torstai 10. kesäkuuta 2010

Käsitöitä valmiina


Taas oli pakko tulla mantereelle. Rannalla on valmistunut muutama kässä:

Broidille taas teritetyt sukat, vanha varsi on Nallea, uudet terät Any-sukkalankaa.
Itselle saapassukat. Näin paksusta ja tönköstä langasta en kyllä enää neulo mitään. Kyllä langasta hyvät sukat tuli, ei siinä mitään, mutta aikamoista vääntämistä neulominen oli.
Yksi myssy joulupukinpussiin.
Tällainen siitä hyttysverhosta sitten tuli, virkattu rantamaisema on ommeltu hyttysverkkokankaaseen. Oikein hyvä ja nätti ja ehdottomasti tarpeellinen. Valmistui kreivin aikaan, sillä hyttysiä on ziljoonatriljoonaa tai siis enemmän kuin tähtiä on avaruudessa.

Verhon helmaan tein painoja: virkkasin kiville pusseja ja pussit verhonipsuilla helmaan kiinni.


Susiltakin tuli viesti, että tämä oli nyt vihdoin ja viimein sellaista hyttyskangasta kuin hän oli toivonut saavansa:)Hyttyssavu palaa aamusta iltaan tällaisessa ruukussa. Ostin sen Prismasta ja on kiva kun ne tuhkat ei ole pitkin pihaa. Tämän mukana myytävä Family-savukierukkakin on sellaista laatua, jota voin käyttää. Tässä ja Kikka-nimisessä savussa on sama tehoaine, Off-savussa on toisen niminen ja sitä en voi käyttää, siitä tulee migreeni.

Ei se hyttyssavun haju mikään mukava ole mutta pakko sitä on polttaa. Hyttysten kanssa meinaa mennä hermot, inisevät ja rapistelevat huppua raivoissaan kun eivät saa sen läpi kärsäänsä työnnettyä. Suuhun, nenään ja silmiin meinaavat väkisin tunkeutua. Voisin vaihtaa hyttyspilvet vaikka pariin rantakäärmeeseen.
Hyttysen pistoja en laske mutta jo 4 punkkia on kerinnyt pistämään, ja pari olen onnistunut häätämään pois ennenkuin ovat ehtineet haukata. Yäks. Vaikka on kuinka kylmä niin joka ilta olen peilin kanssa punkkitarkastuksen tehnyt. Hyvä niin, sillä muuten en olisi kahta näistä punkeista huomannutkaan. "Henkilökohtainen punkkitarkastaja" vois olla hyvä hitti kesätyö;)

Suomen Reumaliiton punkkisivut

Punkki on puutiainen , mikäs sitten on talitiainen, sinitiainen yms?

KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.