tiistai 9. maaliskuuta 2021

KipuApusilkkivilla


 

Mitäpä sitä ei pikkusisko tekis isosiskon hyväksi, nyt niistä sen vanhemman. Sillä on kohta synttärit 86 v!. Ei oo mikään vanhus ei-ei. Harrastaa vaikka mitä mm. akvarellimaalausta (Arbiksen ryhmästä oli vähän aikaa sitten HBL:ssa artikkeli), thaitsia ynnä muuta ei niin tyypillistä. Käsiä ja jalkoja kolottaa sillon tällöin niin ajattelinpa neuloa semmoiset pötkylät, joita voi pitää sekä käsissä että jaloissa, kummassa nyt milloinkin tarve on.


Läpi tuulen ja tuiskun, hangessa kahlaten menin heti hakemaan paketin kun siitä ilmoitus tuli. Tilasin KipuApusilkkivillalangan kaukaa Salosta asti, Anjalin palvelevasta lankakaupasta, sunnuntai-iltana. Ripeästi kauppias Susu pakkasi sen heti maanantaina ja jo nyt! huom! yhdessä päivässä posti on sen tänne Stadiin kuljettanut! Ajokeli ja -olosuhteet on olleet ihan kamalat ainakin täällä. Monia kolareita, ihan isokin monta kymmentä autoa rusinaksi, on tapahtunut.

 

Ai jufe! Uskollekin oli pussi! Ihan oli täpinöissään kun oli ihan uusi tuoksu ja sydämen muotoisia nappuloita. Heti sai maistaa ja hyvin maistuikin. Usko ja Tassu ovat tässä vuosien mittaan lähetelleet viesteja ja vaihtaneet herkkuja:)Kävi se Uskokin hangessa.

KS

Kuitiin on kiva kissaleimasin jättänyt jälkensä!

9 kommenttia:

 1. No, oli nopea postin toimitus. Tänään siivoilin sähköpostejani ja itsenäisyyspäivän aikaan oli viesti lahjaksi tulevasta kirjasta. No, ei ole tullut. Tänään laitoin viestiä ja laittavat uuden tulemaan. Ei kai se kahta kertaa voi jäädä postin jemmoihin. Tein aikanaan reumaa sairastavalla äidille pitkät kämmekkäät-varrte pitkät ja ulottui reilusti melkein sormien kärkiniveliin asti. Toisella kerralla tein polven lämmittäjät. Molemmat olivat kuulemma hyviä. Sisko sitten avuliaasti pesi ne koneessa ja olivat entisiä sitten.

  VastaaPoista
 2. Olipa hienoa, että Uskokin sai paketissa omat jutut!

  VastaaPoista
 3. Kyllä on posti kulkenut joutuisasti! Tuo lanka kiinnostaa. Mukava, että Uskollekin oli sydämen muotoisia nappuloita <3

  VastaaPoista
 4. Meillekin on posti tuonut heti ekana arkena paketteja, mutta kirjeet kyllä viipyy matkalla. Ja yksi kirjatilaus on tehty 6 viikkoa sitten, mutta se taitaa tulla Englannista, tullirajan takaa kirjakaupalle. - Hienon näköistä lankaa, kyllä kelpaa hoivata särkypaikkoja tuollaisella.

  VastaaPoista
 5. Auttavatko tuosta langasta neulotut kipuihin? Minulla on nivelreumaa sairastavia sukulaisia. Kanttaisiko tehdä esim. kämmekkäät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma auttaa. Nettiä selasin ja muutaman kommentin löysin. Itsellä on ollut tästä langasta neulottu lämmitin kun oli tenniskyynärpää. Kyllä se siihen auttoi. Täytyy vain huomioida, että tällä langalla ei saa aikaan mitään sileätä hienoa neuletta, mutta mua se ei haitta koska tarkoitus pyhittää muodikkuuden;)
   En tekisi sellaisia oikeita kämmekkäitä vaan ihan suoraa pötköä (2o 2n) ja siihen vain pelkän aukon peukaloa varten. Silloin pötkö on monikäyttöisempi kun ei ole peukaloa neulottuna vaan reikä käytettävissä.

   Poista
  2. Kyllä se lanka tosiaan tuntuu olevan oikea "lääkelanka". Niin moni asiakas on epäillen kokeillut ja myöhemmin tullut kertomaan tehosta ja hakemaan lisää.

   Poista
 6. Kiitos vastauksesta. Jospa tekisi 2o 2n joustinneuleella pötkylän ja siihen vaan peukalolle aukon. Pitääpä testata. Nyt on lankojenostopaasto menossa, mutta tässä varmaan tarkoitus pyhittää rikkeen...

  VastaaPoista
 7. Kiitos "mainoksesta". Itse heräsin viime yönä kamalaan sonenvetoon jalkapöydässä. Ei kun sukkalaatikkoa penkomaan ja kyllä kipuapusukka auttoi heti!
  Posti on paketeissa tosiaan nopea. Me yritetään viedä päivän paketit ennen neljää automaattiin ja melkein aina ne on seuraavana päivänä perillä noudettavissa. Käytetään kierrätyspakkauksia. Meillä on diili paikallisen kenkäkaupan kanssa. Kerran viikossa haetaan ikeakassillinen laatikoita, jotka muuten menis pahvinkeräykseen. Kaikki hyötyy :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.