keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Talven virtaa -sukka MKAL, osa . . . . purettu

 

Siinä ne roikkuu mun sukat! Niistä tuli niiiiin tiukat, että just just sain nilkasta ne kiskottua jalkaan. Jätin sit suosiolla kärjet neulomatta, vedin puikot pois ja kieputin langat vyyhille. Kastelu  ja kuivumaan. Sitten kerintä ja taas on lankaa varastossa . . . pyh.

Mulla on tiukahko käsiala mutta nyt oli jo liikaa. TiinaKuun sukkia neuloessa jo huomasin, että ei kyll oo hyvä tehdä kirjoneuletta sukkiin. Ja olihan siinä Pialle neulotussa kaarrokepuserossakin vähän tiukkuuden vikaa. Näissä Talven virtaa -sukissa oli välissä yhdellä värillä neulottua niin sekin niissä tekin epätasaista silmukankireyttä. Olkoot.

Mä taidan pitäytyä vaan yksinkertaisessa suoran neulomisessa. Jos tästäkään mitään tulee kun sovellan ohjetta minkä kerkiin. Tai siis ku ei löytynyt sopivaa ohjetta. Paksua lankaa 5.5 mm puikolla ja aina oikeeta, ei pitäis olla vaikeeta.

Miten voikin olla jatkuvasti vaikeuksia tässä käsitöiden tekemisessä? Arrgh. Ku muutakaan tekemistä ei oo. Mä oon niin kyllästynyt tähän kotona notkumiseen. Nyt tällä seudulla on todettu sitä englantilaista virusmuunnosta. Tanakele. Ihan oli englannista tullu vieraita kyläilemään. Tana. Tekis mieli kirjoittaa v-, h-, s- ynnä muut kirosanat niinku ne kirjotetaan, niih. Kohta on jo helmikuu eikä tää tilanne vaikuta yhtään paremmalta ku vuosi sitten ku tää alko. Joo, on rokotus mutta ennenku se jeesaa ja sen on kaikki saaneen niin  . . .  mä en lainkaan usko, että kesäksi helpottaa. 

Radiossa nyt paasataan kuinka lapset kärsii ku niiden liikuntaharrastukset on seis. Mutta ihan samanlailla tämmönen vanhempikin henkilö kärsii ku ei oo mitään. Lapsilla on sentää seuraa koulussa ja himassa mutta mitä seuraa on ihmisillä ku ei oo töissä tms.  Pah.

Mun orkidea on ihan salaa, hipihiljaa, kasvattanut yhden lehden alle uuden kukkavanan ja siinä on nuppuja! En saanu kuvaa tarkennettua niihin mutta laitan kuvan kuitenkin.

KS

11 kommenttia:

  1. Kiukuttaa minuakin. Ollaan vaan kotona ja tehdään kaikki mitä käsketään. Ja jotkut reissaa ja elää kuin ennenkin, ja sitten tilanne on yhtäkkiä taas huonompi ja kotonaolijat saa pysyä entistä tiukemmin kotona.

    VastaaPoista
  2. Voi mikä harmitus, kun jouduit purkamaan! 🤔 Niin kivalta näytti edellisissä kuvissa, mutta liian tiukka on liian tiukka, ei sille voi mitään. Onneksi orkideasi huomasi tehdä kukkavanan iloksesi.🙂
    Minäkin olen ajatellut, ettei tämä koronatilanne helpota kesään mennessä. Toivottavasti alkaa helpotta edes silloin. Itseäni lohdutan aina sillä, että mieluummin korona kuin sota.

    VastaaPoista
  3. Purkanen on aina tylsää vaikka olisi pienemmästäkin työstä kyse. Toivotaan että tilanne helpottuu pikkuhiljaa ajanmyötä. Orkidea teki hienon tempun:)

    VastaaPoista
  4. Jösses mikä homma purkaa iso työ. Mutta parempi niin kuin harmitella myöhemmin.
    On kyllä tosi älytöntä, jos tulee englannista kyläileen tällaisen aikana. Aivan aivotonta. :(

    VastaaPoista
  5. No on harmi!. Mä ein toiseen sukkaan 4. osion ja totesin jalkaterän tulevan liian pitkäksi. työ on olkkarin pöydällä häpeämässä. Nyt päätin purkaa kirjoneuleen ja vähän tautstaväriä ja aloittaa kuvion aikaisemmin. Oli pakko testata; meni jalkaan. Mutta tällaiselle paksujalkaiselle ei hyvä. Eli jakoon menee, jos ja kun valmistuvat. Aloitin välillä kahdet ihan perussukat hermolevoksi.

    VastaaPoista
  6. Luin kivan niksin kirjoneuleesta. Kun aloittaa kuvion, kääntää kuviopuolen esimerkiksi sukan sisäpuolelle ja silloin lankojenjuoksuista tulee neuleen ulkopuolella kiertäessään väljemmät. Kuviossa vaan on oltava tarkkana tuossa.
    Ihana orkidea. Rakastan pinkkiä yli kaiken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tytär teki noin islantilaisneuleessa. En ollut kuullut aiemmin.

      Poista
    2. Mä oon luultavasti kuullut vaikka en nyt just muista. Mutt ilmeisesti tuo vaatis sen verran enemmän keskittymistä ja työn hahmottamista että mä en siinä pärjäis.

      Poista
  7. Yhdet oikeat kirjoneulesukat olen vääntänyt, Roosa nauha -mallistosta, eikä ne kenenkään jalkaan mahtuneet. Onneksi sait kauniit langat talteen uutta projektia varten. - Edesvastuuttomat ihmiset aiheuttaa vakavaakin riesaa ja vähintään yleistä mieliharmia käyttäytymisellään. Onneksi suurin osa suomalaisista noudattaa ohjeita, ettei olla ihan kamalassa tilanteessa.

    VastaaPoista
  8. Hyvä kun purit niin saat kauniit langat mieluisempaan käyttöön. Minullakin on vielä harjoittelemista kirjoneuleiden kireyden kanssa. Sanovat, että paksummilla puikoilla voisi kokeilla, ehkä. Jaan kanssasi täydellisesti nuo koronafiilikset. Kohta vuosi kykitään himassa. Kohta masennun. Yritän soitella kavereille, mutta silloinkin tuntuu, että aletaan unohtaa toisemme. Virtuaalihuttuja seurailen, mutta nekin tulevat kohta korvista. Miten tämän maailman näin kävi?

    VastaaPoista
  9. No kävipäs hassusti sukkien kanssa, yks temppu neuloessa on ottaa ainakin puolinumeroa paksummat puikot kirjoneuleeseen. Samaa mieltä matkustelusta kanssasi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.