lauantai 20. huhtikuuta 2024

Uusia tuulia ja maiseman vaihto

Olen tämän alkuvuoden ollut aikalailla omissa oloissa ja tylsistynyt. Kotona koko viikon paitsi keskiviikkoisin palvelutalolla Kässäkerhon vetäjänä. Vain pari kertaa oikeasti tavannut tutun/ystävän. Ajattelin, että näin ei voi jatkua. Täällä Herttoniemenrannassa ei oikeastaan ole mitään vaan aina pitää lähteä jonnekin ja stadi on jo tutuksi tullut. Siispä nyt lähden, ei jonnekin, vaan ihan Turkuun asti!

Kävin siellä katsomassa yhtä asuntoa ja se tuntuikin heti uudelta kodilta. Siispä paperit vetämään ja muutto on edessä toukokuun aikana. Nykyisen tiilitalo-pihamaan sijasta ikkunastani näkyy Turun linnan tornit ja Suomen Joutsenen mastot pilkahtavat. Aurajoen rantaan on vain ehkä 100 metriä.

 

Sähkölaitos on lähinaapuri, kaunis vanha talo sekin. Monitorin käytävässä on kiva hylje. Monitori-tilassa on monta tarpeellista toimistoa saman katon alla.

 

Lähden innolla, iloisena ja luottavaisena kohti uusia tuulia ja elämää Suomen vanhimmassa kaupungissa Turussa. Ja olihan isäni, ja sisaruksensa, syntynyt siellä.

KS

 


24 kommenttia:

 1. Onnittelut, pääset hienoihin maisemiin ja kävelymatkan päästä löytyy monenlaista. Asuin ensimmäiset 25 vuotta Turussa ja välillä mietin, että olisi mukava palata sinne.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut. Ihanalta näyttää uusi kotikaupunkisi. Joskus on vain uskallettava tarttua hetkeen ja tehdä muutos. Saat kyllä varmasti voimaa ja innostusta tästä elämäsi muutoksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin se on, että kun muutosta haluaa niin on uskallettava tehdä se.

   Poista
 3. Sinulla on ihana elämänmuutos tiedossa. Turku on kiva kaupunki. Olen käynyt siellä monta kertaa; lapsena sukulaisten luona ja myöhemmin sitten ihan muuten vaan.

  VastaaPoista
 4. Wau! Onnea muuttoon ja uuteen elämänvaiheeseen Turussa ❤️ Rohkea nainen olet!

  VastaaPoista
 5. Onnea paljon muuttoon. Kova urakka mutta samalla tulee karsittua turhaa tavaraa pois. Maiseman vaihdos piristää varmasti elämää ja onhan kesäkin sopivasti tulollaan.

  VastaaPoista
 6. Onnea elämänmuutokseen ja uusiin kokemuksiin. Jos tarvitset apua/seuraa pakkaamisessa, niin kerro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aputarjouksesta. Eiköhän nämä vähät tavarat tästä pakatuiksi tule. Seura olis tietysti kiva juttu mutt sitt jutellessa saattais työ unohtua;) Noh, laitan korvan taakse ja pyydän jos tarve tulee.

   Poista
 7. Oho ! Rohkea päätös! Hienoa päästä aloittamaan jollain tavalla alusta ja järjestellä elämänsä uudelleen. Linnan vieressä on varmasti historiallisia havinoita tiedossa :) Onnea uuteen!

  VastaaPoista
 8. Tervetuloa Turkuun!
  Rohkea elämänmuutos. En alkuun meinannut uskoa, että peristadilainen muuttaisi melkein naapuriin :)

  VastaaPoista
 9. KIITOS Kaikille onnea toivottaneille! Kiva kun kannustatte ja uskotte uudistuksen hyväksi.

  VastaaPoista
 10. Hieno ja rohkea päätös! Uusi piristää varmasti. Olen itsekin asunut Turussa vuoden kauan sitten eli 50 vuotta sitten. Turussa on monenlaista koettavaa. Olet sosiaalinen ja varmaan tutustut ihmisiin ja sitäkin kautta koet olevasi kotona.

  VastaaPoista
 11. Ihailtavaa reippautta! Turku ei ole yhtään pöllömpi kaupunki. Onnea muuttoon ja uuteen alkuun.

  VastaaPoista
 12. Voi että, kuulostaa jännältä, nokka kohti uusia maisemia! Muutoksen tuulet puhaltaa, onnea oikein paljon matkaan:) t. Eila

  VastaaPoista
 13. Kannattaa ehkä välttää stadin slangilla bamlaamista. Turun murre kyllä tarttuu nopeasti ellei tuppisuuna ole. Tai ainakin piilottaa vanhan murteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Olen kyllä tätä asiaa miettinyt ja päätynyt just samaan, että stadin slangia ei passaa puhua. Ihan mielelläni turun murteen annan tarttua. Vaikka identiteettini on aika vahvasti stadilainen niin en koe ongelmaksi muuttua turkulaiseksi. En tietenkään koskaan voi saavuttaa oikeata turkulais-astetta mutta saa tarttua se mikä tarttuakseen on.

   Poista
  2. En kyllä ihan purematta niele tuota; stadissa kukkii kaikki kukat, ylpeänä esim työpaikalla/harrastepiireissä saa tuoda kotitaustansa esiin. Montaa murretta mahtuu savolaisesta hämäläiseen, jopa pohjoisen lappiin asti. Miksi aina pitäisi piilottaa stadilaisuutensa? Eikö Turkuun mahdu ”sisälämpöön”??
   Ole ylpeästi oman historian kantaja ja edusta aitona! Raskasta muuten olla kokoajan ”mieliksi”!

   Poista
 14. Miksi slangi pitäisi piilottaa? Miksi ei voi olla ylpeästi oma itsensä?
  Helsingissä saa viäntää vaikka savoa, kaikki junantuomat korostavat juuriaan ja mainitsevat mistä ovat kotoisin ja puhuvat kotipaikkakunnastaan. Miksi Helsinkiläinen koetaan ylpeäksi, jos pitää kaupungistaan??
  Ei kai turkulainen sisäänpäinlämpeävyys ole maineeltaan totta!?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän slangia tarvi piilottaa ja voi olla oma itsensä. Mutta se vaan on niin, että muualla ei stadilaisuutta ja slangia katsota hyvällä niin on itselle kivampi olla aika neutraali. Stadilainen kyllä kuuntelee esim. savoa yms. mutta toisinpäin se ei olekan niin selvää. Taitaa tämäkin helpottaa kun stadissa on pian enemmän muita kuin stadilaisia. Ja slangikin muuttuu koko ajan ja on enemmän nuorisokieltä. Esim. somalikielestä on jo paljon sanoja nuorten käyttämässä kielessä.

   Poista
 15. Onnea uuteen Turussa! 🙏🏻 Se on ihana kaupunki, samoin kuin pienet saaristokunnat ja (nykyään) -kaupungit päivämatkan päässä. (Itse asuin siellä aikanaan kymmenkunta vuotta.) Turussa on valtavasti nähtävää ja koettavaa ja useita ihania käsityöliikkeitä 🧶 - eikä tuota vanhaa kaupunkia voi olla rakastamatta. 🥰 Varmasti löydät siellä paikkasi! ♥️ Sari

  VastaaPoista
 16. Siinä tulevan kotisi lähellä on Forum Marinum ja sen hyvä kahvila/lounaspaikka Göran. Molempia suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suosituksesta. Göranissa olen päivävisiitillä käynytkin kahvilla.

   Poista

Kiitos kommentistasi.