tiistai 7. helmikuuta 2017

Uusi unikaveri


Viikko sitten sain hakea itselleni uuden unikaverin! Tässä on mun NukkuMatti;) Tietysti vähän pehmeämpi ja lempeämpi lämmittäjä ;) olis ollu kiva mutta tällä nyt mennään.
Mulla siis todettiin vakava uniapnea ja tämä pitää huolen, että henki kulkee ja nukun hyvin. Nyt aivotkin saavat tarvitsemansa levon kun ei tarvitse vahtia hengitystä. Viikossa olen tähän maskiin tottunut. Ehkä kuitenkin se vähän kevyempi verisio olis parempi.


Matkalle mukaan se kulkee hyvin omassa laukussaan.


Kun mä kerran onnistuin pääsemään lääkärin vastaanotolle, siis marraskuussa, niin lapulle olin kaikenlaisia oireita kirjoittanut ja niistä sitt kaksi tärppäs tutkittavaksi. Diagnoosit sain tästä vakavasta uniapneasta ja keskivaikea keuhkoahtaumakin paljastui. Siihen on nyt lääke, joka helpottaa hengenahdistusta ihan kummasti. Kyllä nyt kelpaa taas kävellä reippaastikin.

x x x

Ompelukoneesta tuli taas pölyt pyyhittyä kun oli pakko ostaa pois tämä kiva kissakangas ja ommella siitä muutama pussukka ja ranneroikotin. Mulla oli tosi pikainen ns. tasalukuarvonta ja blogistin oikeudella palkitsin kolme lähelle lukemaa osunutta: Eila, Marjut ja Paula ovat jo kissakuosiset kässäpussinsa saaneet.

x x x

CraftCornerissa on ollut kivoja tapahtumia. Viime viikolla Käsityölauantaina oli kehyskudontaa ja kierrätyshuovasta pannunalusia ja avaimenperiä. Tänään on taas Kässäilta, saas nähdä millaista nyt on vuorossa.
Mun vanhalla kehyksellä tekemä kokeilu. Voisin tehdä vaikka nukkekodin mattoja:)


Oulusta löytyi neuletapaaminen perjantaina ja sinne Leenan kanssa mennään. Kiitos Matleenalle asian selvittämisestä <3
KS

5 kommenttia:

 1. Vai sellaisia diagnooseja tuli. Onneksi sait kuitenkin niihin myös apua. Kiitos vielä kässäpussista; käytössä on ollut koko ajan :)

  VastaaPoista
 2. Tuonkin kanssa oppii elämään, varsinkin kun elämänlaatu paranee huomattavasti. Mun maski on vähän erinäköinen. Mutta laukku näyttää samalta. Lapsenlapset puhuvat mummin norsunkärsästä. Terveisin toinen vaikeasta uniapnessta kärsinyt kannsaneuloja. :)

  VastaaPoista
 3. No onpas hyvä, kun sait laitteen, joka auttaa nukkumaan paremmin ja olemaan päivisin entistä pirteänpi. Ja vielä lääkkeet tuohon keuhkoahtaumatautiin.

  VastaaPoista
 4. Lisähappi on kyllä tarpeen, meilläkin, mutta ilman ollaan vielä.

  VastaaPoista
 5. Voiskohan ton naamarin päälle laittaa sellaisen kissanaamarin niin olisitte Uskon kanssa samiksia. Aika hurjia on noi laitteet näöltään mutta on se hyvä että saat nyt nukuttua hyvin ja päivät sujuu iloisena ja pirteänä. Mukavaa matkaa Ouluun.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.