keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Ostoksilla


Miercoles


Eilen illalla nukkumaan mennessä ukkonen alkoi mölisemään. Aamulla sitt ihmettelin kun ei vesipannu ala pöhisemään. No niin, sulake oli mennyt pois päältä, kaiketi se ukkonen on oikein urakalla räiskinyt. Onneksi Maija on tarkka kaikessa, ja oli huomannut sulakeasiankin mainita ja näyttää mitä tehdä. Sähköt siis tulivat päälle vain vipua kääntämällä.


Aamu oli vielä pilvinen mutta puoliltapäivin selkeni ja lähdin liikenteeseen. Pari korttelia kierrettyäni pääsin parkkipaikallekin. Täällä saa pysäköidä auton vastasuuntaisestikin; kadun toiselle puolella jos on vapaa paikka niin siihen vaan, ei tarvitse käydä kääntymässä. Öh, seli-seli, kai tuon nyt ymmärtää.


Markkinoista olen puhunut, mutta oikeasti se on kaiketikin toripäivä. Myyjät tulevat paikalle kojuineen ja kylmäautoineen. Tarjolla on hedelmiä, vihanneksia ja juureksia. Tuoretta ja säilöttyä kalaa, oliiveja ynnä muita herkkuja. Vaate- ja laukkukauppiata on useita, tosin tänään niitä ei ollut paikalla huonon sään takia. Ostin torilta vain viinirypäleitä, 2 euroa maksoi tämä kulhollinen.  


Tupakkaa voi ostaa tupakkakaupoista, joita on vain yksi näin pienessä taajamassa, marketeissa ei siis ole tupakkaa myynnissä. Se on valtion monopolibisnestä, niinkuin meillä Alko. Hinnat pikkusen edullisempia kuin Suomessa. Ravintoloissa ja baareissa kyllä myydään tupakkaa mutta valikoima on vain muutama laatu.


 


 


Päätinpä käydä myös kiinalaisessa kaupassa. Niitä on täällä useita, kuin myös kiinalaisia ravintoloita yms. Kuulin kerrottavan, että kiinalaisia yrittäjiä on paljon koska heidän ei tarvitse maksaa veroja mutta muutama Google-haku selvitti, että tuo on ns. urbaani legenda. Se siitä. 


Tälläkin pysäköintialueella, kuten muuallakin, invapaikat on merkitty niin selvästi, että tyhmempikin ymmärtää;) 


Kiinakaupassa vierähtikin toista tuntia! Tavaraa on joka lähtöön ja tarpeeseen. Jotkut hinnat ovat edullisia mutta paljon oli ns. Tokmanni-ketjun hintatasoa. Löysin sen mitä menin hakemaan: purkin spagetille, just ja just korkeus riittää. Ostin myös rullan (siinä on monta metriä) wettexin tapaista pyyhettä kun se on niiiin kivaa keittiöruudullista;).  Myös käsivoidetta ja kynsikoristeita. (purkki 1.20, rulla 2.00, rasva 2,00, kynsikoristeet 0,75)
 


Samassa talossa on myös Lidl. Katsastin senkin ja ostin paketin pesutuotteita itselleni, hinta 3.99, on niin nätti setti, että oli pakko ostaa kun kuitenkin tarvetta tuotteille on. Nuo valkoiset on saippuapalat ja vaaleanvihreä on semmonen pesukukan tapainen pesin (siinä etiketin alla). Tulipahan Lidl nähtyä, ei ole mun kauppa täälläkään kun en kotonakaan ole siihen tykästynyt. 


Herkkusieniä myydään näin herkullisesti viipaloituina. 


Hanavesi on kyllä juomakelpoista mutta pahanmakuista, mm. klooria paljon, niin juomavetenä käytetään pullovettä. Ne on 5 tai 6 litraa ja litrahinta on noin 10-11 centtiä. 


Kotiuduttuani olikin jo päiväkahvin aika. Eilen ostetut pikkuleivät on hyvän makuisia sellaisenaan mutta vähän kirsikkahilloa väliin tekee niistä herrrrkullisia.KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.