lauantai 4. helmikuuta 2023

Sitä sun tätä

Tuota otsikkoa en ole vähään aikaan käyttänyt niin kaiketi se nyt käy. Lainassa on taas uusi kirja. Tämä onkin paras viime aikoina nähdyistä: Pohjoisen neulotut loitsut,  tekijöinä  Meri Mort ja   Katinka Sarjanoja. Jokaiselle neuleelle on oma loitsuna ja ne ovatkin kivoja sekä koskettavia. Hyvin loitsuttu! Muutamakin neule tekisi mieli neuloa mutta kun mulla ei ihan oikeasti ole tarvetta. Noh, aika näyttää kuin käy. 

Mysteerihuivin vihje kaksi on neulottu. Jatkuu siis ensi kuussa, taitaa olla jo kevät silloin. Nämä on niin kauniit värit. Tykkään. Just sopivat mun mekkoon (siis tuo huivin alla oleva harmaa/punertava), harmi että valmistuu vasta toukokuussa.

 


Mun iki-ikivanha orkidea teki kuolemaa, lehdet nahistuivat hijalleen. Mä en luovuttanut vielä ja nyt siinä onkin tuollainen pieni vihreä uusi lehti! vielä paikallaan olevan melkein nahistuneen lehden juuressa.   Saas nähdä jaksaa herätä henkiin oikein kunnolla. Kukkakauppias, jolta ostin jo uuden, oli ihmeissään kun kerroin noin 15 vuotiaan kukkani kuolemasta. Ei noin pitkään elä. En tiedä.


Minkälie kuukauden kaktus tämä on mutta nyt siinä on taas muutama kukka.  Loppusyksystä se kukki tultuaan sisälle kesän terassilla oltuaan.

 

Talo spåralla ja ilman. Kaunis vanha talo ja tuo ilmeisen uusi kattohuoneiston lisäys oikeastaan istuu ihan hyvin.

 


KS

5 kommenttia:

 1. Minulla on ollut useampikin orkidea, mutta kaikki ovat, aikansa sinniteltyään, lopulta kupsahtaneet. Kaktus sentään kukkii sinulla kauniisti.
  Mahdatko tietää, mikä olisi tuon kattohuoneiston hinta? En nyt juuri ole kaupoilla, mutta olisi mielenkiintoista tietää.

  VastaaPoista
 2. Loitsutut neuleet, saa mielikuvituksen laukkaan!

  VastaaPoista
 3. Heti tilasin kirjastosta tuon loitsukirjan, josta en ollut kuullutkaan. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Hmm, kaikki kommentit ei näy täällä?! Näkyvät mulle tuolla Bloggerin 'sisällä'.
  Se mun vanha orkidea teki aikanaan poikasen (keiki) , otin se irti ja istutin ja se on edelleen hengissä, kukkinutkin ainakin kerran. Enkä siis ole mikään viherpeukalo, on vaan sattunut hyvä yksilö.

  VastaaPoista
 5. Neulotut loitsut kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.