torstai 14. kesäkuuta 2018

Herkkujen päivä


Meninpä Hagiksen torille ostamaan raparpereja.  Ensin kuitenkin päiväkahvi ja mini-croisant, jotka maistuivat erityisen hyville torihaitaristin soittaessa Metsäkukkia ja Manzurian kummut.


Raparperit oli komeita. Pitihän se ostaa myös ekat mansikat, nämä Taivassalolaiset on aina olleet parhaimman makuisia.


No niin, ja ostin vielä varhaisperunoita puoli litraa, Annabella-lajiketta. Niiden seuraksi hain hallista Camembert-juustoa ( mä en silliä syö). Se maistuu myös mansikoiden kanssa.



Rapsupiirakan tein ihan uudella reseptillä, Raparperikeikaus
Uunista tullut saa hetken asettua vuuassa.


Sitten se keikautetaan ympäri


Joo, hyvää on mutta julmetun makeata, uhhuh. Jos joskus vielä teen niin jätän fariinisokerin pois, tai tavallista sokrua vähemmän. Tähän laitettiin myös mantelimassaa, ja sitä mulla olikin kun Maija-systeri toi espanjan tuliaisena. Ehkä sitäkään ei välttämättä tarvitse laittaa. Noh, jos noin paljon on reseptiä aikomus muuttaa niin ehkä teen kokonaan toisenlaisen piirakan. Ja pienemmän, tässä on ihan liikaa yhden syödä.

Siis raparperinippu olis tullut huomattavasti edullisemmaksi lähikaupasta ostettuna;) Toisaalta nyt kaikki herkut oli just tuoreita, kauniisti esillepantuja ja pienkauppiaalta ostettuja. Hyvä mieli kaikilla, eiks jeh.
KS

5 kommenttia:

  1. Minäkin meinasin tehdä huomenna raparperikeikauksen. Sen nimi on Latosaaren keikaus ja ohje syntyi joskus mun pienenä ollessa ku päätettiin äitin kanssa leipoa keikauskakku (ananaksesta). Aineita ei ollutkaan, joten tehtiin jotain, ja tuli pal pare ku alkuperäinen.
    Juu ja silli oan ihan turha, mut brie, uudet potut ja mansikat ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, taidankin katsoa sen vanhanajan ananaskeikauksen ohjeen ja tehdä uuden rapsukeikauksen. Mä en näitä makeita leipomuksia osaa ihan päästä soveltaa, pitää aina olla ohje.

      Poista
  2. Kesäinen toritunnelma on ihan omaa luokkaansa. :)
    Voi että! Miä en muista törmänneeni sinun blogiin pitkään aikaan! Kiva kun kävit vieraisilla. Ensimmäisenä tuli mieleen noi sinun saariretkeilyt ja kun selailin noita sin vanhoja juttuja niin näyttihän ne tutuilta. :) Jännästi blogimaailma elää vuosien varrella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoja tuttuja blogejao on yllättävän paljon vielä jäljellä. Moni on tietysti poistunut tuonne nopeampaan somemaailmaan mutta sitkeät sissit vielä bloggailee.

      Poista
  3. Olipa kiva taas lukea ja katsella reisustasi! Tuli hiukan huono omatunto, kun munkin pitäisi käydä Turussa siskoa katsomassa. Tosin kyllä näemme usein kun hän tullee Stadiin halvoilla busseilla :) Muuten kumma juttu ennen oli aina eväät loppu Pasilassa, oliko junat hitaampia esim. J
    yväskylään :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.