maanantai 13. helmikuuta 2017

Oulussa neulomassa


Kiskot vei Ouluun perjantaina ja takaisin sunnuntaina. Paluumatkalla veturi ei suostunut kulkemaan normaalia matkavauhtia ja oltiin ainakin puolituntia myöhässä, keskiyöllä se on pitkä aika. Ja kun taksikuski ei osannut edes kirjoittaa navigaattoriin osoitettani niin kotimatka oli hieman hmm . ..
Matkassa olin neuletuttu Leenan kanssa. Hyvin tultiin juttuun ja voidaan mennä toistekin kivalle matkalle.

Tuban lukujärjestys;)


Perjantaina mentiin oululaisten neuletapaamiseen TUBAan. Kiitos kun saatiin tulla teidän kanssa neulomaan ja juttelemaan. Mukava ilta kanssanne. Neulomisten päätyttyä mä söin vielä BURGERBUFFAn. En oo koskaan tällaista nähnyt, enkä kuullut. Itse sai koota purilaisen ja täytevalikoimaa oli runsaasti, varmasti jokaiselle jotain.
Lauantaina mentiin aamukahville Kauppahalliin. Kiva pieni halli, tarjonta normaalia hallivalikoimaa; ruokaa ja käsitöitä.


Isoja laskiaispullia, laskiaiseen kuuluva oululainen erikoisuus Rasvarieska vaikutti herkulliselta mutta jäi ostamatta. Ohrajauhoista pohja, päällä runsaasti pekonia.Se kuuluisa Toripoliisi, josta on myös tehty lapasmalli.


Torin laidalla on aittoja, erilaisia, ja ne ovat nyt päässeet uuteen oululaiseen Kaupunkilapaseen!


LankaTaito -viikonloppu pidettiin Turusen sahalla, Pikisaaressa.Yövyttiin vanhoissa taloissa, jotka on kunnostettu ja päätalon salissa neulottiin ja syötiin. Lounaat ja päivällinen tuotiin Rauhalasta, johonka Tubakin kuuluu. Erinomaisen hyvät sapuskat, namskis. Voin suositella. Tämä nyt ei ole mikään hyvä ruokakuva, mutta siitä muistuu mieleen erikoinen herkku: grillattu nektari vuohenjuustolla!

Lauantaina ohjelmassa oli uuden lapasmallin julkistus: Oulu Kaupunkilapanen by Tuulia Salmela.  Hän myös opasti meidät lapasten neulonnan alkuun ja antoi hienoja vinkkejä kirjoneulontaan ja varsinkin pitkien lankajuoksujen sitomiseen. Kiitos! Kalevan toimittaja kävi tekemässä jutun, joka oli heti sunnuntaiaamuna lehdestä luettavissa.
Kuviossa on siis Tuomiokirkon torni, kaupungintalon torni, Kauppahalli ja aittoja.

 

Taito-GoodieBagissa oli tuo lapaspaketti, kelluva saunakynttilä Kynttilätalosta, käsintehtyä suklaata Nelituulialta, pieni-sievä jalkaraspi ja kynä  Kauneushoitola Ihanaiselta ja tietysti uusin Taito-lehti järjestäjältä Taito Pohjois-Pohjanmaalta sekä sinistä ja valkoista Dale Babylankaa ja ohje vauvasukkiin.

Sunnuntaina saatiin Jonna Hietalalta hyviä vinkkejä valokuvaukseen ja muutama salainen jippokin kuvanmuokkaukseen, tietysti vain omaan käyttöön.


Elina Seppäselle iso kiitos järjestelyistä ja ehtoisana emäntänä toimimisesta.
Kiitos Tuulialle ja Jonnalle sekä kaikille mukana olleille kivasta seurasta.

KS
vielä muutama kuva Pikisaaresta seuraavassa postissa.

8 kommenttia:

 1. Kiitos Kristiina erinomaisesta matkaseurasta. Antoisa matka kaikin puolin. Terveisin LeenaP

  VastaaPoista
 2. Kuulosti oikein onnistuneelta reissulta :)

  VastaaPoista
 3. Olisipa ollut kiva tulla tapaamaan sinua neuletapaamiseen, mutta pojilla oli äitiviikonloppu (ja mulla lapsiviikonloppu). Kiva kuitenkin kuulla, että sinulla oli mukava reissu täällä Oulussa! :)

  VastaaPoista
 4. Oi kun olet saanut hienon koosteen aikaiseksi viikonlopusta! Kiitos Kristiina! Oli hienoa, että tulitte vaikka kilometrejä teille kertyikin rutkasti. Tervetuloa toistekin ;) t. Elina

  VastaaPoista
 5. Paljon olet ehtinyt nähdä ja kokea. Varmasti hyvä reissu.

  VastaaPoista
 6. Kiva, että matkanne onnistui hyvin ja anti oli mieluisaa. Pikisaari on erityisen kaunis paikka kesällä, joten kesämatka seuraavaksi. Silloin voi ajella Potnapekallakin. :)

  VastaaPoista
 7. Kiva kuvakooste. :-D Oli mukava neuola teidän seurassa.
  Olet aivan oikeassa tuosta Pikisaaren historiasta - sitä pitäisi saada näkyville.
  Mahtavaa, että tulitte tänne perukoille.

  T. pienet ORANSSIT Marika

  VastaaPoista
 8. Wau, onpa sinulla ollut mukava Oulun reissu! =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.