina. Kiva, että sait valmiiksi proggiksen. Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kuvio ja kaunis väri liinassa.
  Usko on uskomattoman rento noissa kuvissa. Aivan selvästi nauttii olostaan.
  Mukava, että systerisi on selvinnyt ilman suurempia haavereita. Siellä paikanpäällä asuvilla on varmaan paljon korjattavaa tuhon jäljiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siellä kun talot on aika kevytrakenteisia. Nyt puuhaavat määräystä, että talot olit tehtävä betonista yms. kestävämmiksi. Systerin pojalla ei taloa vielä ole (asuvat vuokralla) mutta kaks sellaista 'majaa', en tiedä miten niiden on käynyt.

   Poista
 4. Käyty allekirjoittamassa kansalaisaloite. Upea liina ja kiva, että peitto edistyy. Seitsemän pönttöä valmiina http://yle.fi/aihe/miljoona-linnunponttoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei ole peitto unohtunut, välillä oon palan tehnyt, toisen toiste. Nyt tulee enemmän kun laitoin sen tähän 'keskeneräisten' projektiin.
   Linnunpönttökampanja on hieno. Kyllä se miljoona täyteen tulee.

   Poista
 5. Ei kellon siirrolle, täältäkin. Hyvä sinä, valmiista liinasta.

  VastaaPoista
 6. Kristiina, tuo yhteenompelu ei ole voinut olla niin haastavaa, että on jäänyt niin pitkäksi aikaa tekemättä! No nyt on iloinen ylläri ystävälle. Usko on kyllä niin suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein yhdistämisen vaikeimman kautta eli molempien liinojen yhden sivun silmukat oli puikoilla ja ne piti sitt sievästi silmukoida yhteen. Noh, silloin joskus silmukat ei täsmänneet, siis kuvio, ja piti purkaa aloitettu yhdistäminen. Silmukoiden saaminen takas omille puikoilleen ja oikea määrä yms.yms. siihen se jäi aikoinaan. Nyt oikasin enkä välittänyt vaikka kuviot ei ihan kohdakkain menneet, olkoot.

   Poista
  2. No tuohan kuulostaakin jo vaikealta. Minä kun enimmäkseen yhdistelen noita kankaanpaloja, niin en osannut arvata miten hankalaa neulomusten yhdistely saattaa olla. Kuitenkin liina on minun silmissä täydellinen.

   Poista
 7. Hienostihan sullakin UFO haaste vaikuttaa. Ei Peroba miittiä tarvii jättää väliin. Mä ehdotan et otetaan reilusti kaks huonetta käyttöön. Miks meidän kaikkien pitää olla samassa huoneessa kum eihän sillo edes kuule vierustoverin puhetta mutta tilannetta vois auttaa istua väljemmin.

  VastaaPoista
 8. kaunis liina ja muutenkin on UFOja valmistunut. Aloitteen kävin allekirjoittamassa on viime vuoden puolella. Toivottavasti sillä olisi jotain vaikutusta.

  VastaaPoista
 9. Mä jätin oman ääneni jo aiemmin tuohon aloitteeseen, nyt vielä linkkasin sen Merille ja T:lle. Meri sitä jo aiemmin pyysikin, mutta unohdin asian.
  Hienosti oot selättänyt UFOja :) Liinasta tuli tosi kaunis.
  Liika meteli on kyllä ikävää kun ei sit meinaa kuulla edes sen henkilön puhetta jonka kanssa just sillä hetkellä keskustelis, mutta ei siellä taida joka kerta niin paljon porukkaa ollakaan, kai...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.