tiistai 10. maaliskuuta 2009

Aurinkohuivi
Oranssia ja keltaista on liikkeellä, kuten Outi-M epäili kommentissaan Naistenpäiväkirjoituksessani. Outi-M:lle vielä kiitos kauniista kranssista.

Metro- ja bussimatkoilla olen neulonut huivin, olkoon sen nimi vaikka Aurinkohuivi, joka tässä kuvassa voisi kylläkin olla Aurinkomato;)


Lanka: Kiddy, 70 % Kid mohair, 30 % Polyamide, made in Italy, ostettu Liann löngadista 2,00 €/kerä, 50 grammaa (keräkoko 25 g/ 240 m)

Puikot: 3.5 mm

Koko: pituutta 2 metriä, leveys n. 30 cm

Malli: ns. turkkilaisneulos 68 silmukalla
Ensin neuloin huivia pitsipyöröpuikolla mutta vaihdoin bambusukkapuikkoihin kun pyörön siima tuntui olevan tiellä. Sukkiksilla tulikin tasaisempaa jälkeä. Oletan, että kun silmukka ja langankierto eivät joutuneet kulkemaan siimalle ja takaisin puikolle niin ne pysyivät kuosissaan paremmin.

Kastelin huivin, puristelin enimmät vedet pois ja taittelin sen suuren froteepyyhkeen sisälle kuivumaan ja muotoutumaan.LISÄYS: Kommenteissa Tupuna kysyy reunoista. Luon silmukat ja päättelen kaksinkertaisella langalla. Molemmissa päissä yksi kerros oikeata. Ei muuta kikkaa ole näissä käytetty. Edellinen lila huivi ja tämä eivät ole rullaantuneet päistään. Eikä reunoista vaikka mitään reunasilmukkaa ei ole, se yksi pakollinen vain.

KS


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.