keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Aamiaisella ja taidetta


Olipas yllätys, että Laakson sairaala onkin tosi iso kokonaisuus, useita rakennuksia ja vaikka sun mitä hoitoyksiköitä. Oliskohan nämä vanhimpia rakennuksia.


Eilen siellä käydessäni huomasin näyttelyn ja kahvion. Tänään piti aamutuimaan palauttaa mittalaite ja päätin syödä aamiaisen kahviossa. Kyllä kannatti. Jos tuollapäin liikutte niin suosittelen poikkeamaan, vitriinissä on toinen toistaan herkullisempia leivonnaisia ja suolapaloja.


Söin hyvin haudutetun vehnähiutalepuuron voisilmällä ja jälkkäriksi kahvi + mahtava Bebe-leivos. Aku Ankkaa oli pitkästä aikaa kiva lukea, heh.


Aulassa on Martta Wendelin -näyttely. Jouluaiheisia kortteja ja julisteita on paljon. Joulukuun 8. päivä paikalla on korttien myyntiä.


Aulatilassa on pysyvästi näytillä aika kiva teos, josta en kylläkään löytänyt tarkempaa tietoa paitsi että tekijät Margherita Falotico ja Risto Sorja ovat aviopari. Teoksen nimi on Insieme, 1999, siis maalaukset ja veistos ovat samaa teosta.


Kotimatkalla hain postista Musta Perjantain ostokseni Adlibriksestä:

Nyt mulla on siis molemmat kinnasneulakirjat niin eiköhän pitäisi jo ruveta jotain tekemäänkin.

Joutessani tein yhden kirjaillun joululiinan, joka menee englantiin. Muutama vuosi sitten samaa sarjaa jo sinne lähetinkin. Vielä on muutama liina tehtävänä, sitten joskus.

KS

6 kommenttia:

 1. Nuo Wendeliinin kortit ovat osa lapsuuttani. Ei tainnut muuta ollakkaan.

  VastaaPoista
 2. Laakson sairaala on kyllä jännä kun se on jotenkin piilossa vaikka ihan keskeisellä paikalla onkin toisaalta. Olikos osoite peräti hauskasti Lääkärikatu? No mutta, onpas siellä vielä upea tarjonta kanttiinissa! Tollasta se oli muuallakin vielä "vanhoina hyvinä aikoina".
  Suloinen liina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Lääkärikadulla se on. Siinähän on oikeesti iso keskittymä ku on Aurora ja Orton ja sitt tää Laakso. Eikä Meikkuunkaan oo ku kävelymatka.
   Toi kanttiini oli rauhallinen ja kivan oloinen mesta, just semmonen "vanhaan hyvään aikaan".

   Poista
  2. Niinpä, Aurora on ihan vieressä, Orton nyt on suhteellisen tuore jos vertaa Laaksoon ja Auroraan, tuntuu että ne on olleet siellä aina. Meikku on jotenkin keskeisemmällä paikalla ja sen tuntuu kaikki tietävän, mutta toi Laakso on vähän piilossa. Ennen vanhaan kanttiinit oli just sellasia kuin pitää, mut harvassa paikassa enää on niin :(

   Poista
 3. Mukavia näyttelyitä siellä. kauniin ja hauskan joululiinan olet kirjonut.

  VastaaPoista
 4. Laakson sairaala on tuttu paikka. Ja kahviossakin tulee käytyä melkein joka kerta.
  Siellähän oli joku vuosi sitten tilkkutyönäyttelykin. Oli upeita töitä näytteillä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.