torstai 14. tammikuuta 2021

Luotolainen Tikkuri

VALMIS! Jee! Vaikeuksien kautta voittoon!

Eikä tämä mikään vaikea ole kun on hyvä ohje. Mun eka ohje oli ihan sieltä minne aurinko ei paista.  Ei, enhän mä noin voi sanoa kun niin moni muu on sillä ohjeella osannut tämän neuloa. Eli: vika on ollut ainoastaan mun luetun ymmärtämisesssä ja siinä, että en ole sinut lukujen, numeroiden ja laskemisen kanssa.

Ja netistä löytyy nyt paljon enemmän kuviakin kuin silloin ku alotin ja etsin vihjeitä. Ohjevideokin noihin olkavirkkauksiin. Ja saattaa tulla uusi nettikurssikin vielä. Ja ymmärtääkseni uusi ohjekin on jo ostettavissa mutta se kannattaa tarkistaa ennen ostopäätöstä. Varmaankin Ravelryyn pian tulee maininta mikä versio on myynnissä (ehdotin tätä myyjälle).

 

Nuo kyynärässä olevat kavennukset meni ekassa hihassa väärin koska kainalon olin tehnyt väärin. Mutta en purkanut koska karstalanka takertuu niin hyvin itseensä, että purkaminen ois ollu tuskaa ja lanka mennyt huonoksi. Vaan ei tämän hihan ns. virheet haittaa. Eihän ole mitenkään varmaa mikä on oikein ja mikä väärin tällaisessa perinneneuleessa.

Selän lisäykset meni oikein ja ihan hyväthän ne on. Ei tässä nyt kyllä niin näy mutta . . . en nyt malta ruveta kuvaamaan. Näyttää olevan väärinpäinkin tuo kuva.
 

Napit ostin Hagiksen hallin Punaisesta langasta. Nää on korkkia ja sikakalliit: 2.50/kpl!! Palvelu pelasi vaikka kauppias ei ollut paikalla, naapurikojun myyjä hoiti homman. Kiitos.

Tämähän valmistui just hyvin näille lumille ja pakkasille! Nyt vaan tämmösiä kuvia mutta yritän nakittaa jonkun ottamaan parempia oikeassa ulkoilutilanteessa.Tästä kuvasta saattaa nähdä, että vyyhdeissä oli värieroja. Valoa vasten hyvin näkyy vaihdot, mähän en viitsinyt vuorotella keriä vaihdon kohdalla. Ja muutenkin vähän nuhruisen näköinen kun langassa on niitä roskia, yritin neuloessa nyppiä pois mutta vielä niitä siinä on.


Vähän näytin höyryä puserolle että se vähän asettuisi ja pehmenisi. On meinaan aika tönkköä tavaraa tämä 2.5 puikolla tehty neulos. Ehkä auttoi ihan vähän. Mitä jos menis saunaan tämä päällä? Tulisko sitten just sopivan kokoiseksi muotoineen;)


Mä oon niin tyytyväinen tähän. Pirtin kehräämön lankaa kului 600 grammaa, tai vähän allekin, koska ostamastani 700 grammasta jäi 1 vyyhti ja vähän kerittyäkin.Vaaka näyttää puseron painoksi 594 g ja siinähän on napitkin jo.

 

Aiemmat postauksest: Olkavirkkaukset korjattuNillitystä virheistä ja ohjeesta.

Hagiksen metron rullaportaisiin valo loi kivan kolmiokuvion.

KS

14 kommenttia:

 1. On se vaan komee paita, mutta on siinä ollut kova työkin.

  VastaaPoista
 2. Kehtaa tuo paita päällä kulkea vähän ylpeänäkin omasta työstään. Napitkin ovat mukavan maanläheiset tuohon malliin vaikkei ihan korkkinappeja tainneetkaan aikoinaan käyttää, mutta varmaankin jotakin puusta itsetehtyjä varmaankin toisinaan.
  Sopivasti valmistui pakkasille niin pääset paitaa käyttelemään.

  VastaaPoista
 3. Kaunokainen valmistui, onnittelut urakan loppuun saattamisesta! Ja nappiajoitus, oikealle villapaidalle on todellakin nyt käyttöä. (Vaikka tunnustan, että katselin tänään omaa paitaani vaatehuoneen hyllyllä... mutta valitsin kuitenkin päälleni n. 30-vuotiaan Nallesta kudotun luottopaidan :D)

  VastaaPoista
 4. Hieno siitä tuli. Kiitos vaihekuvista!

  VastaaPoista
 5. Upea tikkuri! Vaikeuksien kautta voittoon.

  VastaaPoista
 6. Kaunis, pitkän käyttöiän neule.

  VastaaPoista
 7. Kyllä vaan, upea tuli! Kaunis, iätön klassikko.
  Saunaidea onkin oikein mainio, ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. :o)
  Itse olen joskus saunonut villasukat jalassa, oikein kovilla pakkasilla saunaosaston lattia on kylmä ja suihkuttelu todella ikävää. Ei palella märissäkään sukissa! Sittemmin olen kyllä käyttänyt oikein kovilla pakkasilla varvastossuja saunassa suihkutellessa... Onneksi yläkerran suihkussa tarkenee kelissä kuin kelissä ihan paljain varpain. :oD

  VastaaPoista
 8. Wauuuu miten upea ja varmasti lämmin. Kaunista neulepintaa ja tuo Pirtin kehräämön lanka on kokeiltu ja hyväksi havaittu. Minä olen pehmentänyt islantilaisia villapaitoja kastelemalla paidan ja lorautan vähän pyykkietikkaa veteen - sitten vain pieni huuhtelu ja linkous.

  VastaaPoista
 9. On se hieno ja siinä ollut neulomista ja pähkäilyä. Kelpaa sitä käyttää ja pitkäkestoinen. on nämä klassikot omaa luokkaansa ja aikaa kestäviä.

  VastaaPoista
 10. Siitä tuli upea! Aikamoinen tikuttaminen ollut 2.5 puikoilla, huhhuh! Itsellä ei olisi hermot riittäneet...

  VastaaPoista
 11. Upea työ! Onnellista tätä vuotta! Toivottavasti rokotukset pääsevät vauhtiin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.