lauantai 12. maaliskuuta 2016

Vähän sitä ja tätä

Maija-systeri tuli vihdoin ja viimein kotimaahan. Matka Fijiltä kotiin kesti 30 tuntia!! Oli siinä vanhuksella matkantekoa kerrakseen. Severe TC Winston, siis trooppinen syklooni, teki hirveää tuhoa pääsaaren pohjoisosassa ja pohjoisissa saarissa. Maijan poika onneksi asuu etelässä ja välttyivät pahemmilta tuhoilta. Perhe oli sen myrsky-yön evakuoituna turvallisempaan taloon. Sähkö oli poikki kaksi viikkoa, pakasteet vietiin tuttavalle, joka sai sähkön melkein heti (- alueellisia eroja) niin ruuasta ei heti ollut pulaa.  Noh, ei tästä sen enempää.
Miniältään sai tuliaisena säilytyspussukan, joka on tehty palmunlehdistä. Oudon tuntuista materiaalia, ihan kuin muovia. Se on punottu niinkuin meidän tuohityöt.
Uskon mielestä tässä oli paljon mielenkiintoisia tuoksuja, joita piti ihan tosissaan haistella.


Sain tämmösen kehorasvan kauniissa rasiassa, Fijillä valmistettu.


Mä olin systeriä kentällä vastassa ja jäin sinne yöksikin ettei hänen tarvinnu heti yksin olla. Uskolle olin jättänyt riittävästi ruokaa ja lähteissä namiakin. Peevelin katti oli kait nähnyt, että heitin namipussin hattuhyllylle, nimittäin seuraavana päivänä kotiintullessani se pussi oli raadeltuna lattialla.


Tänään lauantain oli suuri Joukkovoima -mielenosoitus. Väkeä oli paljon, koko Aleksin pituudelta (arviolta 8000 ihmistä). Tällä viikolla on ollut usempi mielenosoitus.Kuvapläjäys:


Megafoneilla huudettiin iskulauseita, mm. "Hallitus on farssi, siksi tämä marssi",  rumpuryhmä rytmitti menoa:

Mä oli ihan muutoin liikkeellä mutta oli se kiva tähän kulkueeseen törmätä. Hieno oli meno ja meininki, osaa kansa vieläkin marssia. Entisaikoijen vappumarssit oli hienoja.

Oi oi, Kluuvikadun Fazerilla oli niiiin paljon niiiiin kauniita pääsiäisnameja että . . .en ostanut mitään mutta mulle voi kyllä käydä sieltä ostamassa . . .

X X X

Kansalaisaloite "Työeläkeindeksin palauttaminen palkkatasoindeksiksi" on saanut  78000 allekirjoitusta, eli asia menee eduskunnan käsittelyyn. Tuo indeksijuttu ei ehkä ole ihan yksinkertainen käsite eikä välttämättä hyvä ratkaisu, mutta ei siitä nyt enempää.

MUTTA: kellonajan siirtäminen on ihan helppo asia ymmärtää ja sehän on taas kohta edessä. Eiköhän nyt tämäkin aloite saa tarvittavat 50tuhatta allekirjoitusta! Laita sana kiertämään, suku ja työtoverit sankoin joukoin allekirjoittamaan. Edellisessä postauksessani on linkkejä asiaan.


Kansalaisaloite:Yhteiskunnan rasitteet kesä-talviaika pois: Voimaa, terveyttä työpäivään ja elämään Keski-Eurooppalaisella aikavyöhykkeellä.

Hus hus allekirjoittamaan, klik tästä

KS

8 kommenttia:

 1. Ai niin. Tuolla Fasulla pitääkin käydä.

  VastaaPoista
 2. Taidokas tuliainen. Ihana tuo Usko, kun noin nuuhkii. Oisit ottanut Uskon mukaan, siksi se ne namutkin söi, kun yksin jätit. Kävin Kluuvikadun Fasulla tänään siinä kolmen kieppeissä, mutta oli niin täynnä porukkaa, että oli etsittävä toinen kahvipaikka.

  VastaaPoista
 3. Onpas Usko ketterä kun pääsee hattuhyllyltäkin namit hakemaan.
  Kivat tuliaisetkin olet saanut.
  Minäkin näin noita marssijoita. Oli aika paljon ja hyvin marssivat.

  VastaaPoista
 4. Siinähän se on Uskon aika mennyt mukavasti kun on etsinyt karkkipussia =)
  Järkevän näköisiä iskulauseita kulkueessa, olisin voinut itsekkin osallistua jos asuisin siellä päin. Ja nimeni kävin tökkäämässä kansalaisaloitteeseen, vaikka eipä se näin eläkkeellä enää ole niin tärkeää missä kohtaa ne kellon viisarit kulkee =)

  VastaaPoista
 5. Kiva, kun otat niin paljon hyviä kuvia, ihan kuin olis itsekin ollut marssimassa. Usko on mainio kissakaveri, se huomaa kyllä kaiken, oli naminsa ansainnut, kun yksin jäi. Laitoitko spostia sille Janinalle? Ja Rosta on tosiaan vasta sit viikon päästä, mä vaan sekoilin... kiitos lehtilainasta, hölmö olin, kun en antanut puolia Arjalle, no tuon ne sit sille torstaina, monta kivaa reseptiä kopsasin niistä. Hyvää pyhäpäivää ja kirppuja, jos sinne suuntaat tassusi. Nähdään tiistaina, Uskolle vielä yks nami! Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ku kuvat kelpaa, joskus tulee laitettua paljon kun on vaikea karsia joku poiskaan.
   Ei niitä lehtiä tarvii kuljetella, laitat kiertoon siellä sun suunnalla, tai Caritalle yms.
   En laittanu sähkäriä, en osallistu, joku toinen kerta sitt, näyttää olevan kerran kuussa.

   Poista
 6. Viisas kissa tuo Usko ja hyvämuistinen. Muistipa namipussin.

  Onpa ollutkin väkeä liikkeellä.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, että systeris ja perhe säilyivät kunnossa. Fidji on jotenkin niin käsittämättömän kaukana, että sieltä uutisetkin kantautuvat huonosti.

  Ai, Uskoa, mikä keppostelija ja varasti namitkin. Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.