maanantai 29. marraskuuta 2010

Sisustushommia


Lähtiessään etelän lämpöön lokakuussa Maija-systeri jätti tehtäväksi hommata heille uudet verhot. Vanhat ovat roikkuneet heidän kaikissa kodeissaan jo 40-vuoden ajan!! Sanderssonin laatukangas on kestänyt, aurinko ei ole haalistanut mutta vähän oli ajan hammas kuluttanut kangasta laskoskohdista.


Huoneen ilme muuttui täysin!!

Kangas on jacquard kuosiinkudottua polyester-puuvillasekoitusta, jonka pinnalla kiiltäviä ja mattapintaisia oksa/lehtikuvioita. Vastaavanlainen kangas oli Tallinnassa kalliimpaa kuin täällä, pitihän tämäkin tarkistaa kun muutoin siellä on edullista. Muita kangaslaatuja en ehtinyt katsoa enkä hintoja vertailla.
Keittiöön ei ollut pyydetty verhoja mutta kun palalaatikossa näkyi niin kiva kangaspala, että se oli ihan pakko ostaa.


Muutuihan se tämäkin ikkuna, kamera vaan ei suostunut onnistuneeseen yhteistyöhön auringon paistaessa ikkunaan.
Yritin kuljettaa verhot siisteinä perille asti mutta piti niitä vähän silittää vielä. Katsokaas kuinka kaunis silityslaudan suojakangas systerillä on. Tämä on siis yli 100-vuotias. Kirjoituksen lopussa on tästä  lyhyt historia.


Ennen on ollut aikaa ja halua koristella tällainen arkinen tarvike. Onhan tämä suojattuna kauniimpi nurkassa seistessään kuin normi, tylsä teflon tms. päällyste katseltavana.EDIT: Kopioin tähän Maijan vastauksen tuolta kommenteista:

"Kiitos hienosta verhovalinnasta. Se silityslaudan suojus on yli satavuotias. Rofen mummon käsialaa
vuosisadan (siis 1800-1900) vaihteen Tsekistä. Tuonut nuorikkona mukanaan Suomeen. Siksi saksankielinen."


KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.