maanantai 22. huhtikuuta 2019

Linlossa kevätretkellä


LINLO on Kirkkonummen ulkoilualue, siis vapaasti jokamiehen oikeuksilla käytettävissä. Olipas kiva paikka. Ei iso mutta riittävän suuri, että porukkaa mahtui siellä retkeilemään ilman ruuhkan tuntua.
Maria ja mä mentiin sinne perjantaina iltapäivällä, yövyttiin ihan omassa rauhassa ja lauantaina ip lähdettiin kotiin.
Luonto oli vielä keväisen karua ja väritöntä, vain vähän viherrystä aluskasvillisuudessa mutta ei kukkia eikä hiirenkorvia puissa.


Tämä kalliolippa taitaa olla alueen suosituin kuvauskohde:)


Tulipaikkoja on useita, virallisia ja epävirallisia. Muutamassa on isompi 'mökki' joka ei siis ole mökki vaan siellä on tulisija ja penkit seinustoilla. Ei mikään viihtyisä paikka mutta huonolla säällä erinomainen illanistumiseen ja makkaranpaistoon.


Löydettiin tosi kiva leiriytymispaikka, mulle sopivat puut riipparia varten, Marialle pieni tasainen pesä männynkärrärän juurella, ja sileätä kalliota istuskeluun ja maiseman ihailuun. Hyttysiä oli muutama, joten viritin hyttysverkon yöksi.
Marian pieni bivy-majoite!


Muutama kurkiaura meni ohi. Yksi aura meni sekaisin, sitten pyörivät siinä aikansa kunnes ilmeisesti nosteen mukana nousivat korkeuksiin ja hävisivät.Ilta-auringon aikaan tuli vähän pilviä.Iltayöstä oli kivan näköistä kun vastarannan mökkeihin syttyi valoja, ei sähkö vaan kynttilä- tai myrskylyhtyjä yms. luonnollista valoa.
Yöllä ei joutsenetkaan nukkuneet vaan välillä pitivät meluaan, uhittelivat tunkeutujille yms. kosiomenoja.

Aamuyöstä heräsin unen läpi tulevaan tuttuun merelliseen ääneen: haahkojen ouvausta! Parinkymmenen haahkan parvi lipui mereltä tähän suojaisaan lahteen, ilmeisesti kalaparven mukana koska sukeltelua. Kääntyivät ja lipuivat taas takaisin merelle päin. Tämä näky ja ennenkaikkea äänimaisema oli mulle retken paras anti!

Muitakin lintuja näin paljon ja niitä yritin lintukirjasta tunnistaa. Vaikka monet vuodet olen samat linnut katsonut niin en vaan osaa niitä muistaa mikä on mikin.
Tämä kelo tuli moneen kuvaan jo illalla niin laitetaan se nyt vielä aamuvalossakin kuvattuna;)


Aamulla meri oli peilityyni, upea. Hiljaisuus oli melkein kosteteltavaa, hetkeen ei linnutkaan melunneet. Kesällä tähän aikaan on jo moottoriveneet liikkeellä rikkomassa rauhan hetken.


Täällä oli maisema ja metsä todella vaihtelevaa, siitä kirjoitettu esim. Retkipaikassa. Kävely rinkka selässä on mulle sen verran haastavaa että en kuvannut kaikkea kaunista ja kivaa. Puolitoista tuntia meni ehkä reilun kilometrin matkaan, puhisten ja hikeä pyyhkien mutta mä tein sen! Marian kiltisti odotti ja auttoi pahimman paikan yli.  KIITOS kärsivällisyydestä, kyydistä ja ennenkaikkea siitä, että mentiin retkelle.

PS. Tällainen uusi kässätapahtuma on tulossa: Kässäfestarit Kaapelitehtaalla.

Tämä kaunis kukkamatto on ihan tästä kodin läheisestä puistosta.

KS

8 kommenttia:

 1. Olipa rauhallinen retki. Meillä täällä Espanjassa oli minun
  kylän hurjin mysky, sadetta litroittain, ukkosta, myskytuulta.
  Pahin myrsky 73 vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas! Skypellä en nyt saa yhteyttä. Taisi tuuli viedä signaalitkin.

   Poista
 2. Oot siä kyl luontohenkinen! Upeaa maisemaa ja luonnonläheisyyttä aamutuimaan. Miä en ois varmaan nukkunu silmällistäkään :)

  VastaaPoista
 3. Upeat kuvat, niin kauniita! Tuollaiset retket on kyllä antoisia! Leppoisaa alkanutta viikkoa💖

  VastaaPoista
 4. Kunnioitan suuresti tuollaisen retken suorittamista! Itse en millään muotoa haluaisi ulos yöpymään ja ilmeisesti yksin?? Niin käsitän.

  VastaaPoista
 5. Linlo on mun lempipaikka! Siellä oon viettänyt lapsuudesta lähtien retki- ja onkireissuja ja sinne pitäisi lähteä lähiviikkoina. Olipa kiva nähdä sieltä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, Susi on linjoilla! Kiitti kommentista. Linlo oli mulle käymätön paikka enkä varmaan olis sinne osannut mennä itsekseni. Mariahan tämän jo viime vuonna toi esiin mahdollisena kohteenamme.

   Poista
  2. No pitäähän sitä välillä olla linjoilla ;) Mä oon käynyt Linlossa tosiaan "aina" ja on ihan mun lempparipaikka. Espoossa kun lapsuus tuli vietettyä pääosin niin sieltä oli suht lyhyt matka. 6 vuotta Kirkkonummella, niin vielä lyhyempi matka. Siellä on käyty koko perhe ongella ja myöhemmin viime vuosina myös pelkästään retkeilemässä. Hyvää vappua!

   Poista

Kiitos kommentistasi.